Timglaset

The Hourglass
Bok av Tracy Rees
Boken är en roman som handlar om svåra relationer, om att finna förståelse för sina nära och kära. I boken får man reda på Noras resa till Tenby som förvandlas till så mycket mer än bara semester. Snart har hon hyrt ut sin lägenheten och flyttat ihop med Kaitlin. Boken handlar också om att våga och chansa.
En bok där man får följa en mor och hennes dotter. Modern få man följa från det att hon var 10 år tills hon är 75. Dotterns liv utspelar sig när hon är 30. En härlig bok med mycket kärlek och vänskap och hur livet kan flätas samman på olika sätt. Den tar även upp den vilsenhet man kan känna i livet och att man måste våga för att vinna. Den tar upp förluster och hur livet påverkas av dem.
Nora säger upp både jobb och kärleken och under ett samtal med sin terapeut inser hon att hon vill förändra sitt liv och hon vet också vart hon vill göra det. Orten Tenby i Wales vilar på hemligheter och Nora får sakta men säkert veta historien bakom mycket som inträffade där redan på 1950-talet.
Det här är en varm historia med familjehemligheter som kommer upp till ytan. Det är en väldigt fin miljöbeskrivning som gör att jag måste googla efter bilder och miljön blir såklart ännu tydligare. Jag älskar sånt!
Du får följa två historier parallellt men det är lätt att hänga med och trots att boken är tjock så är det en bladvändare. Historien är lite förutsägbar men det gör absolut ingenting, den förtrollade mig ändå redan från början.
Det här var en perfekt bok att läsa under en längre ledighet.
Boken hoppar i tiden och handlar delvis om Nora (nutid) och delvis om Cloe (dåtid = 50-talet). Cloes liv handlar om somrarna som ungdom i den lilla staden Tensby, och det är samma stad som Nora bestämmer sig för att åka till när hon har ångest och inte trivs i sitt storstadsliv. Den är delvis lite förutsägbar och man förstår att historierna kommer att vävas ihop, men den är välskriven och man vill gärna läsa vidare. En bok som påverkar och ger avtryck efter sig.
En mycket spännande bok med berättande miljöer som leder storyn framåt. Varför längtar hon just till den lilla staden vid havet?
Vem är mamman egentligen? Hinner tiden rinna ut?

En bra bok kring hur sammanflätade våra liv kan vara utan att vi vet om det!
I denna bok får vi följa två parallella handlingar i olika tidsperioder.

Noras liv ränner samman. Länge har hon haft ångest och hon börjar vantrivas allt mer i sitt jobb och hela sin tillvaro. Hon har alltid stått sin mamma nära men av någon anledning visar Noras mamma Jasmine noll förståelse för att Nora säger upp sig från sitt arbete. Jasmine kan inte förstå och Nora kan inte förklara. Hur ska hon kunna förklara någonting hon inte ens kan förklara för sig själv?

Nora börjar få syner om en vacker strand. Denna strand hade hon besökt några gånger i sin barndom och hon dras till den platsen där hennes mamma växte upp. Hon åker till Tenby och där möter hon Kaitlin och av ren impuls flyttar kvinnorna ihop i ett vackert hus som de lyckligtvis får hyra i några månader. Huset döljer hemligheter som väcker de nyfunna vännernas nyfikenhet. Så klart vill de undersöka saken närmare. Men först måste de klura ut vem som äger huset.

Chloe lever på 1950-talet. Hon lever för somrarna i Tenby. Här får hon bo med sina rika släktingar och uppleva långa, varma sommardagar tillsammans med sin bästa vän. Hennes värld förändras en kväll och allting börjar med någonting som skulle bli en vanlig date med en kille hon gillar.

Boken är en varm berättelse om relationer mellan mamma och dotter, men även en berättelse om vänskap och om att våga tro på kärleken. Jag gillade att få följa två händelser som i slutet bands samman.

Timglaset är Tracy Rees tredje roman. Hon gjorde debut när hon vann Rickard and Judys Search for a Bestseller competition. Hennes första roman heter Amy Snow och kom ut 2015.