Vad hjärtat aldrig glömmer

The Things We Cannot Say
Bok av Kelly Rimmer
När Alina var 9 år gammal hittade hon kärleken i Tomasz. De förlovade sig när Alina var 15 år, samtidigt som nazisoldaterna närmar sig hennes land. Året är 1939 och Alina tror att hon är trygg i sitt land Polen men snart slits tryggheten ifrån henne. Åttio år senare, 2019, får Alice i uppdrag av sin mormor att åka tillbaka till Polen och nysta i familjens historia.
9 utgåvor
Välj utgåva
The Things We Cannot SayEngelska - Pocket
ISBN: 9781525823565
The Things We Cannot SayEngelska - Inbunden
ISBN: 9781525831515
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177991083
The Things We Cannot SayEngelska - Okänt
ISBN: 9781982647285
The Things We Cannot SayEngelska - Pocket
ISBN: 9781472247315
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - E-bok
ISBN: 9789177991113
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991991
The things we cannot sayEngelska - Inbunden
ISBN: 9781432864989
Wow! Rekommenderar starkt alla att läsa "Vad hjärtat aldrig glömmer" av Kelly Rimmer!!!
Mitt betyg: ⭐⭐⭐⭐+/5

Om ni gillar böcker/berättelser som utspelar sig under el i anslutning till Andra världskriget så är det här en bok ni bara måste ta er tid att läsa!

Det här är utan tvekan en otroligt stark, vacker, sorglig, ljuvlig, spännande och hoppingivande bok som sätter sig. En bok man helt enkelt inte glömmer och du måste ha ett hjärta av sten om du inte blir påverkad av den! Jag har sträckläst den och mina känslor under bokens gång har varit som en berg-och dalbana.

Man gråter och tårarna sprutar. Man känner vreden, frustrationen och vill skrika med jämna mellanrum. Pulsen höjs och skräcken ihop med nervositeten är ständigt närvarande liksom den underbara och storartade kärleken som också finns där hela tiden. Man kastas konstant mellan hopp och förtvivlan tillsammans med bokens underbara karaktärer. Ena stunden är man på helspänn för att i nästa känna sig helt urlakad, på gränsen till tom. Det är mycket ondska men lika mycket värme och författaren träffar mitt i prick när det gäller den perfekta balansen mellan dessa. Känslorna som väcks i mig är desamma oavsett vilken av de två berättelserna (Hannas/Alinas el Alices) som jag läser om.

Romanen består av två olika berättelser kan man säga. Läsaren får dels följa Hanna (Alina) i både dåtid och nutid samtidigt som läsaren får lära känna barnbarnet Alice och följa henne. Berättelserna med sina olika fokus och bestående i olika tidsrum berättas hela tiden parallellt för att i slutändan vävas ihop till en riktigt vacker och djup enhet. Jag gillar hur romanen är uppbyggd och författarens skicklighet att få ihop allting utan att det blir svårt att hänga med.

De båda kvinnorna kämpar hela tiden mot/med sitt eget personliga krig på olika sätt och jag känner med de båda lika mycket. För dem som vet vad Autism är och innebär så vet ni att det är en sorts krig i sig och med det sagt så väcker boken en massa tankar och känslor som är perfekt att kunna diskutera i en bokcirkel.

Jag skulle så gärna vilja berätta mer om bokens innehåll men jag är så uppfylld av det djupa innehållet och vill därför att ni läser själv!