Löparklubben för cancersystrar

The Cancer Ladies Running Club
Bok av Josie Lloyd
Inspirerande läsning om oväntad vänskap och att ta revansch på livet När Keira får sin bröstcancerdiagnos vill hon först inte berätta ens för sin man eller sina barn. Att ta ett kliv tillbaka från karriären känns otänkbart. Och hon har verkligen ingen lust att sitta på ett sjukhus och stirra döden i ansiktet, eller vara med i en stödgrupp för cancerpatienter. Cancer är ingen klubb för henne. Men snart tvingas hon inse att allt är på väg att förändras och att hon inte längre kan ta sin hälsa och sitt välmående för givet. Det är då hon hittar löpningen. Stentuff och svettig löpning tillsammans med ett gäng briljanta och roliga kvinnor som allihop genomgår behandling. Ett steg i taget återerövrar Keira vad hon varit en hårsmån ifrån att förlora: sin familj, sin karriär, sitt liv. Löparklubben för cancersystrar är en varm, humoristisk och kärleksfull roman. Perfekt läsning för dig som gillar feelgood med svärta. "... en rolig, vass och klargörande roman" - Lotta Olsson, DN "Feelgood som lyckas berätta om den stora ångesten på ett sätt som är både hoppfullt och humoristiskt. Börja läs och du kommer inte att sluta." - Maria Näslund, Göteborgs-Posten "... en oväntat underhållande berättelse om vänskap och kärlek i skuggan av cancer, och om hur ödmjukhet kan förenas med kampvilja. Lättläst och välgestaltat, med sympatiska karaktärer." - BTJ-häftet 19/2020, Christine Karlsson, (betyg 4/5) "Underbar, hjärtknipande och inspirerande." - Jenny Colgan Josie Lloyd debuterade 1997 och har skrivit femton romaner, däribland bästsäljaren Tillsammans som hon skrev med sin man Emlyn Rees.    
Löparklubben för cancer systrar 🏃‍♀️
🏃‍♀️
Boken handlar om Keira som får en cancer diagnos. Samma dag möter hon en annan patient från sjukhuset som även hon går i behandling Tamsin heter hon. Tillsammans börjar de springa och allt eftersom ansluter sig ännu fler till deras löpturer. Efter ett tag bildas löparklubben för cancer systrar. Boken handlar inte enbart om löpning utan skildrar även Keiras familj och vänner. Genom boken får man se hur Keiras relationer förändras, försvinner och utvecklas efter att Keira fått sin diagnos.
🏃‍♀️
Boken var väldigt fint skriven även om den behandlar ett tungt ämne. Jag gillar att det var korta kapitel och att man fick följa så många olika relationer och läsa om så många olika karaktärer. Tyckte även omslaget var väldigt fint 😍och jag som gillar att löpträna tyckte verkligen om denna bok!
🏃‍♀️
Betyg: 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️ (4 av 5)
Löparklubben för cancersystrar är en bok jag tycker väldigt mycket om. Den är fin, varm, rolig men samtidigt sorglig och allvarlig, eftersom den handlar om en kvinna som får bröstcancer. Hur hon känner, tänker och bemöts av andra (familj, vänner, kollegor) - allt skildrat med värme och glimten i ögat, men väldigt träffsäkert och insiktsfullt. (Tror jag, för jag har själv inte haft cancer, men det har författaren.) Huvudpersonen är med och bildar Löparklubben för cancersystrar tillsammans med tre andra kvinnor, som befinner sig i olika stadier av sjudomen och som hjälper dem alla att orka och ta sig framåt.
Det är intressant att få följa hela förloppet inifrån och jag blir styrkt och peppad av kvinnornas gemenskap och tonen i boken. En riktig girl power-bok för alla kvinnor.