Spökkameran, #1

Prästgårdens hemlighet

Bok av Tobias Söderlund
Vanessa har en Youtube-kanal och vill bjuda sina tittare på något skräckinjagande. Hon vet att det pratas om Borgvattnet och dess prästgård; folk säger att huset är hemsökt, att det spökar, men det tror inte Vanessa på. Hon och vännerna Abbe och Martin besöker prästgården för att filma. De tvingas dock fly. Konstiga saker börjar händer på nätterna.
Boken vänder sig till barn mellan 9-12 år, men jag tänker att den funkar längre upp i åldrarna. Boken är läskig och ruskigt spännande och nästan omöjlig att lägga ifrån sig när man kommit in i handlingen. Boken är ett tips till barn och ungdomar som inte är lättskrämda. Här hemma ser vi fram emot att börja läsa nästa del i serien ikväll.
En grymt bra bok som lockar inte bara 9-12 åringar utan även 30+! Glöm inte att fortsätta läsa hans serie!
Tobias Söderlunds debutroman "Prästgårdens hemlighet" riktar sig till barn i åldern 9 - 12 och egentligen har jag svårt för barnböcker, men den här var både en spännande OCH skrämmande bok att läsa.

Det märks att Tobias Söderlund gillar att skrämmas - och det är något som han är bra på. Trots att jag är 30+, blev jag emellanåt tvungen att lägga ifrån mig boken. Och jag klarade bara av att läsa den på dagtid - annars skulle jag nog ha haft svårare för att somna på kvällarna än vad jag redan har.

Jag tror att Tobias Söderlund skulle lyckas som skräckförfattare även för vuxna. Fast om han skriver så här läskigt för barn, vet jag inte om jag skulle klara av att läsa hans vuxenskräck. 🙈
En extremt spännande och läskig skräckbok för barn/ungdomar.

Det är väldigt kul att författaren använder den riktiga platsen, Borgvattnets prästgård, som det finns många historier kring.

Förutom det läskiga innehållet så handlar det en hel del om kompisrelationer och vad som händer på nätet, elaka kommentarer t.ex. Vilket gör att boken känns väldigt aktuell och tilltalande för målgruppen.

Dessutom avslutar Tobias med en bra cliffhanger som gör att man vill läsa nästa del direkt.
En ungdomsbok i skräckens tema. Vi var två som läste denna skräckbok. Jag 34år och min dotter 12år och vi ryste båda av denna bok.
Spökhistorier kan vara spännande men denna var verkligen svår att lägga ifrån sig. Gillar man skräck är detta rätt bok för dig!

Den handlar om Vanessa och hennes två kompisar Abbe och Martin som ska till prästgården i Borgvattnet för att spela in en video till Vanessas virriga vardags vlogg på youtube. De trodde inte att de skulle få med ett riktigt spöke men det får dom. Vad vill spöket? Vill den döda dom?
Det blir en spännande historia.
Härligt ryslig spökhistoria riktad mot åldern 9-12 som lätt kan läsas av vuxna också! Den är spännande och ligger rätt i tiden med youtube-videos och spökjakter. Jag sträckläste den och rekommenderar den verkligen!
Varning för sträckläsning! Prästgårdens hemlighet är en bok som är väldigt svår att lägga ner när man väl börjat läsa den. Otroligt spännande och varje kapitel slutar i en cliffhanger så man bara måste läsa ett kapitel till. Att huset i boken finns på riktigt skapar en kusligare känsla än om allt hade varit påhittat. Själv kommer jag aldrig att våga besöka Prästgården i Borgvattnet efter att ha läst den här boken.
Samtidigt som boken är en fantastisk skräckberättelse för ungdomar, så tar den även upp viktiga ämnen som mobbning och önskan att passa in i gruppen.
Även om den är mer riktad till ungdomar så var den otroligt spännande och hemsk. Baserad på verkliga händelser som har hänt på prästgården och vävts in i en historia. Man kunde inte lägga ifrån sig boken och även drömmde mardrömmar, så inget för dem känsliga. Lätt att läsa och hänga med men samtidigt få bilder uppmålade så man skrämmer sig själv.