Jägarinnan

The huntress
Bok av Kate Quinn

Vi får följa tre människors livsöden. Det är stridspiloten Nina som, före andra världskriget, hamnar i händerna på en välkänd mördare, kallad Jägarinnan. Efter kriget söker en krigskorrespondent efter nazistiska krigsförbrytare och slutligen kvarstår en person, Jägarinnan. Han söker upp Nina, den enda som sluppit ifrån Jägarinnan. Den tredje huvudpersonen är sjuttonåriga Jordan. Dessa tre personers livsöden vävs samman i en rörande skildring av vänskap och mod under andra världskriget.

11 utgåvor
Välj utgåva
The HuntressEngelska - Pocket
ISBN: 9780062740373
The HuntressLjudbok
ISBN: 9780062894823
The HuntressEngelska - Pocket
ISBN: 9780008326197
Huntress : A NovelEngelska - E-bok
ISBN: 9780062740380
The HuntressEngelska - Inbunden
ISBN: 9780062884343
The HuntressLjudbok
ISBN: 9781982608217
JägarinnanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789150947069
JägarinnanSvenska - Pocket
ISBN: 9789150961829
HuntressEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780008326210
JägarinnanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176339343
HuntressEngelska - E-bok
ISBN: 9780008326180
Nina tränas i flyguppdrag i dåvarande Sovjetunionen och vet inte om hon kommer levande tillbaka till bombregementet. Hennes sökande efter Jägarinnan och hennes möte med Ian Graham i Europa ger henne insikt om vad Jägarinnan tagit vägen och hur de ska ta fast henne innan någon annan drabbas av Jägarinnans onda avsikter.
I USA möter de Jordan som mött Jägarinnan i sin närhet, i en annan skepnad....

Att läsa om andra världskriget och ta del av fasor som hände då är inget nytt. Det jag inte räknat med att jag skulle känna mig involverad i boken - det var som en film som spelades upp för mina ögon.
En bra bok som gav mig en hel del ny historia om andra världskriget. Väl värt att läsa!
Tack så mycket HarperCollins Nordic för recex!

I Jägarinnan följer vi tre sammanlänkade perspektiv för att finna den kvinna som kallblodigt mördade sex barn under andra världskriget som nu är på rymmen. Nina är stridspilot åt Ryssland och hamnar bakom fiendelinjen och till slut kommer öga mot öga framför Jägarinnan. Ian Graham är nazistjägare och hans mål just nu är att få fast Jägarinnan efter att hon har skadat honom genom att kallblodigt mörda en släkting. De två teamar ihop sig för att jaga rätt på Jägarinnan. Undertiden så har hon nästlat in sig i en familj i Boston där vi får följa Jordan - en ung kvinna som drömmer om att bli fotograf och som från första början tror att det är något mystiskt med kvinnan som hennes pappa valt att bo med.

Alltså, WOW. Det här är en bok helt i min smak. På senare tid har jag blivit helt beroende av att läsa böcker om andra världskriget - men följa kvinnor och deras öden om det är som stridspilot eller spion, det spelar ingen roll. Den här boken var inget undantag.

Även om boken sträcker sig över 600+ sidor så flyger man genom den. Kate Quinn (och översättaren) har en ypperlig förmåga att skriva tunga ämnen på ett skrivsätt som är så medryckande och lätt att ta till sig. Jag var lite orolig i början att följa tre perspektiv, då det ofta blir att man gillar ett mer än andra. Men jag kan helt ärligt säga att jag älskade varje perspektiv. Jag gillade hur Jordan hela tiden tydde sig om att något var fel med kvinnan som hennes pappa älskar, men också de många timmar av stridsteknik och flygningar för Nina. Ians kapitel var de som var minst intressanta från början, men när Nina introducerades i nutid i Ians kapitel var det en fröjd att läsa även hans perspektiv.

Det jag kan säga var ett litet minus var att slutet kändes väldigt kort och snabbt avgjort. Historien bygger upp och spänningen tätnar till att bli något helt fantastiskt, men sedan tycker jag att slutet och hur Jägarinnans öde blir känns lite som ett antiklimax, det gick som så lätt för dem. Jag hade önskat mer intriger och mer spänning, inte att allting bara föll på plats. Det jag däremot tycker att Quinn har lyckats oerhört bra med är att skapa karaktärer till Jägarinnan. I slutet, då man vet hennes öde, är bitterljuv. Samtidigt är även resterande karaktärer så magnifikt uppbyggda - jag vet deras mål, deras viljor, deras motiv och det känns verkligen som att jag känner dem. Jag älskade även hur allting var så lättsamt beskrivet så att man lätt kunde se hur allting fortlöpte som en film i huvudet. Jag hoppas verkligen att det här blir en film! Sedan att Quinn har gjort sin research och att många saker som karaktärerna gör och genomgår har hänt på riktigt, nä alltså wow. Jag måste läsa hennes andra bok; Kodnamn Alice.

Läs den här om du är intresserad av: kvinnoöden, andra världskriget, bra (gråa) utvecklade karaktärer och en väldigt snygg uppbyggnad
Jag gick in med otroligt låga förväntningar i den här berättelsen. Jag tror att det del is kan vara orsaken till att jag gillade boken så mycket som jag gjorde. Att den dessutom handlar om andra världskriget och efterverkningarna av det är ett extra plus.

Jag gillar att man får följa tre olika karaktärer i olika tider. Att deras berättelser efterhand flätas samman förstår man, men det är sättet och till slut resultatet som är väldigt intressant.

Delar av berättelsen är förutsägbar och vissa saker gick att lista ut ganska tidigt. Men det var ändå kul att få se hur karaktärerna skulle få sina svar. Boken rekommenderas varmt.
”Jägarinnan” är en roman i kategorin historisk fiktion. Tre personers perspektiv varvas och dessa personers liv blir allt mer ihoptrasslade. Boken utspelar sig främst några år efter andra världskriget. Vi får följa jakten på en ökänd krigsförbryterska. Dessutom får vi en inblick i reella historiska händelser - som sovjetiska kvinnor som arbetade i arméns flygflottilj, nazisters flykt från Europa och helt enkelt hur det kunde vara att vara en person på 50-talet med de normer som fanns då. Till en början blev jag uppslukad av boken men kände ganska snart att nja, det är lite väl mycket stickspår. Enligt mig hade man kunnat kapa rätt rejält i bokens drygt 600 sidor. Sammantaget en helt klart läsvärd bok
Denna bok har legat ett tag i min bokhylla och jag har dragit mig för att börja läsa denna tegelsten till bok på grund av antalet sidor som som är cirka 640. Boken utspelar sig delvis under andra världskriget. Huvudkaraktärerna i boken är piloten Nina som ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente och hamnar i händerna på Jägarinnan, Ian som är en före detta krigskorrespondent är numera nazistjägare och hans enda mål är att fånga Jägarinnan och den tredje karaktären är Jordan som misstänker att hennes pappas nya fru döljer något från sin bakgrund och Jordan börja gräva för att hitta vilka hemligheter som styvmamman döljer.

Detta är en historisk roman som är väldigt välskriven med ett bra språk. Bra flyt och driv genom hela boken så trots de 640 sidorna så går det fort att läsa boken - en bladvändare. Jag hade lite svårt att komma in i boken de första kapitlen men det var innan jag fick kläm på personerna men det släppte snabbt. Historien pendlar mellan de tre huvudkaraktärerna mellan olika årtal, men det flätas ihop till en spännande och dramatiskt upplösning. En intressant bok som var spännande, gripande och som innehåller både vänskap, kärlek och hemligheter - riktigt bra bok.