Renoveringsobjekten

Eli Åhman Owetz 
Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att starta eget som arkitekt och får ett spännande uppdrag i Roslagen där en konferensanläggning behöver renoveras. Men allteftersom arbetet fortskrider och hon lär känna grannarna i byn börjar hon tveka om uppdraget verkligen är rätt. Mindre

Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
RenoveringsobjektenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150948646
RenoveringsobjektenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177190141
Att följa upp boken Brevvännerna som nominerats till Årets Bok 2020, kan inte vara lätt men Eli Åhman Owetz har gjort det, och hon har dessutom gjort det med bravur.

Den nya boken Renoveringsobjekten som är en fristående fortsättning på Brevvännerna är enligt mig faktiskt något bättre. I Renoveringsobjekten får vi följa med arkitekten Susanne till orten Grävinge i Roslagen där hon har fått ett klurigt arkitekt-uppdrag av ortens självutnämnde pamp. I samband med arbetet lär hon känna både sig själv och ortens övriga bybor.

Eli Åhman Owetz har en fantastisk förmåga att skapa en berättelse med värme, hjärta och själ. Man sugs in i boken och dess händelser och sidorna bara fladdrar iväg. Under somriga och soliga dagar följer läsaren Susanne och hennes arbete och nya liv. Man får även stifta bekantskap med ortens karaktäristiska bybor som tillsammans kämpar för sin överlevnad och mot ortens pompöse pamp. Det är en berättelse om att ta steget och våga satsa på något nytt, att våga ta emot kärleken som bjuds och att våga lita på sin instinkt mellan vad som är rätt och vad som är fel.

Tyvärr är Grävinge en fiktiv ort annars hade jag gärna tagit en semestertripp dit och själv fått bli en del av den gemenskap som beskrivs med sådan värme. Det här är en av årets bästa feelgood-romaner enligt mig och passar perfekt som tidsfördriv under sommarens lata dagar i hängmattan eller på stranden.