Tolken

Bok av Jenny Runesson

Elsa arbetar som tolk och kallas in för att tolka i ett polisförhör. Det visar sig snart att det handlar om ett mord och Elsa dras in i denna mordutredning och snart inser Elsa att både hon själv och hennes familj befinner sig i en ytterst friskfylld och farlig situation.

2 utgåvor
Välj utgåva
TolkenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188867360
TolkenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188867636
Bokrecension—— Den här boken tar en med på en resa till Luxemburg och i sällskap med svenskfödda Elsa som arbetar som tolk. Hon får en natt ett samtal från polisen Xavier som ber henne komma till en död mans lägenhet. I lägenheten finns också den döde mannens gravida flickvän, som också är svensk. Historien tar oss med i många olika värdar i Luxemburg, bland vare, horhus och knark. Men även till Elsas familj. Det här fallet blir en härva utan dess like. Det som först såg ut som en naturlig död utvecklas till en mördarjakt som Xavier får order av en högre instans att ”det här löser du, idag”. 📚📚

Boken är språkligt enkel att läsa, men några (enligt mitt tycke) skrivfel som stör mitt läsflyt. Men historien är bra och jag gillar Elsa, hon känns som en ”vanlig” människa. Även Xavier är oerhört tilltalande. Den är inte förutsägbar som många i samma stuk är utan det är en trevlig, lättläst bok som får en att vilja läsa ner om Elsa.

Boken får 🟣🟣🟣+ av fem. Tack för en trevlig läsupplevelse @ordberoendefrlag och @jenny.runesson! Jag hoppas på fler böcker av dig.
Jenny Runesson har skrivit en riktigt bra spänningsroman som utspelar sig i Luxemburg.

Spänningen håller i sig i hela romanen och handlingen överraskar mig till sista sidan.  Karaktärerna är trovärdiga och miljöerna väl beskrivna. Elsa som är tolk blir indragen i en mordutredning och hennes intuition och medmänsklighet gör henne farligt delaktig i en jakt på en mördare.
Boken Tolken är den första delen om Elsa som arbetar som tolk. Boken utspelar sig i Luxemburg där också författaren bor. Elsa blir inkallad mitt i natten att tolka en ung svensk kvinna som varit bortrest och kommer hem och finner sin pojkvän död i en fåtölj. De misstänker att pojkvännen har blivit mördad då de hittar nålstick i hans hand. Elsa blir snart indragen i en mordutredning som visade sig vara farligare än hon kunnat föreställa sig och hennes familj tillvaro är hotad.

Boken var lättläst, välskriven med ett bra driv genom hela boken så WOW vilken debut för författaren, jag fastnade direkt i boken och jag hade svårt att lägga ifrån mig den. En spännande bladvändare med oväntade tvister, även om jag hade mina aningar om vem det var så höll boken mig i halster till slutet. Jag tycker att författaren skriver om viktiga och berörande aktuella samhällsproblem som droger, prostitution, psykisk ohälsa.
Det här är en riktigt bra bok från en debuterande författare, boken utspelar sig i Luxemburg där även författaren själv bor. Jenny Runesson tar upp viktiga ämnen i sin bok, psykisk ohälsa, prostitution och droger. Boken är en bladvändare, lättläst, spännande och den har ett oväntat slut. Jag ser fram emot nästa bok som är fortsättningen på serien om tolken Elsa.
Luxemburg. En ung kvinna hittar sin pojkvän död. Tolken Elsa kallas in att delta i förhöret och plötsligt är hon indragen i en omskakande mordutredning. Vid obduktionen upptäcks nålstick i mannens högra hand och spår leder polisen till bordell där en stor summa pengar har spenderats kvällen innan. Frågetecknen hopar sig..
Det är en spännande story med en del överraskningsmoment. En imponerande debut!