Vad hjärtat aldrig glömmer

The things we cannot say
Bok av Kelly Rimmer

När Alina var 9 år gammal hittade hon kärleken i Tomasz. De förlovade sig när Alina var 15 år, samtidigt som nazisoldaterna närmar sig hennes land. Året är 1939 och Alina tror att hon är trygg i sitt land Polen men snart slits tryggheten ifrån henne. Åttio år senare, 2019, får Alice i uppdrag av sin mormor att åka tillbaka till Polen och nysta i familjens historia.

8 utgåvor
Välj utgåva
The Things We Cannot Say by Kelly RimmerEngelska - Okänt
ISBN: 9781525823565
The Things We Cannot SayEngelska - Inbunden
ISBN: 9781525831515
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177991083
The Things We Cannot SayEngelska - Okänt
ISBN: 9781982647285
The Things We Cannot SayEngelska - Pocket
ISBN: 9781472247315
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - E-bok
ISBN: 9789177991113
Vad hjärtat aldrig glömmerSvenska - Pocket
ISBN: 9789177991991
Varning för sträckläsning!

Det här är en av de bästa böcker jag läst. Först upplevde jag att boken var rätt trög men efterhand förstod jag författarens tanke med uppbyggnaden av historien. Jag är glad att jag inte slutade läsa den.
Hon bygger upp historien så extremt skickligt så du vill aldrig släppa boken i från dig.
Karaktärer, miljöer och precis allt är så skickligt utfört att jag häpnar. Researchen måste varit rigorös, så trovärdigt rakt igenom.

En berättelse som inte bara är en spännande historien utan som också på ett briljant sätt fångar de starka kvinnornas öden som har stor betydelse för berättelsen. Kelly. De två historierna, nutid och dåtid, vävs ihop på bästa sätt. En fantastisk berättelse!

Ja, egentligen tror jag att det är bäst att du läser den själv. Jag har svårt att sammanfatta den så det gör rättvisa till historien.
Stark roman som berör och griper tag.
Betyg 4
Alina växer upp i Polen, hon vet att hon kommer gifta sig med Thomaz, hennes bästa vän sedan barndomen. Men andra värdskriger kommer emellan, Polen och dess invånare drabbas hårt av kriget och de måste alla göra eftergifter och tuffa val.
I Florida i nutid kämpar Alice med sin familj, Hennes älskade mormor har fått en stroke och ligger inlagd på sjukhus. Sonen som har en diagnos i autism-spektrat styr hela familjen och dottern är i motsats högpresterande och behöver utmanas. Maken jobbar hårt och mycket för att hantera sina egna känslor kring deras situation.
Alices mormor ber henne åka till Polen för att söka rätt på Thomaz, vilken Alice trodde var hennes morfar och dessutom avliden sedan flera år tillbaka. Vem var han och vågar och vill Alice lämna familjen för att uppfylla mormors sista önskningar?

Boken tar en stund att komma in i men växer vartefter. Alices kamp med sig själv och familjen är spännande att följa, likaså Alinas och Thomaz öde. Läsvärd!!
Betyg 4
Ett barnbarn ska hjälpa sin mormor att spåra hennes förflutna från andra världskriget i Polen. Hemma har barnbarnet ett autistiskt och ett överintillgent barn att ta hand om.
En fantastisk bok som väcker känslor är Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer. Två historier från nutidens USA och 1939 års Polen vävs samman till en makalöst spännande, sorglig och mäktig läsupplevelse. Kärlek, krig, fattigdom och ockupation med mera samsas i denna livshistoria. Ibland rinner tårarna av ilska, ibland av sorg, men rinner gör de. Var beredd med näsdukar!
Mycket läsvärd bok. Ety gripande öde från andra världskriget.