Let It Snow

Bok av John Green och Lauren Myracle m.fl.
När tre författargiganter för unga vuxna möts händer fantastiska grejer. En snöstorm sätter spelet i rullning: ett tåg spårar ur, mobilsamtal når inte fram, missförstånd, dikeskörningar, alldeles för många och för gapiga cheerleaders och första kyssar - allt under en förtrollad julhelg. Bästsäljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver här varsin fristående - men sammanlänkad - charmigt romantisk berättelse i juletid. När Jubilees föräldrar inte kommer hem efter en shoppingtur före jul, sätter sig Jubilee på tåget till morföräldrarna i Florida. Samma kväll drar en snöstorm av guds nåde in och tåget blir stående mitt ute i ingenstans. Det här ska komma att bli en annorlunda jul för Jubilee: mötet med Jeb i kafévagnen, mannen i folie inne på Waffle House - och så Stuart. Stuart som öppnar upp sitt hem och sitt hjärta ... Tobin och hans kompisar The Duke och JP sitter djupt nersjunkna i soffan med ett Bond-maraton på teven när Keun, som jobbar på Waffle House under julhelgen, ringer. Hans önskan är lika tydlig som desperat: Kom till Waffle House NU. Och ta med Twister-spelet. Det ska visa sig bli en lång och äventyrlig färd - i snöstorm. Addie deppar. Hon har dumpat sin pojkvän Jeb och nu ångrar hon sig. Det är jul och snö i massor och det bakas julkakor i köket, men Addie stannar på rummet. Tjejkompisarna försöker muntra upp henne men någonstans inne i Addie gror en självinsikt, och den är inte speciellt vacker. En såld minigris, en peppande pensionär på Starbucks och turkos snagg verkar vara vad som behövs för att få Jeb tillbaka.
“Let it snow” innehåller tre olika noveller som alla på ett eller annat sätt hänger ihop. På det stora hela var dessa noveller kanske lite för sockersöta för mig, men jag är riktigt imponerad över hur väl John Green, Maureen Johnson och Lauren Myracle lyckas med att skriva så samstämmigt och även hur väl de knyter ihop novellerna. De får mig nästan att vilja veta mer om hur det fortsättningsvis går för de olika karaktärerna. Med andra ord: jag skulle gärna vilja läsa en fortsättning!
En mysig historia som vävs ihop från de olika karaktärer som finns. Finns även som film som också är mysig och lite annorlunda på nåt vis.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
Let It Snow är en bok som innehåller tre berättelser som alla utspelar sig under en och samma snöstorm. Den här boken ger den perfekta julkänslan!
De fantasifulla detaljerna i berättelserna gör bokens karaktärer levande och unika.

Boken Let It Snow skulle jag varmt rekommendera för dig över 12 år som vill komma in i "decemberbubblan"! Jag vill dock varna dig för Netflix-filmen med samma titel som är baserad på berättelsen...
Jag tycker boken är okej. Jag tycker det är roligt att det är tre författare som samarbetat genom att skriva om en och samma stad och händelser. Jag tycker det blir lite rörigt att komma ihåg alla personer. I första novellen/berättelsen var det några personer som kom tillbaka i tredje, vilket var väldigt kul. Men det var lite klurigt att komma ihåg vem som var vem och vilken del som var deras. Jag gillar boken i det stora hela. Det är ett nytt sätt att skriva en bok på. Det var väldigt kul! Jag hade nog gillat boken mer om det hade varit några färre karaktärer och mer strukturerat. Boken är mysig och jag får en härlig julkänsla men det överväger inte helt för att bli en jättebra bok utan boken är medelbra. Det drar upp betyget att jag får så mycket julkänsla och kärleken i boken är väldigt mysig. Jag gillar även att vissa karaktärer är ganska roliga. Det är en bra blandning av svåra och jobbiga händelser, men även roliga saker.
Boken är bra men inte den bästa jag läst!