Call me by your name

Bok av André Aciman
Sjuttonårige Elios pappa är professor i filosofi och varje sommar bjuder han in en ung forskare till familjens sommarhus vid den italienska rivieran för att bo och arbeta där under sex veckor. Sommarens gäst heter Oliver, en attraktiv och världsvan amerikan i tjugofemårsåldern. Trots att Elio först uppfattar Oliver som ytlig och onåbar, dras han motståndslöst till honom och snart har en laddad kärleksaffär tagit sin början. CALL ME BY YOUR NAME är en intensiv berättelse om den första stora förälskelsen, om sexuellt uppvaknande och om att famla i sökandet efter sin identitet. Det är också berättelsen om en het och vibrerande sommar och hur minnena av den för alltid stannar kvar. Filmatiseringen av boken nominerades till en Oscar för bästa film.
En bok som bjuder på kärlek, spänning (på mer än ett sätt) och flera omvälvande beslut!

Det här är en bok som jag har "gått förbi" ett antal gånger och noterat sådär i förbifarten; men inte reflekterat mycket mer över tills jag råkade hamna på en lista på Youtube där filmatiseringen av den här boken kom som nummer två på listan. Så jag bokade den på biblioteket och började läsa rätt så omgående...

Boken handlar om Elio som är 17 år och varje år får hans familj en extra familjemedlem då pappan som är professor tar emot en assistent för att få hjälp med sitt arbete. Det här året är det Oliver (ca 25 år); mellan han och Elio händer det något som får världen att skaka i sina grundvalar.

Det är ett förhållande som vajar fram och tillbaka och ibland hinner man knappt med i svängarna. Men frågan är vad händer med "förhållandet" när sommaren tar slut...

En bok som får än att tänka till vad som händer när känslorna träffar oss och skakar om oss och det vi står för.
Fängslande, romantisk och sexig historia om två unga killar som förälskar sig i varandra i Italien. Många vackra citat och magiskt vackra miljöbeskrivningar. En drömvärld med sol, förälskelse, böcker, poesi, middagar, mycket sex, drinkar, grappa, tennis, simturer, vänskap, färsk frukt och leva life. Rekommenderar den för att drömma sig bort lite.
Trevlig bok som har härliga beskrivningar och man får verkligen känslan av att man är på plats och en del av handlingen.
En oerhört vackert skriven berättelse om kärlek och åtrå. Om Elio och Olivers sommar i Italien. Slutet krossade mig.
Den här läggs definitivt till på listan med favoriter! Boken handlar om en ung osäker och utforskande kille som under en sommar i i italien hittar delar av sig själv, bit för bit. Man får följa med och uppleva hans ifrågasättande av sin sexualitet, en djup förälskelse och besatthet och heta vibrationer.
Jag älskar sättet den är skriven på och hur det får mig att bara läsa sida efter sida. Jag älskar hur boken får min kropp att reagera och hur den får mig att känna alla möjliga sorters känslor. Det kändes verkligen som att jag var där med Elio och Oliver.
Jag gillar att stryka under och kladda i böcker och fastnade för det här:
- ”Vad jag inte förstod var att viljan att pröva sitt begär inte är annat än ett knep för att få det vi vill ha utan att erkänna att vi vill ha det.”
- ”Betalade vi för vår intimitet med fel valuta?”
- ”Att vara den jag är på grund av dig.”
Rekommenderar definitivt boken. Så bra!!