Renoveringsobjekten

Bok av Eli Åhman Owetz
Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att starta eget som arkitekt och får ett spännande uppdrag i Roslagen där en konferensanläggning behöver renoveras. Men allteftersom arbetet fortskrider och hon lär känna grannarna i byn börjar hon tveka om uppdraget verkligen är rätt.
4 utgåvor
Välj utgåva
RenoveringsobjektenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150948646
RenoveringsobjektenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177190141
RenoveringsobjektenSvenska - E-bok
ISBN: 9789150765953
RenoveringsobjektenSvenska - Okänt
ISBN: 9789150963564
Jag har tidigare läst författarens förra bok "Brevvännerna" och älskade den boken så mina förväntningar var höga och mina tankar - Hur ska författaren lyckas med en fullpoängare igen? Men WOW! Vilken pärla Eli lyckats skriva.

Det här är en fristående fortsättning på förra boken där Susanne lämnar sitt äktenskap med Erik och hon får ett drömuppdrag som arkitekt i den lilla gamla fabriksorten Grävlinge. Susanne flyttar in i den nedlagda Konsum butiken och hennes arbete är rita om en gammal skofabrik till ett lyxhotell och i planerna ingår att alla hus längs med Fabriksgatan ska rivas. Ganska snart lär hon känna grannarna och Conny, dom blir hennes vänner och hennes uppdrag om att riva husen längs gatan har hon hållit hemligt och hon får allt svårare och svårare att utföra sitt arbete.

Den här boken älskade jag. Den är välskriven, lättläst, har ett bra språk och ett bra flyt. Intressanta och underbara karaktärer och riktigt bra miljöbeskrivningar, det gör att jag som läsare lär känna personerna och jag får bilder framför mig hur allt ser ut. Dock tar boken slut alldeles för snabbt, jag vill fortsätta läsa om personerna och vara kvar i Grävlinge. En underbar feelgoodspärla som är varm, charmig och gripande.