Kärlek i mån av snö

Bok av Lina Forss
Britta tror på tomten. Hennes egen pappa Rock vågar hon inte tro på då han aldrig har funnits där. Hennes mamma Kate gör därför allt för att hitta en trygg och bra tomte till julen. Men är det verkligen för Brittas skull eller snarare för Kates skull? Kate behöver någon som är där året om, inte bara på julafton.
3 utgåvor
Välj utgåva
Kärlek i mån av snöSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177990536
Kärlek i mån av snöSvenska - E-bok
ISBN: 9789177990543
Kärlek i mån av snöSvenska - Pocket
ISBN: 9789177992332
Mitt i sommaren slår jag till med en roman som utspelar sig under vinter och juletid. Boken handlar om Kate som numer är en pensionerad före detta OS-medaljör i handboll men är nu tillbaka i Sverige. Idag arbetar Kate på Svenska Akademins kansli. Reggaestjärnan Rock är en bra människa men inte världens bästa pappa så när Britta ska börja skolan lämnar Kate honom. Britta och Kate bor på Djurgården med mamma Dollan och ett antal mostrar som lägger sig i det mesta. Britta tror på jultomten och mamma Kate vill hitta en pålitlig tomte, men hon letar också efter kärlek.
Barnboksförfattaren Kalle söker kärlek på barer och tinder, och detta går väl inte speciellt bra. För att ha råd med julklappar startar han firman Tomteknäck.

Att läsa en julbok mitt i sommaren var väldigt mysigt. Det här var en mysig, charmig bok med inslag av humor. Dock tycker jag att den var lite rörig, jag hade svårt att komma in i boken och saknade drivet - att den skulle ta lite fart. Jag hade lite svårt att hänga med emellanåt. Jag gillar att boken har korta kapitel, den har ett bra språk och omslaget är ju helt fantastiskt. Boken tar också upp delar från samhället när det gäller Metoo rörelsen.