Lycka till med resten av livet

Bok av Isabel Boltenstern
Lyckan är inte att uppnå högt uppsatta mål eller nyårslöften, det är att befria sig själv från kravet att ständigt förbättra sin person. I dagens samhälle är framgång lika med prestation vill du komma någon vart i livet måste du jobba hårt. Det är lätt att tappa bort sig själv i en vardag så fullspäckad att man inte hinner reflektera över vad man faktiskt gör, och allt fler kvinnor bryts ner av samhällets skyhöga förväntningar. Men vi behöver inte ha det så här. Det går faktiskt att skapa lugn i vardagen trots att världen går på högvarv. Det går att minska stressen och ändå leva ett spännande liv. Och det går att vara produktiv utan att bränna ut sig. I Lycka till med resten av livet ger Isabel Boltenstern dig de verktyg du behöver för att leva hållbart. I 10 träffsäkra kapitel ringar hon in de utmaningar vi möter dagligen i form av maktstrukturer och orimliga krav och lär oss hur vi kan hantera stress, prestationsångest och dåligt samvete på ett mer konstruktivt sätt.   Sagt om Lycka till med resten av livet: "Läs, läs, läs! Bästa och viktigaste boken på länge för dig som brakat in i vöggen, dig som ännu inte kommit dit och till din vän som inte förstår dig." "En av de bästa böcker jag någonsin läst." "Fantastiskt bra bok. Igenkänningsfaktorn är stor och det är så skönt att någon beskriver med ord det jag själv känner men inte har förmågan att uttrycka." "Den första boken om utmattning som säger som de är. Dessutom är den underhållande." "En handbok för mig att ha resten av livet för att ta hand om och ta vara på mig själv." "Den här boken tog mig på en emotionell bergochdalbana. Gråt, hat och ännu mera gråt med ett slut mot mer förståelse och lite glädje faktiskt."
En väldigt bra bok fylld med kloka lärdomar om att man inte behöver jobba ihjäl sig för att vara lyckad.
Bara att undertiteln på den här boken är ”Varför helt okej är bra nog” gjorde att jag snabbt drogs till den. Jag läste den här boken för första gången när den kom ut förra året, men kände att det var en bra bok att läsa om och starta det nya året med. Den innehåller nämligen många saker som kan vara bra att påminna sig själv om. Till exempel fastnade jag verkligen för formuleringen ”Man kan inte prestera sig ur prestationsångest”. ”Lycka till med resten av livet” är en träffsäker bok, både baserad på Isabels egna erfarenheter och refererande till tidigare forskning. Enkel att förstå, men ändå inte samma tråkiga självhjälpsboks-tips man hört förut. Rekommenderar alla att läsa den. Bör läsas med överstrykningspenna i högsta hugg för maximal läsupplevelse!
Inspirerande och tänkvärd bok med många smarta tips! Jag håller med författaren, det är dags att vi är snälla mot oss själva!
Klok och otroligt viktig bok! Trots att jag själv aldrig lidit av utbrändhet så lärde jag mig mycket som jag kommer att ta med mig för resten av livet. Kommer definitivt att läsas om! ”Varför helt okej är bra nog” - meningen som jag tror kan förändra många liv!
Oj, vad den här boken träffade! Jag tolkar budskapet som en blandning mellan uppfordran och pepp. Jag känner mig stärkt efter att ha läst boken! Alla kommer att känna sig träffade och alla borde läsa den! Författaren har så många bra vinklar och refererar konstant till egna livserfarenheter.
Isabels text är rapp, rak och krast ärlig. Här lindas ingenting in och det finns en härlig humör som genomsyrar budskapet utan att tappa allvaret. Budskapet är genomsunt och klokt och jag har lätt att ta till mig av hennes ord.
Lycka till med resten av livet är en bok som verkligen alla borde läsa, speciellt nu när lov och semester börja lida mot sitt slut.
🌼
I boken får man läsa om utmattningsdepression, stressen i samhället, pressen från sig själv och så delar hon även med sig av en massa tips om hur man kan underlätta vardagen för sig själv.
🌼
Tyckte verkligen om denna bok så mycket. Läsaren får reda på hur det är att leva med en utmattningsdepression och första varningssignalerna, i boken följer även en del fakta vilket var väldigt intressant. Det jag gillade var att faktan inte tog över hela boken (som jag tycker vissa andra liknande böcker kan göra) samt att faktan var lättförståelig.
🌼
Alla borde läsa denna om det inte är en själv som har gått igenom likande resa som beskrivs i boken. Kan det lika gärna vara en kollega, kompis eller mamma.
🌼
Denna bok skulle jag ge 6 av 5 om det skulle vara möjligt!
Vilken viktigt och otroligt välskriven bok. Jag har alltid gillat Boltenstern som person och hon växte ännu mer i mina ögon efter att ha läst hennes historia och kloka resonemang kring utbrändhet, hur det är att jobba som kvinna i en mansdominerad bransch osv. Hatten av!
Stark igenkänning, inte bara för egen del men även för personer i min närhet. Isabel Boltenstern, ung sportjournalist som springer rakt in i väggen pga höga krav och obefintlig backup från företaget hon jobbade för. Hon beskriver rakt, ärligt och med fingret i såret hur hon hamnade där och hur hon mådde. Hur hon vägrade förstå alla tecken som utmattningsdepressionen gav henne utan bara körde på

Hon skriver på ett sätt som trots allt får mig att dra på smilbanden för jag förstår precis vad hon menar - ”att äta ostbågsrester ur sin egen navel”

Skoterturen ger mig tårar i ögonen

Detta är en bok som vi alla bör läsa, om inte för vår egen skull så för att öka förståelsen för de som hamnat där