Ditt hjärta är mitt

Lana Brunell

Nina, artist och polis, och hennes syster, radiojournalist, dras båda in i mordutredningen på en kvinna i den lilla idylliska staden. Mordgåtan måste lösas och många pusselbitar ska falla på plats samtidigt som invånarna i staden lever sina vanliga liv. När du läser boken får du spänning med många ledtrådar från början till slut.

Betyg 5
Utspelar sig i Motala där det är dags för Vätternrundan. Det inträffar ett antal mord som måste lösas. Poliser som gnabbas. Korta välskrivna kapitel som gör att du inte vill sluta läsa boken.
👣En pusseldeckar för stor bredd av läsare. Mord i Motala där offren får sina hjärtan utskurna & mitt i detta ska Vätternrundan dra igång. 🧩-EN BOK SOM LOCKAR DIG BIT FÖR BIT TILLS DU ÄR FAST-🧩
📚 Älskar förmatet på boken. Varit med om det en gång innan & det tilltalar mig väldigt mycket. Sidorna i boken är även lite tjockare & texten lite större. Detta är en bok som kan vara till oerhörd hjälp för de som ser lite dåligt & även de med dyslexi. Alla ska ju kunna njuta av att läsa. Så STORT plus för det. Det går hela tiden framåt i boken, inga långdragna pauser av babbel utan action all the time. Hoppen mellan de olika personerna görs snyggt & passande. Skapar en lovely spänning ur olika perspektiv. Dessutom sån stor bredd av olika personligheter av bokens karaktärer vilket ökar nyfikenheten ytterliggare. En spännande bok som håller en fast & med ett oväntat avslöjande.
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Alltså, hur fan kan vi ha så äckligt kaffe här"
Ditt hjärta är mitt
Utgiven på Dibb förlag, del ett i motalaserien. Med bra tempo framåt och spännande huvudkaraktärer får vi följa några poliser och andra personer i en svensk småstad. Det är en klassisk pusseldeckare med fokus på mordgåtan med en rejäl snurr på slutet, relationer och hur det svenska rättssystemet funkar. Den här första delen väckte som det alltid gör med en välskriven bok mersmak. Jag gillade också att endometrios lyfts i boken, med tanke på hur relativt vanligt det är så tillhör det enda ovanligheter att det nämna i en bok.Det enda jag inte gillade med boken är papperet den är tryckt på, det känns som billigt kopieringsapparaten, bortsett från det så KÖP, LÅNA, LÄS.
Det här är den första delen i Motalaserien, en pusseldeckare och bladvändare och en bok jag hade förmånen att få förhandsläsa för ett par månader sedan.
Det är sommar, Vätternrundan står för dörren i Motala. En ung kvinna hittas mördad och polisen Nina Malm kastas in i utredningen som engagerar nästan hela staden och hotar den stora cykeltävlingen.

Ditt hjärta är mitt är en riktigt bra bok, lättläst med korta kapitel och färgstarka karaktärer. Det är ett bra driv i berättelsen och spänningen håller i sig ända till slutet. Jag gillar hur författarna har byggt upp sin deckare, hur man hela tiden känner sig delaktig i berättelsen.
Jag kunde inte lista ut vem mördaren var, utan boken var oförutsägbar och slutet var oväntat. Boken går snabbt att läsa, då den nästan är omöjlig att lägga ifrån sig, bara en sida till.. bara ett kapitel till.. I ”Ditt hjärta är mitt” ligger huvudfokus på mordgåtan och personliga relationer och jag tycker att Lana och Thomas har skildrat livet i en mindre stad på ett träffsäkert sätt. En bok jag rekommenderar varmt!