Din tillgivna syster

Bok av Sebastian Avindell
Gabriel har flyttat till Ljungshed för att börja om. Med ett nytt jobb som sjuksköterska på Ljungsheds sjukhus har han börjat släppa in människor i sitt liv igen. Men personal på sjukhuset försvinner spårlöst och Gabriels efterforskningar får honom att inse att det inte är första gången. Historien tycks upprepa sig. Någonting gammalt och ursinnigt ruvar nere i den labyrintlika källaren. Det väntar på hämnd. Och det lockar Gabriel till sig. Din tillgivna syster är en roman om skuld, hat och kärleken i dess renaste form. En historia om klassgränser och det mörka som finns inom oss alla. Sebastian Avindell är född 1984 och är uppvuxen i Linköping. Han är yrkesverksam sjuksköterska, med en specialistexamen inom akutsjukvård. Din tillgivna syster är hans debutroman.
Din tillgivna syster är en roman, en debutt roman till och med vilket Sebastian har lyckats grymt bra med.
Känns som lite thriller inslag men det är bara positivt 👍

Gabriel vill börja om på nytt, flytten går till Ljungshed & han får även ett nytt jobb som sjuksköterska på Ljungsheds sjukhus.
Med ett tungt förflutet som han roddar i med hjälp av sin psykolog Astrid så händer annat som drar efter hans uppmärksamhet.

En kollega försvinner spårlöst på sjukhuset, en del vill tysta ner detta och försäkrar sig om att alla vet att dom har tystnadsplikt!
När ytterligare en person saknas känner Gabriel att det är något som inte stämmer.

Genom arkivet på biblioteket vill han läsa lite om sjukhuset... en rysning genom hela kroppen är ett faktum när han läser om andra försvinnande för många år sen.
-vad är det som händer på detta ställe....

Under tiden nere i kulvertarna rör sig något innanför de kala gråa cementväggarna, något som vill göra sig hörd! Något som länge har velat ta ut sin hämd...

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Jag är ju lite av en räddhare, ja .. man kan säga att jag är rädd för min egen skugga 🥴 så att jag har fastnat för den sortens böcker som skrämmer mig lite va ju ganska otippat 🤣
Jag arbetar natt på ett demensboende & när jag läste ett stycke i denna bok va jag minsann tvungen att ignorera mina hårresningar och stillsamt stänga boken för att gå och tända alla lampor 🙈 sen fortsatte jag för spänningen tryckte.

Jag gillade boken skarpt, den hade lite av allt, personliga dilemman, familj, kärlek, spänning, vänskap, svek o allt vad det innebär men framförallt... när jag inte läste så gick jag o funderade på hur den skulle fortsätta... vill berätta massor men ät rädd att säga för mycket.... men OJ vilken bok ❤
En bok man inte ville sluta läsa 💕

Sebastian skriver på ett sätt som gör att jag ser allt framför mig - texten blir till bilder på något sätt... sååå bra

Omslaget på boken återspeglar verkligen den rysande, nyfikna känslan klockrent... snyggt är de oxå 👍
...........................................................
Mitt betyg (utan tvekan)
🎄🎄🎄🎄🎄/ av 5
Det här är en spännande historia. Författaren har lyckats bygga upp en ruggig stämning.  Att handlingen delvis får utspelas i kulverterna på sjukhuset är perfekt. En miljö som passar perfekt för att ytligare förstärka stämningen i boken. Med hjälp av öde kulvertar, musik och dofter av lavendel och klor byggs en obehaglig och rysligt autmosfär. En lättläst berättelse med bra driv från första till sista sidan.  Läser gärna mer av Sebastian Avindell
En bra spännande debut. Något svår att följa vilken tid det är den hoppar lie från nutid till dåtid. Men man lär sig efter ett tag. Slutet är spännande, man får både aha och fler frågor. Hoppas att författaren skriver fler böcker.
Gabriel vill börja om, och flyttar därför till Ljungshed. Här har han fått jobb som sjuksköterska på sjukhuset.
Det dröjer inte länge innan en i personalen försvinner på sjukhuset, och aldrig hittas igen.

Det visar sig snart att det inte är den enda. Det försvinner fler. Både personal och inlagda.

Gabriel kan inte låta detta vara, utan börjar nysta i det. Han upptäcker då att detta har hänt förr vid flera tillfällen, men tystats ner.

Något är fel nere i kulverterna i källaren. Men vad?
Gabriel måste ta reda på detta.

Wow, vilken debutbok. En roman om skuld, hat och kärlek. En riktig bladvändare. Spännande från början till slut, med ett bra tempo.
Den är läskig, men jag läser vidare, för jag måste få veta vad som händer i källaren.

Jag har för många år sedan städat på sjukhus. Då var jag ofta nere i kulverterna. Jag är väldigt glad att jag inte jobbar där längre.
Berättelsen väckte glömda mardrömmar hos mig. Jag städade nämligen på ett sjukhus på somrarna i tonåren och då så även källaren där omklädningsrum fanns, inklusive bårrummet. Jag kan ju säga att det var många dagar hjärtat slog lite extra snabbt där nere.

Dessa miljöer passar med andra ord väldigt bra att förlägga en skräckroman i och Sebastian Avindell förvaltar det mycket bra. Det ryser härligt i kroppen när jag läser kulvert-scenerna. Vilken härlig bladvändare!
❥ Recension

Efter den här boken kommer jag nog inte se på sjukhus på samma sätt, lär se mig om över axeln både en och två gånger! Och blomdoft... Och bassänger... 😱

Boken är lätt- och snabbläst med ett spännande driv. En korrekturläsning till skulle behövas och snubblandet över de små felen stör flytet i läsandet för mig. Men det är underhållande läsning där obehaget smyger sig på, hade gärna sett denna som film.

Boken får 🩺🩺🩺 av 5.
Jag säger bara en sak. Se till att skaffa dig mycket tid. För den här boken kan man knappt lägga ifrån sig från den är slut. Det märks också att Sebastian själv arbetar som sjuksköterska då han beskriver sjukhusmiljön väldigt i gående.
Wow!! Wow!! Och wow en gång till!! Det här var ju grymt spännande läsning. Och läskig!! Boken fångar in mig, praktiskt taget. Jag skulle bara läsa ett par kapitel medan jag drack kvällste. Det gick sådär. Snart var halva boken läst. Sebastian Avindell har skrivit en riktig skräckis som skulle göra sig bra som film, tänker jag. Boken är lättläst med korta kapitel och språket är bra, bortsett från några språkliga missar, inget stort. Jag kan inte ge Din tillgivna syster annat än full kanna, ☕☕☕☕☕. Såå himla bra!! Läs!!