Ingemar Modigs uppvaknande

Bok av Mikael Bergstrand
Ingemars liv präglas av tvångstankar. På morgnarna vaknar han upp kallsvettig med föreställningar om att han måste stänga av klockradion innan väckningssignalen går igång. Hinner han inte stänga av radion i tid så kommer någon att avlida. Men så en dag träffar han en elvaårig tjej vid namn Dalia. Hon har plågsamma minnen från kriget i Syrien, och tillsammans hittar de ett nytt sätt att leva.
En bra o spännande bok som handlar om två människors öden. Att man kan bli underbara vänner trots ålder o ursprung. Mycket läsvärd o välskriven
Tyvärr lyckades inte ens vänskapen och det varma slutet rädda den här boken för mig. Det blev alldeles för många stereotypiska fördomar. Tråkigt nog, då jag såg fram emot att läsa denna bok.
Ingemar Modig är en man med tydliga rutiner. Från det att han vaknar styrs dagarna av hans ocd, vilken innebär bacillskräck och att allt ska räknas och kunna delas med tre. Av en slump träffar han Dalia, en syrisk flicka som är en fotbollsbegåvning. Genom sin kärlek till fotbollen växer en vänskap fram.

Boken utspelar sig i en småstad, och förutom vänskapen mellan Ingemar och Dalia behandlas problem som avbefolkning och rasism.

Det är en lättsam och trevlig bok, trots en del tragik.
Ingemar modigs uppvaknande
⚽️⚽️⚽️⚽️ /5
Av Mikael Bergstrand

I boken möter vi framförallt tre starka karaktärer.

Ingemar Modig- en man som gärna vill vara ensam med sina tankar och tvångshandlingar. Märkt av livet haltar han fram på orten Borstafors.

Dalia- en fotbollsälskande svärande muslimsk 11årig flicka. Som om det inte är svårt nog att vara ung tjej så är detta en mindre ort, där fördomarna finns överallt.

Ludvig Nilsson- journalist som skriver om den lilla orten men kanske inte alltid med den bästa research..

Deras livsöden flätas samman och en osannolik kontakt bildas. Tankar möts och erfarenheter delas. Händelser på en mindre ort, med alla fördomar och skvaller leder oss genom boken.
Väcker tankar och glädje.
Lättläst och underhållande.

Rekommenderas varmt

@fantastiska_böcker
En varm och hjärtlig bok om dem som kanske inte är som alla andra. Flera personers liv och historia vävs ihop i händelser i nutid. Mikael har en fin människosyn och är observant på sin omgivning. Läs läs!!
Ingemar Modig har det kämpigt, hans liv är inrutat och styrs av tvångstankar.
Dalia som är 11 år har flytt till Sverige tillsammans med sin familj från Aleppo.
Ingemar och Dahlias vägar korsas tack vare det gemensamma fotbollsintresset.
Detta är en fin bok om oväntad vänskap, boken tar upp flera svåra ämne samtidigt som den är väldigt underhållande. Läsvärd!
Ljudboken läses av eminente Stefan Sauk!