Dan före dan

Felicia Welander 
Sigrid är fast besluten att fira en traditionsenlig jul hemma i Sverige, fast hon bor i Wien. Hon vill överraska familjen och ser fram emot en helt underbar julhelg med familj och vänner. Dock verkar ingen ha trott att hon skulle tillbringa julhelgen i Hälsingland, så alla har andra planer för julen. Hur blir det om hon får tillbringa julen helt ensam? Kan en dejt via Internet rädda situationen?. Mindre

Sigrid är fast besluten att fira en traditionsenlig jul hemma i Sverige, fast hon bor i Mer

4 utgåvor
Välj utgåva
Dan före danSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187879593
Dan före danSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789187879616
Dan före danSvenska - E-bok
ISBN: 9789187879609
Dan Före DanSvenska - Okänt
ISBN: 9789187879869
Lättsam julläsning som inte lämnar några djupare spår, men som är som en riktigt god pralin medan man läser den. Den flyter på bra, är riktigt trevlig och välskriven, men inte så mycket av en överraskning. Lagom läsning efter en skidtur eller istället för en shoppingrunda, uppkrupen i fåtöljen och med en stor kopp te. Om man vill ha en bok som gör en på gott humör är det här rätt bok. Förvisso berör den tyngre ämnen, men inte på ett betungande vis.

Jag gillar att det är bra flyt i dialogerna. En sak jag verkligen uppskattar är att boken slutar där den slutar. Många (framför allt anglosaxiska) romaner i samma genre hade innehållit några sidor till och slutet hade blivit övertydligt (och kanske lite väl tillrättalagt). Vi förstår mycket väl hur det kommer att sluta, men det sista lämnas åt fantasin på ett bra sätt. Det är modigt av författaren att göra så.

Om man gillar att se julfilmer är det här bokvärldens motsvarighet. Lättsmält utan att vara ytligt.