Prästgårdens hemlighet

Bok av Tobias Söderlund

Vanessa har en Youtube-kanal och vill bjuda sina tittare på något skräckinjagande. Hon vet att det pratas om Borgvattnet och dess prästgård; folk säger att huset är hemsökt, att det spökar, men det tror inte Vanessa på. Hon och vännerna Abbe och Martin besöker prästgården för att filma. De tvingas dock fly. Konstiga saker börjar händer på nätterna.

2 utgåvor
Välj utgåva
Prästgårdens hemlighetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129716191
Prästgårdens hemlighetSvenska - E-bok
ISBN: 9789129719239
Härligt ryslig spökhistoria riktad mot åldern 9-12 som lätt kan läsas av vuxna också! Den är spännande och ligger rätt i tiden med youtube-videos och spökjakter. Jag sträckläste den och rekommenderar den verkligen!
Varning för sträckläsning! Prästgårdens hemlighet är en bok som är väldigt svår att lägga ner när man väl börjat läsa den. Otroligt spännande och varje kapitel slutar i en cliffhanger så man bara måste läsa ett kapitel till. Att huset i boken finns på riktigt skapar en kusligare känsla än om allt hade varit påhittat. Själv kommer jag aldrig att våga besöka Prästgården i Borgvattnet efter att ha läst den här boken.
Samtidigt som boken är en fantastisk skräckberättelse för ungdomar, så tar den även upp viktiga ämnen som mobbning och önskan att passa in i gruppen.
Även om den är mer riktad till ungdomar så var den otroligt spännande och hemsk. Baserad på verkliga händelser som har hänt på prästgården och vävts in i en historia. Man kunde inte lägga ifrån sig boken och även drömmde mardrömmar, så inget för dem känsliga. Lätt att läsa och hänga med men samtidigt få bilder uppmålade så man skrämmer sig själv.