Lanthandeln

Bok av Karina Johansson
Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på som det alltid har gjort. Men när lanthandlarens son hittas död på butiksgolvet förändras allt. Märkliga sammanträffanden, skumma affärer, konststölder och inbrott i drickaboden trasar sönder idyllen. Emanuel är beredd att göra allt för att hitta sin brors mördare. När han börjar få hotfulla sms och förföljs av en grön pickup inser han att han måste vara någonting på spåren. Samtidigt anländer karriärkvinnan Louise till bygden för en andningspaus i livspusslet. Istället för avkoppling finner hon sig mitt bland intriger och hemligheter. Hennes ankomst rör upp gamla känslor och snart slits hon mellan kraven från Stockholm och barndomsminnena i Sunne. En bjällra plingade till ovanför huvudet när Louise gick in i affären. Den var mindre än hennes vardagsrum och det mesta såg ut som när hon var liten. Viss modernisering hade gjorts med nytt transportband. I övrigt var en del hyllor fortfarande klädda med hyllremsor och till vänster stod godisautomaten kvar. Just den automat som hon själv en gång lagt mynt i och fått en plastboll med en leksak inuti. När väskan var packad satte sig Louise på Ellatorpets veranda med korsordstidningen i knäet. Enligt Cecilia var korsord ett effektivt sätt att varva ner och hon ville se om det funkade innan hon körde hemåt. Efter att ha fyllt i tre ord tappade hon koncentrationen och slängde iväg den förbaskade tidningen. Sedan gick hon och hämtade väskan. Vila, vad var det för strunt? Bättre att åka till Stockholm och jobba och slippa vara här och tänka och känna efter.   RECENSIONER "Underhållande, spännande och gripande! Betyg:4 av 5" Jennies boklista "Boken är en skickligt berättad historia om livet på landet, sammanvävt med ett dödsfall som ger deckarvibbar. Lättläst och underhållande. Betyg: 4 av 5" Boktyckaren Carita
Livet vid Krokbackens lanthandel rullar på men när lanthandlarens son hittas död på butiksgolvet förändras allt. Emanuel är beredd att göra allt för att hitta sin brors mördare.
Samtidigt anländer karriärkvinna Louise till samhället för att få en kort andningspaus i sitt liv men hon hamnar mitt bland intriger, hemligheter, konststölder och skumma affärer. Att komma tillbaka till Sunne rör upp känslor hos henne och hon slits mellan kraven från Stockholm och alla barndomsminnen som finns här i Sunne.

Den här boken överraskade mig verkligen positivt, då genren "mysdeckare" normalt inte tillhör min favoritkategori av böcker. Det här är en balanserad blandning av deckare och feelgood med intriger som gör att boken har en viss spänning, kärlek, drama, hemligheter, relationer och humor utan att det blir för blodigt och läskigt. Jag tyckte dock att det var lite trögt att komma in i boken till en början men efter hand så växer boken och jag får svårt att släppa den ju mer jag läser. Jag tycker om hur Karina beskriver miljöerna i boken då de målas upp som bilder i mitt huvud och det gör att jag fastnar och sveps med mer i storyn. Jag gillade den här boken - den är lättläst och mysig med oväntade tvister men lämnar även den där felelgoodkänslan kvar i kroppen när sista sidan är utlöst.
Den här boken har jag sett fram emot att läsa då den utspelar sig i min gamla hemkommun Sunne. Det var extra kul att läsa när man kunde knyta an och kände till de olika miljöerna. Det är en spännande bok, där man ena stunden tror att man har koll på läget för att i nästa inse det motsatta. Det var först i slutkapitlen som man fick ihop allt, vilket gjorde det svårt att sluta läsa. Samtidigt som det är en deckare med allt vad det innebär så är det samtidigt lite feelgood-läsning med de olika miljöerna och huvudkaraktärerna Louise och Emanuel som jag fastnade lite extra för. Jag gillade verkligen den här boken och håller tummarna för en fortsättning.
När jag började läsa ”Lanthandeln” av Karina Johansson så trodde jag att det skulle vara en feelgood, men det visade sig snabbt att så inte var fallet. Lanthandeln är en riktigt bra och spännande mysdeckare med större betoning på deckare än mys. Det är både mord, mordförsök och hustrumisshandel i boken, men myset och kärleken ligger där i bakgrunden och pyr.

Jag hoppas så mycket på en fortsättning av den här boken. Jag gillar Louise och Emanuel så mycket. Jag vill veta hur det kommer gå med deras framtidsplaner. Men nästa bok får gärna vara en ren feelgoodbok. ❤️
”Lanthandeln” är en både spännande och underhållande berättelse om livet på landet. Det är en berättelse om vardagen där vi får lära känna olika starka personligheter men det är även en pusseldeckare med oväntade händelser, familjetragedi, mord, spänning och humor.

Karina är bra på att levandegöra sina karaktärer och miljön där berättelsen utspelar sig. Jag gillar hur Karina bygger upp sin pusseldeckare och jag ser gärna en fortsättning!
Lanthandeln är en riktig mysdeckare då den både kärleksrelationer och vänskaper frodas samtidigt som de spännande inslagen finns där, utan de allt för blodiga delarna. Jag är mycket förtjust över att läsa böcker som utspelar sig på glesbygden, så det är jag mycket glad över att denna bok till stor del gjorde. Författarna lyckas även skilja miljöerna mycket väl i sina beskrivningar vilket bidrar till den fina läsupplevelsen. Ibland hade jag dock lite svårt för att känna med karaktärerna och handlingen kändes lite långsam i början vilket dock vägs upp i slutet av boken.
Lanthandeln av Karina Johansson
Louise lever i överklass med sin make. Hon är framstående arkitekt och vantrivs med sin tillvaro. Hennes man har börjat ta ut sitt missnöje genom nävarna på Louise.
En dag får hon nog och lämnar hemmet för att få en paus och tänka över sin tillvaro. Louise väljer att åka till Sunne där hon tillbringade sommarsemestern med sina föräldrar som barn. Mysiga och busiga minnen förknippas med denna plats.
I Sunne har livet i byns lanthandel inte lunkat på i frid senaste tiden. Äldsta sonen hittades död i lanthandeln en sen kväll, tavlor har försvunnit och inbrott har skett i ett av förråden. När den yngre sonen, Emanuel, blir överfallen börjar även polisen inse att det tidigare dödsfallet kanske inte varit en olycka.
Louise hamnar mitt i allt detta samtidigt som glädjen över att träffa Emanuel och hans föräldrar igen väcker känslor hon glömt.
Att slitas mellan plikterna i hemmet, det ohållbara äktenskapet, de nyväckta känslorna till Sunne och Emanuel är inte lätt för Louise. Utgiven 2020
En naggande spänning med ett djup, ett avgrundsdjup för den berörda och ett allvarligt djup för oss andra.
Härlig lantmiljö, mysig atmosfär och förlåtande personer blandat med oro, rädsla och barfotaspring (som inte påminner om en ljuv sommar) lyfter fram historien och gör den än mer fängslande.

🖋 Karina Johansson
🎧 Gunilla Leining
En spännande, underhållande berättelse om livet på landet. Det här är en lättläst historia med deckarvibbar. Dödsfall blandas med romantik, boken är spännande ändå till slutsidorna.
Hasse och Beatrice driver en lanthandel i Sunne och en dag hittas deras son Viktor död. Är det en olycka eller är det ett mord? Åsikterna går isär och det inträffar fler skumma händelser kring familjen. Viktors bror Emanuel börjar nysta i det och får hjälp av barndomsvännen Louise som kommer tillbaka till Sunne för att få en paus från sitt liv i Stockholm.

Ärligt talat är det här en genre som jag inte läser så ofta, men jag blev nyfiken på boken då jag läst så mycket bra om den och att den utspelar sig i grannkommunen spädde på nyfikenheten.
Jag blev fast i den direkt, det hände något nytt hela tiden och den var spännande rakt igenom. Det kändes som att jag var med i boken och kunde se omgivningarna och personerna framför mig. Extra kul att känna igen så många platser i boken som t.ex. Selma Spa, Kolsnäs, Citykonditoriet och Mårbacka 😉

En riktig bladvändare som var svår att lägga ifrån sig innan man fått veta hur allt hängde ihop. Rekommenderas!
På en lanthandel i trakten kring Sunne, Värmland, hittas ena sonen i ägarfamiljen död. Hans bror fattar misstankar och börjar nysta i om hans bror blivit mördad. Mycket skumma saker händer i Sunne och när affärskvinnan Louise från Stockholm anländer till staden händer alltmer.

Det här är en riktigt bra mysdeckare med ingredienser som gör att man inte kan släppa den. Det är spänning, dråpliga förvecklingar och en historia om hur livet kan te sig på landsbygden i Värmland. Jag är själv från Värmland så det är extra roligt då man känner igen miljöerna. Det var inte alls länge sedan jag själv fikade på Citykonditoriet där två av bokens karaktärer träffas över en ”gofika”. Karaktärerna, miljön och den höga mysfaktorn bidrar till ett högt betyg men det är också en riktig pusseldeckare med många spännande vändningar.
Lanthandeln är en mysdeckare som utspelar sig växelvis i Stockholm och Sunne, Värmland. Boken tar verkligen fart från början och längs slingriga vägar försöker jag som läsare förutspå gärningsmannen, men ack så fel jag har.
Den här är en bok som griper tag. För deckarhistorien är inte allt, det finns så mycket mer.
Boken beskriver en kärlek till glesbygden med härliga människor som verkligen ger allt för ”sitt ställe”, i det här fallet Sunne. Louise längtan till lugnet och en paus beskrivs så innerligt och kärleksfullt att det griper tag i hjärteroten.
Karina, jag fullkomligt älskar hur du gör dina person- och miljöbeskrivningar, jag känner mig hela tiden närvarande. Hela boken känns så äkta från början till slut och fast det handlar om ett eventuellt mord så ligger inte fokus på det utan mer på personerna, deras relationer och historia. Det är det som gör den här boken till en av de bästa jag läst i år.
En rapp och lättläst bok med en fängslande story.
Man vill bara läsa mer - kan vara 2020 års bästa bok!
BOKRECENSION — när Lousie vantrivs i sitt liv så beger hon sig till sin barndoms sommarparadis Sunne. Där Krokbackens lanthandel har en tydlig plats i hennes minne.
Men hon snubblar rakt in i en mordgåta, sonen till Lanthandelns ägare hittas mördad på golvet i butiken. Brodern Emanuel tror inte att broderns död är en olycka utan han är övertygad om att han blivit mördad. Han ger sig sjutton på att han ska hitta den skyldige.
När han pga det blir utsatt för hot och mordförsök förstår han att han har rätt. Till sin hjälp tar han just Lousie. Hon är nämligen den enda som lyssnar och tror på honom till en början.

Jag tycker Lanthandeln är en mycket trevlig bok med inslag som gör att man vill fortsätta läsa den. Det enda är att för mig blir den ibland lite för snäll. Jag har svårt att bestämma mig för om jag tycker det är en feelgood eller om det är en deckare. Kanske är det faktiskt lite av bägge genren? 😂😂 Men som som sagt boken är trevlig och väldigt lättläst.
Tack för recex @ordberoendefrlag och tack för en toppenbra @karinajohanssonforfattare 📚📚❤️

Boken får 3,5 🟣🟣🟣+ av mig men får ett extra 💜 för det vackra omslaget.

🖌 Karina Johansson
📖 Lanthandeln
📮 Ordberoende förlag