Renoveringsobjekten

Eli Åhman Owetz 
Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att starta eget som arkitekt och får ett spännande uppdrag i Roslagen där en konferensanläggning behöver renoveras. Men allteftersom arbetet fortskrider och hon lär känna grannarna i byn börjar hon tveka om uppdraget verkligen är rätt. Mindre

Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
RenoveringsobjektenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150948646
RenoveringsobjektenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177190141
Susanne har tagit steget att lämna arkitektfirman i Stockholm och hon får ett jobberbjudande i en liten ort, Grävinge, i Roslagen.
Det står en gammal skofabrik där, som ägaren vill rusta upp till ett konferenshotell.
Hon ser massor av möjligheter i fabriken byggd 1910. Ägaren vill att hon omvandlar den till ett gammalt bruk från 1600talet. Och att hela Fabriksgatan ska jämnas med marken och byggas upp till moderna, snygga hus, istället för de skabbiga arbetarbostäderna som står där idag.

Det är ett dilemma förstås. Hon vill ju ha jobbet, men det bor ju människor i husen!
Hon flyttar in i den gamla konsumbutiken för att kunna skissa på ombyggnationen av fabriken och hoppas kunna få ägaren på nya tankar vad gäller att riva husen.
Hon lär känna de andra i byn och får ett par fina sommarveckor och när hon tillslut vågar berätta om ägarnas planer så utformar de tillsammans en egen plan. För att rädda sina hus, sitt Grävinge, fabriken och allt omkring.
Kommer det att lyckas?