Den som haver barnen kär

Bok av Viktoria Höglund
Ett barn försvinner plötsligt och spårlöst under en skogsutflykt med förskolan. Polisen larmas och letandet pågår länge utan resultat. Sedan försvinner ytterligare ett barn och polisen undersöker om det kan ha något samband med det tidigare försvunna barnet. Psykologen Malin på företagshälsan får i uppgift att hjälpa förskolepersonalen genom krisen.
Mycket bra debut . Spännande och litet lurig. Svårt att lägga ifrån mig boken, då jag ville veta hur det skulle sluta. Vill gärna läsa mer om Malin Dahl.
Spännande bok men lite rörig med alla personer och familjer att hålla reda på, men annars gillade jag boken som fick en av att vilja lyssna vidare
Barn berör och griper tag i en. Många känslor stormade inne i mig, mest ledsna och empatiska jo lite rysliga också!
Speciell bok med speciell handling - som jag inte önskar att någon ska behöva gå igenom!
Spänningsroman som i början var lite snirklig men ändå fångades jag och de korta kapitlen gjorde det nästintill omöjligt att lägga ifrån mig boken.. Ett kapitel till, de är så korta så...
En debut bok som jag hade mycket förväntningar på då jag hört att den skulle vara väldigt bra. Tyckte dock boken var lite seg att ta sig igenom den kändes lite utdragen även om själva handlingen i sig var ganska intressant.
Under en skogsutflykt på förskolan försvinner ett barn. Poliser tillkallas, men dagarna går utan att de hittar barnet. Sedan försvinner ytterligare ett barn och polisen undersöker om det kan finnas något samband.

Psykologen Malin jobbar på företagshälsan och får i uppdrag att stötta förskolepersonalen i denna kris. Det är den svåraste uppgiften Malin har haft, och hon engagerar sig djupt i fallet. Samtidigt har hon ett äktenskap som knakar i fogarna.

En otroligt spännande berättelse. Berättarperspektivet skiftar, vilket ger boken ett större djup genom att få ta del av flera olika karaktärers tankar och känslor.
Under en kall vinterdag är Kullens förskola på utflykt och när alla barnen ska räknas in inser de att det som aldrig någonsin får hända har hänt – tvååriga Simon saknas. Tiden går och ingen Simon hittas, paniken blir större både hos personal och föräldrar. Vad kan ha fört bort ett tvåårigt litet barn och hur ska han klara den iskalla vinternatten ensam ute i skogen? Psykologen Malin Dahl skickas till förskolan för krissamtal men blir snabbt mer involverad i utredningen än vad hon kunnat ana och när fler barn försvinner kan hon inte tänka på något annat än att försöka hitta gärningsmannen.
-
Det här var en bok jag inte kunde lägga ifrån mig, spännande från början till slut och berörande som sjutton. För vem påverkas inte av en historia om barn som försvinner och inte hittas? Förutom barn som försvinner och konsekvenserna av det så har föräldraskap och barnlängtan en central roll i handlingen. Hur orättvist det är att inte alla själva får avgöra om de kan bli föräldrar eller inte och vad det kan göra med en som person. Smärtan och sorgen av att förlora sitt barn men också av att inte kunna bli förälder. Ja det är som sagt svårt att inte bli berörd.
En mardröm för alla föräldrar så det är en hemsk historia om barn som försvinner. Oftast så gillar jag böcker med korta kapitlar men i detta fall blev den bara för rörig. Och lite långrandig emellanåt . Svårt att hänga med de olika personerna och mycket hoppande. Vet inte riktigt vad det som gjorde att jag inte fastna heller utan uppbygget av själva skrivandet föll platt. Tyvärr var det ingen bok för mig.
”Den som haver barnen kär” är en stark, imponerande debut av Viktoria Höglund.

Det här är är mardrömmen för alla oss förskollärare, pedagoger, lärare, fritidspersonal...

En 2 åring försvinner när Kullens Förskola är på utflykt i Lill-Jansskogen, Stockholm. Psykolog Malin Dahl kopplas in för att ha krissamtal och stötta personalen på Förskolan.

En spännande bladvändare till bok som är svår att lägga ifrån sig!! En bok som berör. En bok med ett slut som gör att jag vill läsa mer.
Det här var en bok jag ville läsa redan första gången jag hörde om den. Det är första delen i en serie om psykologen Malin Dahl.

En pojke kidnappas mitt under en utflykt med förskolan och psykologen Malin kopplas in i egenskap av sitt jobb som psykolog på företagshälsan. Hennes fokus blir krissamtal med Eva-Lena som är ansvarig på förskolan. Men fler personer med kopplingar till förskolan söker hjälp hos Malin.

Sedan försvinner en pojke till, och sedan ytterligare en... Vem kidnappar små pojkar och vad händer med dem?

Handlingen ger verkligen magont stundvis. Pojkarna som försvinner och deras föräldrars förtvivlan känns rakt in i märgen. Och den stackars Eva-Lena som är ansvarig för barnen som försvinner rakt framför ansiktet på henne. Sorgen och förtvivlan ligger verkligen som en blöt filt över handlingen.
Den som haver barnen kär av Viktoria Höglund.
Malin Dahl jobbar som psykolog och kopplas in för att stötta förskolechefen på en förskola där ett av barnen försvunnit under en utflykt. Snart har ett försvunnet barn utökats till flera försvunna barn och polisen har inte mycket att gå på.
Malin fortsätter att ha samtal med förskolechefen men även med en orolig förälder, en mamma vars son går på samma förskola som den första försvunna pojken. En eftermiddag händer det som inte får hända och även denna pojke försvinner.
Stefan, en av de ansvariga i polisutredningen har en personlig koppling till Malin, de dejtade i ungdomen vilket han återkommer till i tanken.
Malin själv är lyckligt gift med Niklas och de har tv små barn tillsammans. Men harmonin i äktenskapet lyser med sin frånvaro. Två trötta vuxna som vill prioritera sig själv framför sin andra hälft och barnen. Att Malin har involverats i ett besvärligt fall som tar stor del av hennes tid förstår inte Niklas. Men att Niklas riskerar att förlora jobbet har inte Malin koll på, hon har uppenbart inte heller koll på exakt var maken jobbar i företaget - en detalj som jag har svårt att förlika mig med men det kanske bara är uttryckt så för att öka missämjan...? Jag menar - om ni är gift bör väl parterna veta vart den andra jobbar?