Emma Sköld, #1

Vila i frid

Bok av Sofie Sarenbrant
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att
Förste delen i bokserien om kriminalaren Emma Sköld
Här startar allt!
Man får följa med Emma genom utredningen och privatlivet.
Riktigt spännande bok som rekommenderas
Den först boken i Sofi Sarenbrants fängslande serie om Nackapolisens Emma Sköld. Den utspelar sig på hasseluddens spaanläggning där ett äldre par hittad döda på sitt rum.
En mkt välskriven och spännande bladvändare. Grattis till dig som inte har läst om Emma Sköld ännu.
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar.

Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig i utredningen och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Mycket bra deckare som jag nyligen läst. Fick verkligen mersmak och har lyssnat vidare på de andra delarna i serien. Ljudboken kan varmt rekommenderas då de är inlästa av Katarina Ewerlöf! Sarenbrant skriver väldigt bra och jag lyckades inte lista ut vem mördaren va, vilket gör det hela så mycket mer spännande och man bara måste lyssna/läsa vidare.
Sofie Sarenbrants roman "Vila i frid" är den första delen i serien om polisen Emma Sköld. Eftersom jag har upplevt det som att böckerna har blivit väldigt "hypeade", försökte jag att inte ha så höga förväntningar. Jag blev emellertid glatt övverraskad av "Vila i frid".

Karaktärerna känns äkta och med det menar jag att Sofie Sarenbrant har lyckats skapa dem så att det känns som att jag hade kunnat känna dem eller i alla fall varit bekant med dem i verkliga livet. Det gör att jag lättare kan ta dem - och berättelsen - till mig.

Språket är enkelt och följsamt, vilket gör att romanen i mina ögon (eller kanske öron i det här fallet?) passar bra som ljudbok.

"Vila i frid" var spännande och inte alls förutsägbar, även om min nyfikna sida irriterar sig på att inte få veta mer av det som händer i slutet. Bara det hade kunnat bli en egen berättelse.

Jag läser/lyssnar gärna på fler av Sofie Sarenbrants romaner. "Vila i frid" gav mig minst sagt mersmak.
Sofie Sarenbrants första skrivna bok i serien om Emma Sköld. Jag blev fast efter första kapitlet. Den handlar om kriminalinspektören Emma Sköld som får rycka in när ett mord sker på ett lyxigt spa hotell. Allt efter bokens gång sker fler mord. Men vem ligger bakom alla? Tyckte slutet var väldigt bra då boken fick en helt annan vändning. Rekommenderar starkt denna bok. Läser böckerna i kronologisk ordning och ska precis börja på 6:e delen. Alla i serien är bra men hittills måste jag säga att denna är bäst.
Svensk kriminalroman när den är som bäst! Har gått förbi Sofies böcker flera gånger men nu är jag fast! Välskriven, spännande deckare som utspelar sig i Sverige. En riktigt bra och fängslande bok, där man får följa kriminalaren Emma lösa spännande fall. Boken utspelar sig under ett antal dagar på Yasuragi Hasseludden o Stockholm, men känslan när man läser den är att den sträcker sig över en betydligt längre tid än så. Boken har en välskriven berättelse som knyter ihop på ett sätt man inte kan ana. Är så välskriven och berättande att man ibland kan känna att man befinner sig i ett spabad. En riktigt bra bok som man har svårt att lägga ifrån sig!
Den här boken, ”Vila i frid” av Sofie Sarenbrant har stått i min bokhylla ett tag och nu frågar jag mig själv varför? Jag slukade boken! Den är grymt spännande och svår att släppa. Jag stämmer in i den hyllningskör som rekommenderar @sofiesarenbrant böcker.
❥ Recension

Jag lär ju vara sist på bollen med att läsa den här serien. Och lyckliga jag som har resten av böckerna framför mig för detta var riktigt riktigt bra! Vilken bladvändare! Jag förstår vad alla snackar om!

Från start är det inte en lugn stund. Med ett utmärkt språk, levande miljöbeskrivningar och trovärdiga karaktärer tar Sarenbrant mig på en spännande resa fylld av misstankar och frågetecken. Jag kunde inte annat än att sluka den här boken. Oväntat slut som jag verkligen gillade. Ser verkligen fram emot nästa bok!

Boken får ???? av 5.