Kupade händer

Bok av Ulrika Ingemarsdotter
Den nittonårige Fredric står på perrongen och väntar på tåget som ska ta honom till Paris. Hans enda sällskap är en ryggsäck. Han hade kunnat bära femtio kilo på ryggen, ingenting skulle kunna få honom att känna tyngd eller ta ifrån honom känslan av frihet. Resan blir början på en historia om en familj med starka band som får uppleva livets oförutsägbara vändningar. Många år senare, när Fredrics son David blir tillsammans med Hannah, blir också hennes dotter Lily en del av familjen. Lily visar sig ha särskilda gåvor och det hon ser i dåtid och framtid skakar dem djupt. Sorg och saknad hotar, men vem kan egentligen styra ett livsöde? Kan kärleken mellan människor vara så stark att det omöjliga blir möjligt? Med en stor dos av humor, men också allvar, får läsaren på nära håll ta del av hur livet formar Fredric, hans barn och barnbarn. Kupade händer är en bok om villkorslös kärlek, om att gå sönder och bli hel och om att hålla fast och våga släppa taget.
BOKRECENSION — ”Kupade händer” av Ulrika Ingmarsdotter

📚📚📚

Fredric, endast 19 år gammal, ger sig ut på sitt livs äventyr. Han har bestämt sig för att flytta till Paris, där han nästan omedelbart får jobb som diskare. I disken träffar han Rosa, deras kärlekshistoria är det som startar den här boken. Boken som sen tar oss med på en resa där kärleken till varandra är det som genomsyrar hela berättelsen. Rosa och Fredric bildar familj, en familj med fyra barn. Den här familjen följer vi sen genom glädje, sorg, kärlek, rädslor och så mycket, mycket mer.

📚📚📚

Herregud vilken bok! ❤️
Jag är fullkomligt betagen i familjen Bressant, helt förtrollad. Jag älskar den här släktsagan, med hela min själ. ❤️❤️Den tog mig bara några timmar att läsa idag. Jag har skrattat, gråtit, varit ilsken, skrattat, gråtit. Alltså så många tårar. Så många. 🥲😭 Både av glädje, sorg. Som en av karaktärerna i boken säger ”jag gråter nog lite hela tiden”. 🥲
Boken berör på så många sätt, den lyfter viktiga frågor och den ger en allt man kan önska av en skönlitterär bok. Det enda jag ångrar med att ha läst den är att jag inte har den kvar att upptäcka. Så har du inte läst den, grattis till dig. Då har du en underbar läsupplevelse framför dig. Jag kommer aldrig glömma den.
❤️❤️❤️💔😭❤️❤️💔

Tusen och åter tusen, TACK för recex ❤️❤️🙏🏻🙏🏻

Den här boken får full pott, alltså fem 🟣🟣🟣🟣🟣 av fem möjliga. Samt ett extra 💜 för den vackra framsidan.

🖌 Ulrika Ingmarsdotter
📖 Kupade händer
📮 Visto Förlag
En fängslande familjehistoria.

När Fredric är 19 år, ger han sig iväg på ett äventyr. Han packar en liten ryggsäck och flyttar till Paris.

Han jobbar som diskare när han möter sin blivande fru Rosa. Det blir början på en familjehistoria i flera led.

Vilken underbar bok. Så fin och varm. Vi får följa tre generationer genom sorg och glädje.
Jag älskar alla karaktärerna och skulle gärna vara en del av den. Relationerna mellan familjemedlemmarna är otroligt stark.

Den fängslade mig direkt och sen gick det inte att sluta läsa, för jag ville bara veta hur det skulle gå.
En vändning jag inte räknat med gör att jag inte lägger ner boken förrän jag läst ut den.

Alltså wow, vilken debutbok. Den berörde mig mycket och jag går och tänker på den flera dagar efter jag läst den.
Det här är en berättelse som genomsyras av en värme. Den är skriven med en lågmäld intensitet. På dryga 300 sidor lyckas Ulrika Ingemarsdotter gestalta tre generationers livshistoria. Med allt vad ett liv kan innebära, av både glädje och sorg.
Kupade händer är en riktig pärla där relationer står i fokus och där vi får lära känna en mängd sympatiska karaktärer (det finns dock ett par riktigt obehagliga typer i den här berättelsen). Det känns skönt att läsa en roman där relationerna saknar intriger med elakheter, missunnsamhet och dolda agendor.
Här finns ett djup som skänker läsupplevelsen en känsla av närvaro och äkthet.
Kupade händer får ☕☕☕☕ + en påtår. Läs den ifall du vill ha en varm historia fylld med livsöden och där du får lära känna människorna på ett djupare plan.
En underbar och fängslande historia om en familj och deras band till varandra. "Kupade händer" är en händelserik roman, redan efter 100 sidor har det hunnit hända mer än man borde gå igenom en livstid. Men författaren har verkligen skrivit fängslande, texten känns inte stressad och man fattar snabbt tycke för alla karaktärerna. Jag tyckte så mycket om hur boken är uppbyggd, jag var rädd att jag skulle tappa fokus med alla snabba vändningar men den håller verkligen i dig och många gånger ville jag inte lägga boken ifrån mig.

"Livet är som en fjäril. Fångar man en fjäril håller man den försiktigt i öppen hand. Man försöker inte kupa händerna eller hålla den fången."