Familjen Bridgerton, #8

Ett livsavgörande ögonblick

On the Way to the Wedding
Bok av Julia Quinn
Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. Gregory Bridgerton är en riktig romantiker. När han träffar Hermione Watson är han helt övertygad om att hon är Den rätta. Vad han inte vet är att hennes hjärta tillhör någon annan. Hermiones väninna, Lucy Abernathy, allierar sig dock med Gregory för att hjälpa honom att vinna Hermiones kärlek. Vad Lucy inte förväntar sig är att hon själv ska börja få komplexa känslor för honom. Detta är ett stort problem - hon är nämligen redan förlovad med en annan man. Men tänk om Gregory är den rätte?
Sista boken handlar om Gregory. Han tror sig blir kär men upptäcker efter ett tag att han trott sig vara kär i fel person. Det är en annan som får hans känslor men hon är redan förlovad. Gregory gör allt han kan för att övertyga henne om att han är den rätte.
Det är med lite sorg i hjärtat jag nu läst ut den åttonde och sista boken om familjen Bridgerton, ”Ett livsavgörande ögonblick” av Julia Quinn. Jag älskar den familjen, det är så härligt att läsa en bok där man gillar alla i familjen. Det händer inte så ofta. Det finns inte så många böcker som jag läser om, men den här serien kan jag faktiskt tänka mig att läsa om om några år. Nu när jag känner alla syskonen så skulle jag se på dem på ett annat sätt när jag läser de böckerna där de bara har biroller.

Den här boken känns lite annorlunda än de tidigare på grund av att den har ett spänningsmoment som verkligen tar fart i slutet av boken. Boken börjar med ett bröllop som avbryts av Gregory Bridgerton där han störtar in i kyrkan och deklarerar sin kärlek till bruden. Sedan bryts det tvärt och man får läsa om allt som ledde fram till denna händelse.