Renoveringsobjekten

Eli Åhman Owetz
Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att starta eget som arkitekt och får ett spännande uppdrag i Roslagen där en konferensanläggning behöver renoveras. Men allteftersom arbetet fortskrider och hon lär känna grannarna i byn börjar hon tveka om uppdraget verkligen är rätt. Mindre

Susanne lämnar både sitt jobb och sitt äktenskap för att bryta ny mark. Hon väljer att Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
RenoveringsobjektenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150948646
RenoveringsobjektenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177190141
Härlig fristående uppföljare av Brevvännerna.

Vi följer Susanne som efter att ha både slutat på sitt jobb och skilt sig tackar ja till ett uppdrag för ett rikt par ute i Grävinge i Roslagen. Uppdraget är att rita om en fabrik till lyxhotell. Det visar sig dock att paret hon tagit jobb hos har större planer för Grävinge än vad Susanne hade anat.

Väl på plats lär hon känna de boende i området. Ingegerd som bjuder på sockerkaka och Conny som Susanne snabbt kommer nära. Snart ställs hon inför valet mellan sin moral och sin karriär.

Mysig feelgood ute på landsbygden i Norrtälje. Det är lätt att läsa och hänga med och det är gemytlig stämning. Jag fattar tycke för Susanne som person och de livsval hon tvingas till. Största behållningen med boken är miljöbeskrivningarna av det förfallna samhället och hoppet om nya tider. Precis som den här typen av böcker bör göra får den mig att längta till ett liv på landet. Åtminstone tillfällig.