Två hjärtans karameller

Bok av Sofia Fritzson
Att blanda kärlek och affärer är alltid en riskabel chansning som antingen ger en än mer lönsam affär eller så fallerar allt. Ellinor och hennes systrar ska ta hand om deras pappas investeringar när han dör. Det är då Ellinor träffar Micke som driver Karlssons Konfektyr, ett företag som inte är direkt lönsamt.
Två hjärtans karameller
Av: Sofia Fritzson
Utgiven hos: Lavender Lit

~☆~
Att få följa Ellinor och Micke, deras växande känslor, snöiga dagar och fudgetillverkning har varit en fröjd. Sofia kan verkligen den ädla konsten att måla upp scener och karaktärer som är så levande att det känns som du är med och delar deras upplevelser och känslor.
~☆~
Jag som inte ens gillar fudge, beordrade mannen att köpa hem så jag kunde mumsa och suget efter julmarknaders mysiga atmosfär lockar obeskrivligt mycket.
~☆~
Det här är andra boken jag läser av Sofia och hon ger mig även denna gång såå mycket läsglädje. Det är ren lycka att få öppna upp hennes böcker och ta del av hennes älskade berättelser. Jag ser verkligen framemot att läsa mer av Sofia.
~☆~
En helt underbar bok. Mysig rakt igenom och man lever sig verkligen in i handlingen och bland karaktärerna. Ser redan fram emot nästa bok av Sofia där man får följa Ellinors ( huvudpersonen) syster Hillevi.
En av mina favoriter denna vinter. Mysig med lagom kärlek och massor av förvecklingar och fudge!

Sättet som författaren beskriver omgivningar, människor och naturen gör att man har svårt att lägga ifrån sig boken innan den är slut.

Det enda jag saknade var receptet på fudgen!
En supermysig julroman. Mycket feelgood, härliga karaktärer som stannar kvar och massor med julgodis och kärlek där emellan, vad mer finns det att önska?
En romantisk roman som skapar julstämning. Skulle säga att den passar bra för någon som är i tonåren.
Mysig feelgood romance som ger allt vad du vill ha av genren. Passar perfekt för denna årstid också. Den ger dig dessutom en stor lust att äta massor av julgodis! 😋
Den här kan vara en av mina favoriter denna jul. Den är sådär mysigt romantisk och har med så mycket av allt det som hör till julen. Många av årets julböcker har handlat om fasan och stressen inför jul, det gjorde inte denna! Och det bästa av allt, fudgen! Var kan man köpa fudge från Karlssons konfektyr, någon som vet? 😉
När Ellinors pappa går bort upptäcker hon och systrarna att han har investerat i ett företag som ligger på randen till konkurs. Motvilligt åker Ellinor till den lilla orten Kullaby där den olönsamma firman Karlssons Konfektyr ligger.
Micke trivs med tystnaden och lugnet i sitt ensliga hus i skogen. Där lagar han sin fudge och snickrar sina fågelholkar.När Ellinor sveper in i hans liv är attraktionen mellan dem omedelbar. Men Ellinors krav är skoningslösa: öka lönsamheten eller lägg ner. Och plötsligt är det inte bara Mickes företag som står på spel utan även hans hjärta.

Riktigt mysig och härlig bok! Dock för kort, önska mig att den var betydligt längre! Men kanske kommer fler delar?
När Ellinors pappa går bort blir det hennes och hennes systrars uppgift att försöka ta tag i det företag som deras pappa i tystnad varit delägare i. Företaget, Karlssons konfektyr, ligger i orten Kullaby och drivs av den snälla, envisa Micke som njuter av tystnaden och lugnet som han har mitt ute i skogen där han bor. Ellinor åker motvilligt till Karlssons konfektyr för att prata affärsstrategi med Micke men istället för att komma överens om hur företaget ska skötas uppstår en attraktion mellan dom som är svår att hantera.

Sofia Fritzson beskriver platser, känslor och personer på ett sätt som gör att jag drunknar i boken och bara vill ha mer.

Älskar du jul och feelgood, då bara måste du läsa denna bok!
Ellinor och hennes två systrar ärver en del i Karlssons konfektyr som dessvärre inte verkar gå med någon större vinst.
Lotten faller på Ellinor att försöka få tag på den andre ägaren Micke.
Känslor spirar och problem uppstår.

Det här är en fantastisk pralin och jag skulle gärna läsa mer om Micke och Ellinor.
Fudge, mys, romantik! Precis som framsidan säger så är detta en riktig feelgoodig julpralin. Ifall du tänker köpa lite böcker inför julen så är denna goding ett måste! Boken är väldigt enkel att komma in i och det är enkelt att hänga med i vad som sker. Berättelsen mellan Micke och Ellinor utspelar sig i lagom fart och jag väntar med spänning på vad som ska ske med fjärilar i magen. Jag tycker om att allt börjar med en investering i ett företag - det känns trovärdigt och jag blir hur sugen som helst på fudge medan jag läser (du får läsa boken för att få reda på varför😉)! Rekommenderar denna pärla till alla som vill ha något trevligt att läsa i jul och alla som vill komma i en härlig julstämning nu i höst.
Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson.
Ellinor och hennes två systrar upptäcker i samband med deras fars död att de är delägare i Karlssons Konfektyr. Ett godisföretag som inte går så bra enligt de papper systrarna fått fram.
Ellinor får i uppdrag att åka till byn där företaget är etablerat och prata med gubben som sköter allt.
Nu visar det sig (efter några missförstånd) att gubben Karlsson inte är någon gubbe. Han är en stilig karl som kokar fudge som en gud 😋 Trevlig att vila ögonen på men folkskygg och envis som en åsna.
Tyvärr måste företagets ekonomi vända annars måste systrarna sälja sin andel och det blir Ellinors uppgift att få Micke (gubben Karlsson) att haka på beslutet eller åtminstone förstå vidden av beslutet.
En jobbig situation när hennes hjärta känner en sak och den praktiska hjärnan en annan.
Boken är en härlig, varm julberättelse med frestande inslag av fudge och svalkande snö.
Utgiven 2019, pocket 2020.
Jag har redan börjat lyssna på Hillevis bok Löften, kyssar och varm choklad 🤎
Med driv, finess och humor berättar Sofia Fritzson en lättsam berättelse med fantastisk omgivning. Miljön är en stor del i berättande och jag skulle gärna besöka hotellet och stugan där Karlssons Konfektyr kokar en oemotståndlig fudge. Jag får en ombonad och hemtrevlig känsla. Karaktärerna känns trovärdiga och jag tycker om dem redan från första sidan. Detta är en briljant söt karamell som man vill ska räcka länge. Boken gör mig glad och sugen på fudge.
Vilken underbar julig feelgood! Detta är första gången jag läser en julroman och jag kan garanera att en julkänsla infinner sig direkt. Familjerelationer, kärlek, fudge, julmat, snö, landsbygden, glögg och sprakande brasor är det perfekta receptet för en varm julroman. Micke är en karaktär som känns äkta, och hans sorg och längtan efter något mer i livet lyser igenom samtidigt som han värnar om sin familj och traditioner. Ellinor är lite svårare att lära känna och jag önskar att vi fått en djupare bild av Ellinors personlighet (och även hennes systrar som man vill veta mer om). Miljöbeskrivningen är fantastisk, oavsett om det rör sig om de mörka skogarna med en hätsk kyla eller om det är inne i de varma stugorna med de juliga dofterna. Två hjärtans karameller får mig att längta till julen
Det är en romance/feelgood bok. Det är en lättläst, mysig och romantisk julroman som utspelar sig i småstadsmiljö. Jag kommer snabbt in i handlingen och de målande beskrivningarna gör att jag lever mig in i boken. Det är en varm berättelse om kärlek mellan två människor.
Ellinor och hennes syster ärver oväntat ett företag när deras pappa dör. Karlssons konfektyr, som också ägs av en Micke Karlsson. Företaget går inte alls bra, och har inte gjort på länge.

Ellinor får i uppdrag att åka dit för att prata med den här Micke Karlsson, för att få till en förändring.

Micke visar sig dock vara en väldigt envis person, som tycker allt fungerar bra, och vill inte alls ha någon förändring. Ellinor blir så trött på honom. Varför ska han vara så snygg för?

En underbar romantisk feelgood i julmiljö. Man riktigt längtar till juletider. 🎄
Härliga karaktärer, även om Micke är lite envis.
Här finns mycket kärlek och mysig vintermiljö, och även några goda fudge.
Precis som en charmig feelgood ska vara.

Streckläste boken. Det gick inte att sluta när jag väl börjat.
Här är det olikheterna Ellinor och Micke som möter varandra. De är båda delägare av Karlssons konfektyr. Ett företag som Micke tagit över och skött efter sin mammas död och Ellinor och hennes två systrar inte vetat om förrän de börjar sortera i arvet efter fadern.

Ellinor får i uppdrag att besöka företaget för att se ifall det kan göras lönsamt eller om systrarna ska sälja det. På så sätt möts Micke, den bakåtsträvande, som tycker att företaget ska skötas precis som på hans mammas tid och fudgen ska tillverkas i hans kök, och Ellinor. Ellinor som sprudlar av kreativa förändringar och har många förslag till förändring.

Även om de inte är överens beträffande företaget så attraheras de omedelbart av varandra som personer. Snart uppstår het passion medan turerna kring företaget fortlöper.

Handlingen utspelar sig i mysig, julig miljö och karaktärerna känns äkta. En bok att få en trevlig stund tillsammans med.

Skriven av Sofia Fritzson, utgiven i pocket Lavender Lit.
Gillar du julen? Tycker du om feelgoodböcker? Då borde du läsa denna bok som är en blandning av dom båda.
Detta är en lättsam bok som har bra person-& platsbeskrivningar, vilket gör att man utan problem kommer in i handlingen. Medan jag läste började jag längta till julen och efter julbaket, med fudge då så klart! Boken är härlig och tar fram en efterlängtad julkänsla. Rekommenderas så här när hösten trängt sig på och man vill sitta inne med en kopp te och läsa en bra bok.
“Två hjärtans karameller” är en härlig feelgood, som garanterat får en att längta efter julen. Det är snö, småstadsliv, julmarknader och fudgetillverkning i skogen. En perfekt bok att sträckläsa, då den är relativt snabbläst och väldigt svår att lägga ner när man väl börjat läsa. Det är både gulligt och romantiskt. Historien är kanske lite förutsägbar, men vad gör det när boken är bra? Det här är mysläsning på högnivå. Då ska det vara lätt att relatera till, hög igenkänningsfaktor och lättsmält, och det är precis vad “Två hjärtans karameller” är. 

Och även om kärlekshistorien är förutsägbar, så skapar karaktärerna Ellinor och Mickes personligheter ändå lite kontrast i berättelsen. Micke som är lite av en enstöring och vill att saker ska vara som de alltid har varit och vill hålla på familjetraditionerna. Kontra Ellinor som pratar mycket och som gärna skapar förändringar. Båda har stött på sorg i livet, men hanterar det på två helt olika sätt. Deras motsatser skapar en lite mer spännande kärlekshistoria. Att berättelsen är uppbyggd med omväxlande perspektiv mellan Micke och Ellinor gör att man kommer närmare karaktärerna och får mer förståelse för dem. 

Boken skapar definitivt julkänslor och får mig att längta två månader framåt i tiden. Och efter fudge. Jag har varit jättesugen på fudge sen jag läste boken. Nu ser jag fram emot att läsa del 2 i serien, “Löften, kyssar och varm choklad”, som är Ellinors syster, Hillevis, berättelse. 
Två hjärtans karameller är en underbart mysig och het bok!

Jag förväntade mig en sockersöt bok men fick så mycket mer. Boken har allt!

"Det gjorde honom galen att hon ena stunden retade gallfeber på honom, och att han i nästa stund ville kyssa henne."

Detta är den perfekta boken att börja vintern och julstämningen med. Passar dig som inte bara vill läsa om pepparkakor och julafton.

Jag vill hemskt gärna läsa mer om Ellinor och Micke!
En bok med riktig myskänsla. Som får en att längta till julen... och efter kärlek... och lite fudge 🙂
Trots att det här är en bok vars handling utspelar sig under snötyngd gran så blir man helt varm inombords. Det är kärlek och intriger som trängs med julmarknader och fudgetillverkning och jag fullkomligt älskar hur historien utvecklar sig. En riktigt varm och mysig feelgood att gotta ned sig med under det mörka vinterhalvåret, med fördel tillsammans med en skål med fudge.
Vill du hamna i julkänslor? Bli sugen på fudge?
Få känna både att du fryser i snöstorm eller svettas framför en brasa? Och bara vill ha en väldigt söt och romantisk julberättrelse?

Då skulle jag varmt rekommendera denna bok.
Karaktärerna är välutvecklade och kemin finns mellan dem från början, miljöskildringarna får mig att känna att jag är på dessa platser och handlingen tar tvära kast som jag inte såg komma. Denna är en riktig bladvändare, och sekunden jag plockade upp den hade jag väldigt svårt att lägga undan den!

Jag kommer sukta efter mer titlar att läsa framöver av Sofia Fritzson.
Mysig feelgoodbok som må vara förutsägbar men som ger läsaren en go känsla i magen igenom hela boken.
En varm, söt och charmig julroman som verkligen maximerar julkänslan och som får en att vilja smaska på god fudge, dricka varm glögg och äta god julmat. Om man vill läsa en bok med pirrig kärlek, härlig humor och riktiga feelgoodkänslor är detta ett perfekt alternativ.

Sofia Fritzson har ett underbart skrivsätt och en fantastisk förmåga att bygga upp handlingen, jag sträckläste hela boken på några timmar - allt på grund av alla härliga karaktärer och alla mysiga händelser som boken bjöd på. Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till alla julälskare, för efter att jag läst denna boken längtar jag verkligen till julmyset!
En sockersöt, romantisk liten karamell. Förutsägbar absolut, men på ett bra sätt! Fina karaktärer, fantastiska miljöbeskrivningar och en väldigt charmig historia. Fastnade för både huvudpersonerna väldigt mycket, och det var så härligt att få följa deras romans. Älskade den! Blev även väldigt sugen på fudge, ett stort plus i kanten.
Vilken underbar feelgood. Ett måste för den som både älskar julen och feelgood. Humor, kärlek och lite drama. Avnjutes bäst ihop med några bitar fudge för den rätta känslan! Rekommenderas starkt!
Det här är en riktigt härlig feelgood bok som består av himmelsk romantik, en gnutta humor och ett familjeband som man vill hålla hårt om. Jag kan varmt rekommendera er denna fina och mysiga julroman. Att brinna starkt för något man älskar, att våga pröva något nytt och inse att även det nya kan vara minst lika bra som det traditionsenliga. Texten är välskriven och detaljerna mycket bra beskrivna. Miljön är drömmande och under bokens gång drömde jag mig bort att jag själv stod där på julmarknaden eller hade det så där mysigt juligt och att jag bodde i en sådan mysig by.
En underbar mysig julbok. Precis som julfilmerna man ser på tv om två som möts, gillar inte varandra men så blir de kära. Man vet precis hur det ska gå men njuter av varenda sida ändå bara för det är så härligt! Den smakar gott av fudge rakt igenom också!
Så bra och mysig! Jag njöt av varje sekund. Miljöbeskrivningarna är jättefina och man blir sååå sugen på fudge.
Om du gillar julen, kärlek och att läsa, då är detta en bok för dig. Denna bok tar dig igenom frustration, känslor och det härliga med julen.

Boken handlar om de tre systrarna Ellinor, Hillevi och Allis som ärver sin pappas tillgångar när han dör. Deras pappa har gjort ett flertal investeringar i olika företag som de inte har vetat om tidigare och nu är frågan om de ska ha kvar sina delägarskap eller om de ska sälja sina andelar.

En investering som deras pappa har gjort är i det lilla familjeföretaget Karlssons Konfektyr. Ingen förstår dock varför han har gått in med pengar i företaget då det är allt annat än en lönsam affär. Systrarna bestämmer sig för att kolla upp företaget närmare för att ta reda på hur det egentligen ligger till och få reda på sanningen bakom sin pappas märkliga investering.

Det är då som Ellinor träffar Micke, ägaren av företaget. Han är en bakåtsträvande ensamvarg och är allt annat än samarbetsvillig. Ellinor kommer med flera förslag på hur de kan utveckla företaget och expandera verksamheten för att den ska bli mer lönsam, så att systrarna ska behålla sin investering. Men Micke är inte intresserad av att lyssna på hennes förslag. Han vill ha det som det alltid har varit, han vill värna om hantverket som hans mamma har lärt honom och han riskerar därmed att de tre systrarna ska sälja företaget.

I Ellinors kamp att få Micke att förstå, tänds en annan gnista mellan dem och kärlek uppstår. Samtidigt har Ellinors systrar bestämt sig för att de ska sälja sin del av företaget eftersom Micke inte vill samarbeta. Ska Ellinor lyckas övertala Micke att förändra verksamheten och är det verkligen en god idé att blanda ihop känslor och affärer?

Författaren Sofia Fritzson har i den här boken lyckats fånga frustration, kärlek och julkänsla. Hon beskriver miljöer på ett fantastiskt sätt och man blir sugen på att smaka den fudge som Micke tillverkar. Jag hade önskat mer bakgrund om företaget Karlssons Konfektyr, lite mer historia om när det startades och hur det har utvecklats.
Den här boken var väldigt mysig och när man läste den så blev man sugen på fudge. Så ett tips är att ha det i närheten om du ska läsa denna. Jag gillade att Ellinor och Micke lär känna varandra även om det där med företaget kunde satt käppar i hjulen för dem. Det här är en bok som jag vill se som film, tror den hade fungerat bra som det! En romantisk julberättelse som var lite förutsägbar men ändå väldigt bra.