Jag ger dig solen

I'll Give You The Sun
Bok av Jandy Nelson
Tvillingarna Noah och Jude är både konstnärliga av sig, och de blir varandras rivaler när de båda söker in till konstskolan. En dag händer någonting som förändrar allt för dem. Noah och Jude glider ifrån varandra och slutar prata med varandra. Kommer det någonsin kunna bli bra mellan dem igen?
Har hört mycket om denna bok så mina förväntningar var rätt höga. Tyvärr så kände jag inte att den levde upp till det. Boken var ganska seg då det var otroligt långa kapitel och dessutom var den skriven på ett ganska filosofiskt sätt något som jag personligen tyckte var ganska jobbigt att läsa. Men budskapet och handlingen var på något sätt fint så därför får boken en trea.
En bok man vill läsa med överstrykningspenna bredvid sig. Så fin. Citat som man bara vill spara för evigt.
Lånade den här boken på biblioteket och när jag hade läst ut den önskade jag mig den i julklapp, för kände behovet av att ha ett eget exemplar. Så vackert och målande språk, intressanta karaktärer och en lagom spännande handling som följer en röd tråd hela tiden. Älskar! Det här är en sån bok man vill ha post-its eller en penna nära till hands när man läser, bara för att kunna markera de speciella delarna som man vill återvända till.
Jag ger dig solen är vacker, gripande och smärtsam. Boken är fylld med ett underbart språk och känslor som vibrerar. Jag önskar att jag kunde se Noahs konst och hur han ser världen, och Jude, åh. Jag vet knappt vad som är upp och ner just nu. Jag ger dig solen har tagit mitt hjärta och nu är jag aningen vilsen då den sista sidan är bakom mig. Hur kan man inte gilla att läsa när det finns böcker som kan påverka en så starkt?!
Noah och Jude är de konstnärliga tvillingarna som är varandras motsatser. De håller ihop i vått och torrt. En dag händer något som förändrar allt. Noah och Jude pratar inte längre med varandra

En sak som jag inte riktigt gillar med den här boken är att den har så tvära kast mellan olika tidpunkter. Ena sidan är det nutid, nästa sida är det helt plötsligt tre år tidigare, och det är svårt att hänga med i dessa hastiga tempusändringar.
En fantastisk bok om att hitta sig själv och om familjerelationer. Något som verkligen gjorde att man fastnade var att den var välskriven och skriven med ett så fint språk. Detta var förra årets bästa läsning enligt mig. Rekommenderar starkt!