Nio främlingar

Nine Perfect Strangers
Bok av Liane Moriarty
"Nine Perfect Strangers" är boken som blev tv-serie på HBO. Nio främlingar bosätter sig i ett hus på en wellness resort under tio dygn. Verkligheten är långt borta och de ger upp telefoner, sociala medier och bilar. De nio personerna kommer att vara övervakade av resortens överhuvud, men vad ingen vet är att hon har en dold agenda med experimentet.
Masha är en framgångsrik, karriärdriven kvinna som plötsligt får ett hjärtstopp på jobbet. Hon överlever, mot förmodan, och bestämmer sig för att göra en total livstilsförändring.

Hon upptäcker att hon mår så bra av sitt nya liv att hon vill hjälpa andra människor att förändra sina liv och startar ett hälsohem.

Nio främlingar anländer för att delta i ett 10-dagars event med meditation, specialkost, massage mm. Men är metoderna Masha och hennes kollegor använder sig av vad de förväntat sig och blir de inte märkligare och märkligare?

Det här är en lättsmält roman, bitvis underhållande, men den lämnar mig ändå ganska oberörd. Något saknas.
En rolig, spännande och lite galen historia om nio främlingar som samlas på ett exklusivt hälsohem för några dagar av rening och utveckling. Det börjar med meditation, kosthållning och tystnadsövningar men börjar sedan spåra ur mer och mer. Väldigt rolig bok, jag älskar det mesta Liane Morarity skriver.
Frances Welty anländer efter en ansträngande tid av för mycket arbete och klimakteriebesvär till exklusiva hälsohemmet Tranquillum House, där hon ser fram emot en behaglig vistelse fylld av sköna behandlingar, meditation och kanske några minskade kilon efter sina 10 dagar på retreaten.

Samtidigt anländer en spännande samling deltagare, bl.a paret Ben och Jessica med relationsproblem efter att ha vunnit en storvinst på lotto, pensionerade fotbollsspelaren Tony och familjerättsjuristen Lars. Personalen på hälsohemmet är en intressant skara ledd av färgstarka Masha som vill ge sina gäster en unik rening, en behandling klart utöver det vanliga!

Allt börjar med att mobiltelefoner och vinflaskor beslagtas och en speciell diet inleds, individuellt anpassad till deltagarnas behov. Välsmakande smoothies serveras varvat med blodprovstagningar och diverse protester tystas ned, allt är i hälsans tecken med ett gott syfte.

Sociala aktiviteter av mer kontroversiell natur varvas med tystnadsövningar och gruppsamarbeten som blir mer och mer bisarra. Man lär känna deltagarna mer på djupet allt eftersom händelserna börjar spåra ur på hälsohemmet.

Den här boken bjuder på så mycket mer än jag hade förväntat mig, fantastiska personporträtt och tragedier som format dem. Drömmar om kärlek varvade med sorger och tragedier löper som en röd tråd genom hela boken, vars upplösning är långt från vad jag hade förväntat mig när jag började läsa. En riktig pärla som jag hade svårt att lägga ifrån mig och mer eller mindre sträckläste. Rekommenderas!
Detta måste vara Moriartys hittills bästa, jag sträckläste den! Författaren kan verkligen konsten att skruva till det några varv extra och undersöka vad som sker med människor i mycket oväntade situationer. Detta är mycket skickligt skrivet och samtidigt mycket lättläst.
Lättsam rolig och satirisk sommarunderhållning, perfekt strandläsning. Det här är en karaktärsdriven historia om nio främlingar som möts under en hälsoretreat som spårar ur....Liane Moriarty är skicklig på karaktärsbyggen och det är trots en ganska intet sägande handling svårt att släppa boken. Hennes förra bok Big Little lies var bra och denna är inte sämre.

.

Efter att ha läst boken försöker jag introducera ”Mindful Walking” och ”Noble Silence” här i hemmet....det går sådär i ärlighetens namn.....3-åringen skriker mest ”mindful walking” när hon går extremt sakta till badrummet för att borsta tänderna (enda tillfället fröken väljer att gå istället för att springa).....dvs Selective Mindful Walking och ingen Noble Silence ....men men...😂😂👍
En spännande bok att läsa känna andra människor och att kunna samarbeta med varann när det verkligen gäller. Den var bra och jag tycker mycket om författaren
Sommarens bästa bladvändare enligt mig! Spännande, klurig och helt annorlunda från vad jag förväntade mig efter att ha läst hennes övriga böcker. Vilken vändning!

Man får följa nio gäster vid ett hälsohotell. Alla är där av olika anledningar med olika bagage som tynger dem. I vanlig Liane Moriarty-anda så får man följa de nio olika karaktärerna utifrån deras egna perspektiv, ville jag tycker gör boken mycket mer spännande. Som läsare kände jag verkligen att jag var med karaktärerna och kände hur klaustrofobisk stämningen blev allt eftersom.
Liane Moriaty drar allt till sin spets igen. Nio främlingar befinner sig av olika anledningar på en exklusivt hälsohem för några dagars rening och återhämtning. De är lovade att komma därifrån transformerade till nya människor. Av olika anledningar är det något de alla söker. Föreståndare och ägare av hälsohemmet är den mycket vackra och karismatiska Martha. Hennes plan är att flytta gränsen lite till för att gästerna ska bli som nya. Men det vet inte gästerna om.
Bästa boken 2020! Liane Moriarty är en av mina favoritförfattare, och det här är den av hennes böcker som jag uppskattat mest hittills.
Nio främlingar checkar in på ett hälsohem för ett tio dagar långt program med det utlovade resultatet att deras liv ska förändras. Alla bär på ett bagage, vissa har större sorger och mörkare hemligheter än andra. Vad de inte vet är att föreståndaren för hälsohemmet har sina egna planer...
Wow, vilken skruvad och underbar bok! Handlingen blev bara knäppare och knäppare, och jag älskade det. Moriarty är mästare på att skriva karaktärer och här lyckas hon skapa nio fascinerande karaktärer. Jag grät en skvätt några gånger, vilket inte händer ofta. Läs den!