Havets hundar

Bok av Agneta Arnesson Westerdahl
Saga vet att hon måste ge sig av, för alltid. Hon vaknar en natt med ett blödande ögonbryn, inget är som det ska. Om hon lämnar nu är det för alltid. Hon tar mod till sig och flyr allt hon känner till. Flykten leder henne till havshundarna, som säger något om varför hon är som hon är.
Saga flyr hemmet efter att ha blivit misshandlad av sin bror Segg. Hon kommer till Skiringsal där Nanna hjälper henne att fly vidare över havet tillsammans med Thorleif. Segg svär att hämnas och sätter ett pris på hennes huvud.

”Havets Hundar” utspelar sig under vikingatiden och jag imponeras av detaljrikedomen i beskrivningar av miljö, seder, olika kulturer och ting. Framför beskrivningarna av bosättningar och de olika skeppen. Vilken research författaren måste ha gjort! Det känns äkta och jag fängslas av de olika människoödena. Ständigt bjuder historien på överraskningar och vändningar. Det går aldrig att gissa vad som ska hända.

”Havets hundar” är en fängslande berättelse och jag rekommenderar den varmt!
Rekommenderas för den som är intresserad av historia
Man får följa en flicka under vikingatiden. En så spännande tid och så väl skrivet.
Fortsättning har kommit och den heter ”Vinterkrigare” -lika bra den. Roligt att följa den här flickan, hennes släkt och deras liv. Gillar sådana berättelser där man lever med i historien.
En riktigt härlig saga och kunde inte släppa boken. Den försvann så fort. En levande berättelse om en intressant tid. Älskar såna här historier och man vill bara ha mer av det. Som tur är finns det en bok till att få njuta av när tiden kommer. Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Vilken tur att man vann den här på omnible så man fick chansen att läsa en sån fantastisk bok.
Det här är en välskriven historisk roman. författaren är väl påläst om vikingatiden och det gör att boken känns äkta. Boken har många fina beskrivningar av naturen och årstidsväxlingarna. En spännande roman och en fängslande start på Vikingaserien...
Det här är en riktig sträckläsningsböcker.
Jag väntar otåligt på nästa bok. Man vill ju genast ha mera av den och veta hur det går