Det kommer aldrig vara över för mig

Don't You Forget About Me
Bok av Mhairi McFarlane
Georgina Horspool har varit med om bättre dagar än just den då hon hittar sin pojkvän i sängen med en annan tjej och samma dag får sparken från ett jobb som hon visserligen inte trivts på. Ska Georgina lyckas resa sig upp igen, hämta kraft och börja om från ruta ett?
Väldigt härlig feelgood-bok, som allt Mhairi McFarlane skriver. Handlar om en ungdomskärlek som kommer tillbaka i huvudpersonens liv. Riktigt rolig och ibland pinsam men mest så härlig. Tycker författaren typ FATTAR samtiden så bra, skriver precis så att man känner igen sig. Gapskrattade också rakt ut av vissa geniala formuleringar, tex "Han verkar mer förbannad på ödet än på sig själv, som att det här egentligen rör sig om ett fruktansvärt administrativt misstag än att han tagit fel tjej" ang att hennes pojkvän ligger med en annan tjej när hon kommer hem från jobbet en dag. Absolut läsvärd!
Georgina Horspool är en tuff tjej till synes som klär sig som hon mår, har få men nära vänner, en svår familje situation en skit till pojkvän och en hemlighet som följt henne och format henne till den person hon är idag.
Som 18-åring får Georgina sitt hjärta krossat av Lucas McCarthy, något hon aldrig riktigt kunnat släppa. När deras vägar en dag korsas verkar det som att Lucas inte kommer ihåg Georgina, kan det verkligen stämma?!
En fantastisk beskrivande bok som man stundtals lätt kan känna igen sig i. Hur ska man läka en söndertrasad självkänsla, stå emot grupptryck och våga stå upp för sig själv. Framför allt ”glömmer man nånsin sin första stora kärlek”? Boken är rolig med rappt språk men också djup och begrundande.
Vill man läsa en rolig, självironisk, varm bok ska man läsa denna! Den ger eftertanke liksom skratt och tårar!
Mycket bra bok! Intressant inledning och blir inte långtråkig att läsa. Ett rappt, vardagligt språk som gör den lättläst. Saknar ingenting i den, och den är inte direkt förutsägbar.
Charmig och lättläst romcom med en sympatisk huvudkaraktär som får mig att skratta och heja på henne.
Det finns vissa element, i form av sexuella övergrepp, som kan vara triggande, men som också har en stark poäng.
Jag gillade den här boken, även om jag ivland kan känna att författaren har lite bråttom på slutet av sina böcker, och karaktärernas HEA kommer lite plötsligt, och jag kommer absolut läsa fler av hennes böcker.
En klassisk feelgood/romantik med den något ”misslyckade” huvudpersonen (hon är inte misslyckad, hon har bara inte det perfekta strukturerade instagramlivet) Georgina, som möter sin ungdomskärlek igen många år och många kassa förhållanden (& jobb!!) senare. Problemet är, där hon minns honom som den första och kanske även den enda kärleken, där minns han inte henne alls!

Det är en varm och glad bok, stundvis så rolig och pinsam att en skrattar högt och letar efter skämskudden. Man blir både glad, förbittrad över styvfaderns fruktansvärt vidriga sätt och lite lagom hämndslysten gentemot hennes dåliga fd chefer och pojkvänner. Lite av en Bridget Jones utan all hennes totala ångest och nedlåtande syn på sig själv. Men precis som i Bridget och många andra liknande böcker är vännerna runt omkring, det sociala samspelet och att alltid stötta varandra det centrala i boken och man blir glad insidan ut av att läsa den här!