Goda rån är dyra

Pensionärsligan 4
Bok av Catharina Ingelman-Sundberg
Märtha och Pensionärsligan är tillbaka för att ställa saker och ting tillrätta. Gänget beger sig ut på landsbygden, men många problem uppstår längs vägen. Matöppet har stängt för gott och internetuppkopplingen fungerar inte särskilt bra. De startar Operation Rädda Landsbygden för att locka folk till landsbygden. Kobingo, spökvandringar och andra dråpliga aktiviteter står på dagordningen. Boken är den fjärde i den populära bokserien Pensionärsligan.
Den fjärde delen i serien om pensionärsligan Jag ger den 4.75 stjärnor. Tyckte tyvärr inte att den är lika roande som de tidigare i serien men jag blev mer och mer road mot slutet. Kan ju vara för att det var mer fokus på detaljer jag inte är jätteintresserad av. Bästa delen var de om hästen :)
Del fyra i serien om pensionärsligan. De fem pensionärerna utför diverse snillrika aktiviteter för att hjälpa till i samhället. I den här fjärde delen flyttar de till en liten by, Hemmavid, och inser snabbt att deras idéer kan hjälpa till att få den lilla orten att leva igen. Boken bjuder på en mängd skratt, men också allvar. Personligen tycker jag inte riktigt att den här berättelsen riktigt når upp i nivån av de tidigare tre, men klart läsvärd är den dock!
Äntligen är Pensionärsligan tillbaka! Fjärde boken om detta härliga gäng är minst lika bra och rolig som de tidigare. Jag har lyssnat på alla fyra böckerna och älskar inläsningen med olika dialekter.

I denna fjärde bok genomför Pensionärsligan en stöldkupp i Stockholm som får dem att fly ut på landet. Väl ute på landsbygden upptäcker de att det inte är mycket som fungerar. Mataffären har lagts ner liksom banken, posten och bensinmacken mm. Inte ens internetuppkopplingen fungerar som den borde. Snabbt sätter ligan igång Operation rädda landsbygden! De arrangerar en massa tokiga aktiviteter, allt för att locka jobb och folk till trakten, men ska de lyckas undgå lagens långa arm igen? Polisen verkar jobba hårt för att få tag i dem en gång för alla…

Jag hoppas på fler böcker om detta härliga gäng, men hur mycket kan de och deras författare hitta på? Det kan man verkligen undra, men riktigt roligt och underhållande är det!
Det har blivit dags för pensionärsligan att rädda landsbygden. Bjuder på en hel del skratt, tokigheter, missförstånd och en och annan kidnappning. En av de bästa i serien!
Herre gud! Vart får hon allt ifrån? Som jag har skrattat.
Efter pensionärsligans senaste kupp så börjar det att dra lite väl varmt under deras fötter. Polisen är dem på spåren så hela ligan flyttar ut på glesbygden till byn Hemmavid. Märtha kan ju aldrig hålla sig lugn så hon startar upp projektet att rädda glesbygden. Men det inte utan lite grus i maskineriet.
Man får då skratta så att man får ont i magen. Jag kan varmt rekommendera den här boken.