Evvie Drake börjar om

Evvie Drake Starts Over
Bok av Linda Holmes
Det här är den varma berättelsen om Evvie Drake, en ung nybliven änka i en liten kuststad. Hon har knappt lämnat huset sedan maken dog för ett år sedan och invånarna i staden tror att detta beror på sorg. Den verkliga orsaken vill Evvie inte berätta för någon. Men plötsligt en dag flyttar en känd basebollspelare till kuststaden och en oväntad vänskap utvecklas.
Det här är en riktigt bra debutant. Evvie har just packat in sina saker i bilen och ska lämna sin man då telefonen ringer. Det är från sjukhuset och hennes man har varit med om en olycka. Hon skyndar sig dit men det är för sent. Nu står hon med ett stort hus som även har en lägenhet som hon bestämmer sig för att hyra ut till sin bästa vän Andys barndomsvän. Dean är basebollspelare på elitnivå som plötsligt har fått gummiarm och inte längre kan få bollen att hamna där det är tänkt. Han behöver ett ställe att gömma sig på. En plats där ingen bryr sig om vem han är. Evvie som är van att laga det som är trasigt försöker att laga honom. Men den hon egentligen behöver laga är dig själv. Livet med hennes make Tim såg fint och bra ut utåt men innanför husets fyra väggar var han inte så trevlig och charmig. Inte ens henne bäste vän Andy visar vad som pågick eller ens att hon hade packat bilen och tänkte lämna allt.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
En mysig bok om två personer som försöker hitta tillbaka efter en makes död samt en karriär som tagit tvärslut. Lite svår att lyssna på då det ibland i konversationerna var svårt att hålla ordning på vem som pratade.
En ung änka börjar om genom en flytt till Maine. O söder stora huset flyttar den fd baseballstjärnan. Ingen vill diskutera sitt förflutna men sakta så nystas livsödena upp och känslor väcks. En bra feelgood men aningen mycket baseballdetaljer...
Evvie är änka sen ett år och har spenderat mesta tiden i sitt stora (tomma) hus - omgivningen (även hennes bästa vän Andy) tror att det beror på sorg, men det är egentligen pga dåligt samvete. I huset finns en liten lägenhet som hon, efter förslag från Andy, hyr ut till Dean - välkänd pitcher som behöver komma bort eftersom det gått troll i hans kastande, så det inte funkar för fem öre. Reglerna de ställer upp är att det inte ska pratas om varken Evvies make eller baseball. Men naturligtvis är regler till för att brytas...
***
En mysig bok som var svår att släppa, även om det var ganska klart åt vilket håll det skulle gå i slutändan. 🤗
Evvie Drake är en mysig och lätt bladvändare om livets toppar och dalar, om att hitta tillbaka till sig själv och att våga leva igen. En bok som berör.
En härligt skriven bok om änkan Evvie och hennes väg ut ur sorgen. Hon får via sin bästa kompis en hyresgäst i sitt hus. Dean har sina problem. De kommer överens om att inte prata om baseball eller f.d män. Ingen av dem är speciellt bra på att hålla sina löften.
Det blir början på en vänskap. Ska den utvecklas till något mer?
Vad är det som gör en bok helt magisk och en annan inte alls?
Jag har läst många bra böcker och då känns det tråkigt att möta en bok som inne alls föll mig i smaken. Om den är dålig kan jag inte yttra mig om utan jag kom helt enkelt inte in riktigt i boken (av någon anledning) och är därför inte rätt person för att skriva en recension. Ni som läst den, vad tyckte ni?
Evvie Drake börjar om av Linda Holmes.  Änkan Evvie bor ensam i det stora tomma huset som hon bodde tillsammans med sin man innan han dog i en bilolycka.  Tills den dag då hennes bästa vän ordnar en inneboende som ska bo i Evvies hus. Evvie och Dean gör en pakt på att inte avslöja några hemligheter men de pyr ändå till slut upp till ytan...
Den här boken är en trevlig läsning om att gå vidare i sitt liv och att man  trots olika liv och hemligheter kan finna varandra bara man låter hemligheterna gå upp i rök
Väldigt charmig och "okomplicerad" bok, utan de nästintill obligatoriska dramatiska vändningarna och välsignat befriad från motsättningar mellan kvinnor. En äkta feelgood, som jag njöt av från början till slut. Duktig uppläsare (jag lyssnade på engelska) och en författare med ett språkbruk jag uppskattade. Kommer absolut att leta efter fler böcker av samma författare!
Boken börjar på ett ganska otippat sätt, vilket fick mig att sugas in direkt. Det jag annars tycker allra mest om är hur mänskliga alla karaktärer är. De känns liksom verkliga. Kärlekshistorien är fin och gör mig varm i hjärtat. Är också oerhört förtjust i vänskapsrelationen mellan Evvie och Andy! Så ovanligt med bästisar av motsatt kön där båda är hetero (i böcker). Gillade det jättemycket!
Kort sagt en bladvändande, mysig och fin feelgoodroman som jag verkligen rekommenderar.
En feelgood med djup som berör. Det är en välskriven berättelse om Evvie Drake som blir änka. Hon håller distans från vänner och grannar. Alla tror att det är för att hon sörjer sin man. Men verkligheten är en annan.
Man får verkligen lära känna Evvie, Andy och Dean och vill inte att boken ska ta slut.
Feelgood som berättar hur livet på en sekund kan vända. Från nattsvart, till grått till ljuvligt rosa. Den var som många romantik feelgoods. Så ingen direkt överraskning. Inget wow speciellt. Lite för mycke dialoger helt plötsligt vilket gjorde den rörig så jag inte riktigt hängde med. Gillade humorn i den. De humoristiska samtalen mellan personerna. Men allt som allt så var den va ok. Gillar bokens förmat. Har börjat inse att jag gillar de lite mer 4kantiga bokförmaten, av nån konstigt anledning.
i_chanettes_bokhylla
Detta är en riktig mysig feelgoodbok som innehåller det mesta av kärlek, svek, vänskap, hopp, baseball och långfrukostar med mera, fast ändå med en lite annorlunda story. Rekommenderas varmt!