Vargen

Bok av Katarina Wennstam

Polisen Charlotta Lugn och advokat Shirin Nouri är tillbaka för att möta nya utmaningar. När en ung kvinna försvinner från en fest inleder Lugn ett spaningsarbete som tar henne ner i den mörkaste delen av internet för att få svar. Samtidigt kämpar Nouri med ett av hennes svåraste fall där en man har mördat sin flickvän.

6 utgåvor
Välj utgåva
VargenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100145934
VargenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176472811
VargenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174334517
VargenSvenska - E-bok
ISBN: 9789100145941
VargenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178273348
VargenSvenska - Pocket
ISBN: 9789100184759
Som andra böcker i serien är även den har otrolig. Bra språk och stark handling.
Även med ett bakomliggande strukturellt problem som författaren tydligt lyfter.
Betyg 5
Boken är spännande, oförutsägbar och otäck. Den är välskriven och har ett bra driv. Jag har svårt att lägga den ifrån mig. Jag blir berörd av handlingen i boken. Kanske lite extra då jag gör kopplingar till fallet Lotta som skedde i Bromma 2016.

En sak jag gillar med Katarinas böcker är att det finns mycket verklighet i böckerna. De tar upp viktiga och aktuella händelser. Den här boken har fokus på mäns våld mot kvinnor och om ett samhälle där rättvisan gör skillnad på män och kvinnor.

Att höra att vårt rättsystem anser att det är förmildrande omständigheter vid mord om personen känt sig kränkt, gör mig förbannad 😡

Har du inte läst den, gör det!
Älskar Katarina Wennstams romaner. En spännande nagelbitare med ett viktigt budskap. Längtar redan tills jag håller nästa bok i serien i min hand.
Betyg saknas
Jag tycker mycket om alla Wennstams böcker. Hon väjer inte för de svåra ämnena och tar alltid upp frågor som engagerar och förfasar en som läsare. Det märks att Katarina Wennstam vet vad hon skriver om. Boken är väl underbyggd med fakta samtidigt som deckargåtan och romanfigurenas liv är bra och intressant skildrade.
Betyg 5
Mycket bra o viktig bok om kvinnosynen och rättvisans sida hos oss. Att vi i 2000talet inte kommit längre när det gäller jämställdhet och förnedrande kvinnosyn är beklagligt och därför är författare som Katarina, som inte räds att skriva öppet om den grova verkligheten, oerhört viktiga i vårt samhälle. Denna bok borde vara ett måste i skolplanen och något som man bör läsa om vi vill få till förbättringar i vår värld. Rekommenderas varmt!
Ännu en otroligt bra bok av Katarina Wennstam. Ingen tar sig an viktiga kvinnorättsfrågor som hon. Hon skildrar det svenska rättsväsendet med sina brister och lägger grunden till en högre rättssäkerhet för alla tjejer när hon inte väjer för det obehagliga. Bra starka kvinnliga karaktärer!
Vargen är del 6 av Katarina Wennstams serie om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin numera Nouri. En toppen bra spänningsroman där man får lite av allt. Handlingen i boken är bra, fullkomligt älskar karaktärerna! Samtidigt som boken är lättsam att läsa, språket är bra och den flyter på lätt så tar den upp så tunga ämnen och belyser skillnaden på män och kvinnor. Inte bara i det svenska rättsystemet men även i den förnedrande och hemska porrbranschen, där våld och kränkning mot kvinnor ses som något upphetsande för män. Detta starka ämne gör en berörd och äcklad, och jag tycker det är så viktigt att det lyfts fram. Att väva in detta så bra i en spännande bok är suveränt och all cred till Katarina Wennstam! Gillar du spänningsromaner, läs, läs, läs och du kommer inte bara få läsa en bra bok utan också få dig en tankeställare.
Viktig bok att läsa! Jag tycker den borde vara obligatorisk läsning i grundskolan. Författaren belyser och väver samman vilken rutten kvinnosyn vi har i samhället (där till exempel vissa är finare flickor och andra struntar vi fullständig i att de misshandlats till döds av sitt ex.) En av Wennstams bästa hittills. Ser framemot fler i deckarserien!