Våroffer

Bok av Anders de la Motte

Fjärde, och sista, fristående delen av Anders de la Mottes årstidskvartett kretsar kring tragedin som skedde våren 1986 intill ett skånskt slott. Under ritualliknande former mördas en sextonårig flicka och styvmodern döms för mordet. Året är nu 2019 och läkaren Thea Lind flyttar in i samma slott. Efter ett underligt fynd fascineras hon allt mer av den gamla tragedin och är övertygad om att hela sanningen aldrig kommit fram.

5 utgåvor
Välj utgåva
VårofferSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137153858
VårofferSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472996
VårofferSvenska - Okänt
ISBN: 9789137157788
VårofferSvenska - E-bok
ISBN: 9789137153865
Våroffer: ÅrstidskvartettenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178274512
'Våroffer' av Anders de la Motte.

Under valborgsnatten 1986 dödas en ung kvinna under ritualliknande former. Hennes styvbror döms för mordet och kort efter den unga kvinnans begravning försvinner resterande av familjen.

Våren 2019 flyttar Thea Lind och hennes make in på slottet som ligger beläget den plats där mordet 1986 inträffade.
Under en promenad upptäcker Thea ett märkligt träd, en uråldrig ek, och inte nog med att trädet i sig gör henne nyfiken, hon finner något som får henne att börja gräva i fallet med den mördade kvinnan. 📚

Men stopp! Hallå. What?
De la Mottes utan tvekan bästa bok hittills! 👏🏻 Jag älskar författarens sätt att skriva. Meningsuppbyggnaden. Dialogerna. Miljöskildringar som får mig att känna att jag befinner mig i en film.
Jag ryser. Jag blir rädd. Jag blir ledsen. Jag blir förbannad.

Skicklig. Spännande rakt igenom.
Jag fastnar för ett uttryck som vid flertalet tillfällen kommer upp i boken; "Under valborgsnatten är gränsen mellan liv och död som tunnast." 'Våroffer' av Anders de la Motte får 5 av 5 bokryggar 📚📚📚📚📚 #andersdelamotte #våroffer #5outof5 #spänning #hemmamedenbok #magi
”Naturen är hungrig och Bladmannen rider genom skogarna”

Våroffer av Anders De La Motte är den fjärde boken i årstidskvartetten. Jag har bara läst Slutet på sommaren tidigare men eftersom böckerna är helt fristående behöver man inte läsa dem i ordning. Våroffer var 13 timmars ren läsnjutning, Mirja Turestedt är en av mina favorituppläsare.

Boken handlar om läkaren Thea Lind som våren 2019 flyttar in på ett skånskt slott i det lilla samhället Tornaby. Hennes make David ska öppna en restaurang på slottet tillsammans med sina barndomsvänner. Thea har med sin svärmors hjälp fått jobbet som distriktsläkare i Tornaby. Thea får höra talas om flickan Elita Svart som våren 1986 mördades under en vårofferceremoni av någon som utklädd till bladmannen kom ridande genom skogen. Thea som känner samhörighet med stackars Elita börjar nysta i fallet. Vem var det egentligen som dödade Elita, hennes bror dömdes men var han den skyldige? Theas nyfikenhet uppskattas inte av byborna som försöker få henne att sluta rota i fallet.

Den här boken är en riktig sträckläsningsbok som är spännande från första till sista sidan. Anders De La Motte är en fantastisk berättare och jag kommer definitivt läsa de övriga av hans böcker senare i år. Jag kan verkligen rekommendera denna bok!