Falska toner och söta vinbär

Ewa Klingberg
Therese checkar in på den anrika gården Brunstorp i Småland mitt i sommaren. Här ska hon bo i några månader för att skriva klart boken om svensk historia. På exakt samma plats bodde Agnes för 150 år sedan. Agnes bestämde sig för att förbättra faderns vintillverkning och försökte hitta det perfekta receptet genom att besöka närbelägna gårdar. Boken är den femte fristående delen i Huskvarnasviten. Mindre

Therese checkar in på den anrika gården Brunstorp i Småland mitt i sommaren. Här ska hon bo Mer

3 utgåvor
Välj utgåva
Falska toner och söta vinbärSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175459905
Falska toner och söta vinbärSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177893219
Falska toner och söta vinbärSvenska - E-bok
ISBN: 9789175459912
Jag har läst alla Ewas böcker både från Husqvarnaserien och från Begravningsbyrån Tranan och jag har aldrig blivit besviken på hennes böcker. Denna bok är den femte och fristående fortsättningen från serien Husqvarnaserien och den är precis lika bra som hennes tidigare.
Som i hennes tidigare böcker i denna serie så skriver hon både i nutid och dåtid. Vi får följa Therese som tagit tjänstledigt för att avsluta sitt manus. Hon har fått skrivkramp och tänker att miljöombyte kan vara bra så hon åker till en gård i Småland. Men det finns mycket som distraherar henne i denna idylliska sommarmiljö... På samma plats för nästan 150 år sedan bodde Agnes. Hon tar jobb i granngården för att försöka lära sig mer om vintillverkningen av vinbär för att hjälpa sin far och mycket händer på gården som Agnes både får se och uppleva.

Det här är en välskriven, lättlöst bok med ett bra flyt och driv framåt. Korta kapitel som jag uppskattar väldigt mycket. Ewa är fantastisk på att blanda nutid och dåtid och som vanligt så fastnar jag mer för berättelsen som skrivs i dåtid. Och dessa historier flätas alltid ihop på ett naturligt sätt i slutet av boken. Härliga karaktärer och underbara miljöbeskrivningar som ger mig fina inre bilder. Ewas böcker gör mig aldrig besviken - jag får alltid en mysig lässtund med hennes böcker och som stannar kvar som en varm go känsla i kroppen.