Söker du här?

Stina Sundling

Stilla har inte dejtat sedan sent 1980-tal. Nyskild och över 50 år känner hon att lusten börjar vakna till liv igen. Men oron kommer snart krypande. Hur gör man nu för tiden, och minns hon ens hur det är att vara med en ny man för första gången? Hon har ju inte heller direkt en tjugoårings kropp längre. Ändå beslutar hon sig för att våga ta steget, hon laddar hem alla dejtingappar hon kan hitta och börjar sitt sökande.

Besvikelserna hopar sig snart. Männen som dyker upp på skärmen lever inte upp till förväntningarna, vare sig på det emotionella eller sexuella planet. Dejtingvärlden visar sig vara hårdare än hon räknat med. Den är full av egocentriska män som inte visar henne någon respekt och kränker henne när de får chansen. Dessutom måste hon tampas med både sina egna och andras fördomar och normer kring hur en kvinna i hennes ålder förväntas bete sig. Det är inget fel på Stillas självförtroende, men i sin längtan efter kärlek hamnar hon i situationer där det allt oftare sätts på prov. Formar de erfarenheter hon får hur hon själv behandlar de män hon möter? Det här med att träffa den rätta lite senare i livet visar sig vara betydligt svårare än hon väntat sig. Med en dåres envishet kämpar hon på med ständigt nyväckta förhoppningar - saker skiter sig, hon slickar sina sår och så är hon snabbt på banan igen.

Söker du här? skildrar med både humor och allvar en samtida dejtingvärld och en mogen kvinnas jakt på kärlek.

Stina Sundling föddes 1964 i Göteborg där hon idag jobbar på universitetet som områdeschef med en doktorsexamen i sociologi i bagaget. Hon har ett stort intresse för dans, musik, spoken word, poetry slam och styrkesport. Stina har dansat hip-hop i final i TV3:s program Talang, har tre EM-brons i styrkelyft och rappar kring teman som återkommer i romanen. Söker du här? är hennes skönlitterära debut.

Mindre

Stilla har inte dejtat sedan sent 1980-tal. Nyskild och över 50 år känner hon att lusten... Mer

Jag känner igen mig så mycket i den här boken. Jag är kanske inte rätt ålder precis men jag känner igen mig med djugeln av nätdejtandet och då gjorde jag det endast över några få månader och hur det tog över mitt liv. (Träffade faktiskt en fin kille men var bara fel tillfälle och blev inget om det.) Det känns så otroligt konstigt men ändå ganska lättande att min erfarenhet liknar andras, andras som är 20 år äldre än mig.

Jag må inte känna igen med att ligga med så många som Stilla, och jag dömer henne verkligen inte. Ligg om du vill ligga! You go girl, synd bara att du inte har hittat killar som inte bara bryr sig om du själv. Men ligg på vetja! Det här är någon som inte ger upp även fast allt känns skit. Och jag önskar att jag hade samma glöd som dig.

Jag tror den här boken passar den som har gått igenom nätdejtande men även lite mer mognare kvinnor som börjat dejtat lite senare i livet och känner att de inte riktigt förstår det. Den här boken kommer hjälpa dig med att du är inte ensam.

Jag kommer ge den här boken till min mamma, inte för hon går igenom samma som Stilla men som har gått igenom det en gång i tiden.