Kajakbyggerskan

Bok av Gunilla Cullemark
Livet omkullkastas totalt för Mia när hennes långa samboförhållande tar slut. Efter separationen tappar hon fotfästet och isolerar sig hemma i lägenheten. Dagarna fyller hon med att slösurfa på nätet och betrakta livet som pågår i vårsolen utanför hennes fönster. Men så hamnar hon på en webbsida om kajakbygge. Sidan drivs av australiensaren Jim. Hans ritningar inspirerar Mia till att bygga en egen kajak, trots att hon inte gjort något liknande sedan träslöjdens skeva smörknivar. Det dröjer inte länge förrän hon inser att hon tagit sig vatten över huvudet och måste hitta någon som kan det där med att bygga kajaker. Hon vänder sig till Jim som blir hennes byggcoach. I takt med att kajaken tar form börjar Mia att må allt bättre. Livet ser ljusare ut igen och hon dokumenterar sitt kajakbygge i ett skrivhäfte som snabbt fylls. Desto svårare har hon att hitta de rätta orden med sin knaggliga engelska när hon mejlar med Jim. Men med lite god vilja och hjälp av ordböcker går det. Mejlen till Jim blir allt mer förtroliga och en dag berättar han att han ska till Schweiz på tjänsteresa, fast det är Sverige han menar ... Mia känner ett allt starkare sug att släppa taget om sitt gamla liv, att ta på sig vandringskängorna och bara gå, som hennes farmor brukade säga. Men kommer Mias kajak att bära henne? Kajakbyggerskan är en upplyftande feelgood om en kvinna som tar sig an en livskris på ett kreativt och originellt sätt. Gunilla Cullemark föddes i Norrtälje 1960. Idag bor hon i Stockholm och ger kurser och workshops som inspirerar till berättarglädje och skrivlust genom sitt företag SkrivSprånget. Författardrömmarna som väcktes redan i skolåldern tog henne så småningom till en skrivarverkstad och studier i litteraturvetenskap. Gunilla har tidigare kommit ut med romanen Luskokarungen och novellsamlingen Vinddrake samt skrivit manus till flertalet pjäser för kulturföreningen RoJ.
4 utgåvor
Välj utgåva
KajakbyggerskanSvenska - Pocket
ISBN: 9789176972281
KajakbyggerskanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176972595
KajakbyggerskanSvenska - Pocket
ISBN: 9789175575957
KajakbyggerskanSvenska - E-bok
ISBN: 9789176972731
Mia är nyseparerad och känner sig övergiven. Hon slösurfar på nätet och hittar Jim som bor i Australien och visar hur man bygger en kajak. Mia bestämmer sig för att göra just det.
Hon ska bygga en träkajak.
Ett steg i taget tar hon tag i det praktiska, börjar medicinera, prata med andra och långsamt börjar hon leva igen. Bit för bit så blir kajaken sågad, slipad och sammansatt.
Precis som Mia.
Det är mycket sorg, framtid, saknad, vänskap och kärlek i denna långsamma bok, men en oväntad, lågmäld pärla om en inre resa mitt i livet.