Häxorna

Bok av Elisabeth Östnäs
I ett krigshärjat Skåne år 1711 längtar Isabella sig bort från den by hon bor i. Det skvallras mycket om häxor och hennes egen mor blev beskylld för att vara en av dem. Isabella är inte alls intresserad av magi, hon tror på medicin och logiskt tänkande. Men vad är det för en man som endast hon kan se under midsommarens dans?.
5 utgåvor
Välj utgåva
HäxornaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137154077
HäxornaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472781
HäxornaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178273966
HäxornaSvenska - E-bok
ISBN: 9789137154084
HäxornaSvenska - Pocket
ISBN: 9789137501512
Den här boken blev en positiv överraskning. Jag förväntade mig ingenting och hade det inte varit för att jag fått den i julklapp hade jag kanske aldrig läst den. Men vilken tur att jag gjorde det. De första 100 sidorna var lite långsamma men sen kunde jag inte släppa den. En sådan berg- och dalbana av känslor. Och vackert gestaltad rakt igenom. Rekommenderas!
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner
Ett boktips till alla som gillar historiska romaner och intressanta kvinnoöden. Häxorna är en oerhört gripande roman som utspelar sig i Skåne i början av 1700-talet. Sverige ligger i krig med Danmark och pesten rör sig allt närmare Hällabyn. Östnäs skriver om vardagen i byn, religion, orättvisor, folktro, kärlek, magi och starka kvinnor.
En bra historisk bok med spänning, romantik och övernaturliga inslag.
En riktig slukarbok då man bara skulle läsa en sida till, bara en sida till...
Hade först ingen aning om att denna bok skulle utspela sig i Skåne & vid vackra Ivön. Så va lite glad överraskning då man kände igen lite platser. Gillar att hon vävt in sanna saker så sim brunnen vid kyrkan på Ivö som faktiskt finns o är helgad till sankt Ursula. (Ps. Har ni chansen så besök ivön. Så mysig.ds)
Man får följa med in i en by o människorna där. Med framförallt fokus på 3 kvinnor ur samma släkt. Men även Om vanföreställningar, leverne, skrock och hur det var förr. Rädslan för det som inte ansågs normalt. Skillnaden mellan folk och folk. Sen blandas allt detta med en dos äkta magi, häxor & lite bolande (sex).Kan ju inte bli annat än smarrigt. Men också väldigt sorjligt. Jag grät ärligt några skvättar. Väldigt bra bok.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Fager att se på men inuti är hon hålig såsom skogsrået"
Gilla den skarpt en bra bok med spänning från första sodan och insyn hur kvinnor som hade kunskap och var kloka blev dömda som häxor att kyrkan och sämhället var tufft att vara kvinna men att även om det var tufft så fanns det kärlek .Spännande och drama i boken
Det tog lite tid att komma in i boken. Jag fastnade inte för någon av de tre kvinnorna som vi får följa. De kändes ganska råa. Men sen dras jag ändå in. Jag vet inte om jag riktigt blev jätte förtjust av att följa tre kvinnor, det hade nästan räckt med Isabella, men ändå tyckte jag berättelse flöt på bra. De magiska elementen i boken är diskreta och kan passa dem som gillar att läsa historiska romaner och som inte nödvändigtvis gillar att läsa fantasy. I slutändan tyckte jag boken var läsvärd och gripande.