Dockorna

Bok av Katarina Wennstam
En framgångsrik manusförfattare, Julian Gross, bjuder på en hejdundrande 50-årsfest. Morgonen därpå hittas han död. Charlotta Lugn får fallet och spåren för henne snart tillbaka till tiden när hon var mindre erfaren och lagarna var annorlunda. Någon ville att Julian Gross skulle dö. Varför? Och på vilket sätt hörde hans död ihop med några ouppklarade fall i Göteborg?.
Alltså, vad jag gillar Katarina Wennstams böcker! Älskar det kvinnliga perspektivet, hur karaktärerna utvecklas både i sig själva och i relationerna till varandra men framförallt att jag alltid lär mig något nytt och får andra perspektiv på hur kvinnor behandlas i allmänhet och i det rättsliga i synnerhet! Just denna bok slutar med en riktig cliffhanger och nu väntar jag otåligt på nästa bok!
Julian Gross hittas död på Söder Mälarstrand efter sin 50-årsfest. Har han fallit nerför klipporna eller mördats? Det finns fler som skulle kunna ha motiv att mörda honom.. Som alltid är det välskrivet med stort samhällsengagemang och fokus på aktuella frågor. Jag gillar verkligen huvudpersonerna Shirin och Charlotta. Man blir aldrig besviken på en bok av Katarina Wennstam.
I boken får vi följa Shirin, Charlotta, Mats och övriga som vi fått följa genom justitiaserien när de letar efter manusförfattaren Julian Gross mördare.
Boken är välskriven och karaktärerna för hela tiden berättelsen framåt genom sina egna delar. Dessutom får vi följa våldtäktsoffer från våldtäkt genom tiden.
Älskar Wennstams böcker då de är välskrivna med mycket kunskap om hur det fungerar i en utredning och alltid med fokus på kvinnors situation.
Dockorna av Katarina Wennstam

Advokat Shirin Nouri och kriminalkommissarie Charlotta Lugn tar sig an ett fall som börjar med ett dödsfall eventuellt mord i Stockholm.
Det eventuella mordet kopplas mot äldre våldtäkter som skett i Göteborg för flera år sedan.
Här får vi följa dessa offer vid våldtäkts tillfället och framförallt efter vid anmälan hos polisen.

Det är alltid lika intressant att läsa Katarina Wennstams böcker.
Hon skriver alltid om aktuella samhälls ämnen.
I den här boken om framstegen i DNA forskningen.

Jag rekommenderar inte bara den här boken, utan läs även tidigare böcker av Katarina.
Äntligen får vi i ännu en bok följa Shirin och Charlotta. Att få följa karaktärerna och deras livsöden är minst lika spännande som historien i sig. Att Katarina väver in fakta kring kvinnosyn och rättssamhälle gör boken än mer verklighetstrogen och spännande. Och framförallt aktuell! Jakten på en mördare, men också på en våldtäktsman. Läs den! LÄS DEN!
Ännu en spännande bok med Shirin Nouri och Charlotta Lugn. ”Tyvärr” är även denna bok mycket trovärdig och det känns verkligen som att det kan gå till så här... Mycket läsvärd och spännande!
Dockorna av Katarina Wennstam

Katarina Wennstams roman Dockorna är en fristående uppföljare till böckerna om polisen Charlotta och juristen Shirin, som vi känner igen från böckerna i Justitia-serien.
Boken börjar med att en känd tv-manus författare hittas död i Stockholm samma natt som han firat sin 50-årsdag med släkt och vänner. Spåren leder till flera gamla våldtäktsfall i Göteborg. Poliskommissarie Eddie från Göteborgspolisen kopplas återigen in. Fast hur hänger allt egentligen ihop? Samtidigt handlar det om relationen mellan Charlotta, Shirin och Eddie. Shirin har hamnat i mitten och tvingas välja.

Precis som i Vargen (2019) eller Gänget (2017) syftar Dockorna till att reflektera kring samhällets könsmaktsordning, och mer specifikt frågan kring vad det innebär att vara en våldtäktsman eller ett offer. Vem kan man egentligen lita på när ens närmast anhöriga kan vara skyldig till brott och när kan man egentligen kalla någon för våldtäktsman? Det är bl.a dessa frågor som behandlas i Dockorna.

Jag måste säga att jag verkligen gillar författarens sakkunskap som naturligt vävs in i handlingen och ger hög trovärdighet. Dessutom ger både miljö- och personbeskrivningarna en välbekant känsla av vardagsliv. #dockorna #katarinawennstam #spänningsroman #justitiaserien #våldtäkt
Läs... så bra skrivet, om riktigt viktiga ämnen. Katarina Wennstam är i en kategori för sig själv. Jag slukar allt hon skriver.
Här får vi möta advokaten Shirin Nouri och kriminalkommissarie Charlotta Lugn igen när Charlotta får ta hand om fallet med den mördade 50åringen Julian Gross . Vem vill se honom död ? Vad har han med o göra med en del ouppklarade fall bakåt i tiden ....DNA tekniken kommer klara upp saker i nutiden som inte fanns då när det var några våldtäkter .Bra driv o jag sträckläste den ... som man alltid , tyvärr , gör med Katarinas böcker. Betyget blir en stark 4/5
Spänningen stiger från första sidan. Sakta leds läsaren in på en helt fel bana och tror att svaret finns redan. Naturligtvis är det en av de våldtagna kvinnorna som är mördaren! Läsningen bara rinner på! Man vill inte att det ska ta slut! Men ju mer man läser desto mer förvirrad blir man, och det är ju därför man läser en kriminalroman! Mellan alla sidor med förhör och annat polisarbete, förstår man tillslut att allt mellanmänskligt är svårt, jobbigt och vardagligt slit där kärleken får sina törnar.
Spännande bok om advokaten Shirin Nouri och polisen Charlotta Ljung. När manusförfattaren Julian Gross hittas död dagen efter den stora 50-årsfest han haft så nystas en helt annan story upp än vad man kan vänta sig och slutet blir oerhört spännande och oförutsätt. Älskar kombinationen av polisdeckare och advokatvärlden. En av de bästa böckerna jag läst under sommarn!