Fruarna

The Wives
Bok av Tarryn Fisher
En historia om tre kvinnor som alla är fru till en och samma man - en man som inte går att lita på. Bästsäljande relationsthriller som vänder ut och in på genren. Din man har två andra fruar som du aldrig har träffat, och även om det är ett okonventionellt arrangemang älskar du din man och intalar dig att du är okej med det. Men en dag hittar du en ledtråd till en av de andra fruarna, och du kan inte motstå impulsen att söka upp henne och bli hennes vän. Snart misstänker du att hon blir misshandlad och utnyttjad av mannen ni båda älskar, men mot dig har han aldrig varit våldsam. Vem är han egentligen, och hur mycket är du beredd att riskera för att ta reda på sanningen om honom? Och vem är hans mystiska tredje fru? "Perspektiven förskjuts medan handlingen fortskrider, så att de som verkade vara självklara löses upp i en dimma och ersätts av nya skrämmande versioner. (...) Intrigen är ovanlig och skickligt utformad och resultatet har blivit en nagelbitare." Lars-Erik Holm, Dast Magazine "Tvångsmässig, briljant, fängslande jag var fast till sista sidan." Adele Parks, författare "En spännande och välskriven psykologisk thriller som är svår att lägga ifrån sig." Elisabeth Brännström, BTJ-häftet "Från att jag öppnade den kunde jag inte lägga den ifrån mig. Nagelbitande, hjärtknipande bra från start, med karaktärer som du både hejar på och förfasas över. Jag älskade varje ord. Sex plus." Bästsäljande författaren Alessandra Torre Tarryn Fisher föddes i Johannesburg i Sydafrika, men flyttade till USA med sina föräldrar som trettonåring. Hon har en examen i psykologi. Eftersom hon hatar sol har hon nu bosatt sig i Seattle, Washington, med sin man, sina barn och familjens psykotiska husky. Tarryn är aktiv i sociala medier (@Tarryn- Fisher, 58 000 följare) och älskar att ha kontakt med sina läsare. Hon har också en modeblogg på GuiseOfTheVillain.com. Läs mer på TarrynFisher.com.
Vilken bok, så annorlunda.
Först hände ingenting och jag förstod inte vad boken ville ge/säga mig, sen plötsligt var jag helt uppslukad av handlingen.
Den tog ett stadigt grepp om mig.
Ingenting var som det verkade!
Thursday är gift med Seth, som även är "gift" med två andra kvinnor.

När Thursday träffade Seth berättade han att han var polygamist, så hon var införstådd med att hon skulle dela honom med fler kvinnor. Men hon älskar honom och går därför med på det. Vilka de andra två är vet hon inte.

Så hittar hon ett kvitto i hans kläder. Ett kvitto som det står Hannah på. Hon kan inte låta bli att söka efter henne på nätet.
Snart har hon även kontaktat henne för att bli vän med henne. När de träffas upptäcker hon att Hannah har blåmärken, att hon blivit misshandlad av Seth.

Hennes Seth har misshandlat en annan kvinna. Vem är han egentligen?

Fartfylld psykologisk thriller. Här finns hämnd, hat, spänning och förnekelse. En riktig bladvändare.

Flera oväntade vändningar gör att jag inte kan slita mig utan jag sträckläste boken.
Vissa stunder vet jag inte vad jag ska tro, då den inte alls är förutsägbar. Många gånger har jag fel.
Då och då kryper det in under skinnet på mig av obehag.

En lättläst bok som verkligen fängslade mig.
Fruarna är lättläst med korta kapitel. Thursday är tillsammans med Seth, en man med två andra som han bor hos olika dagar. Thursday hittar en ledtråd till en av de de andra fruarna och tar kontakt med henne. Med vad är sant och vad tror Thursday är sant. En relationsthriller med flera vändningar.
Seg början, men sedan tog boken en oväntad vändning. Boken var inte förutsägbar, vilket gav den en extra stjärna från mig.
En spännande bladvändare med överraskande vändningar. Aningen snabb på slutet. Läste boken i ett svep.
Ett lite annorlunda ämne som många frynter på näsan åt men jag tror i hemlighet är nyfikna på. Vad händer egentligen när där är mer än 2 i ett förhållande.  Tankarna, känslorna,  frågorna. Jag personligen hade aldrig fixat att dela min make med någon annan. Men det var spännande att läsa om detta -för mig- lite annorlunda arrangemang. Om polygami.  Denna bok får mig att tänka mycket. Försöka förstå hur visa klarar av det. Att veta att den dom älskar är med andra också. Detta är så annorlunda mot andra böcker man läser där det ofta är 2samhet. Denna bok vart som sagt väldigt intressant. Mannen är så olika mot de olika fruarna han har. Det fick mig att fundera ganska tidigt på om han var personlighetskluven. Om han hade nån identitetskris eller liknande. Eller är det någon av dom andra....detta var mina tankar efter att läst första halvan av boken. Sen jäklar händer det grejor som VERKLIGEN twistas till rejält. Detta är en bok som skapar mycke tankar och undran och förvånande. Den håller ett grepp om dig. En bladvändare som rusar fram ungefär lite efter mitten och det går verkligen undan och man bara whattttt. Läskigt grymt bra bok. Rekommenderas.
                     🔴🟠🟡🟡🟠🔴
"Grälen är sandpappret som slätar ut de första åren i ett förhållande"
Det här var en så otroligt fantastiskt förvirrande bok så jag blev alldeles snurrig. På allra bästa sätt. Mindgames som heter duga. Vad är sanning och var är vanföreställningar? Vem ljuger och vem kan man lita på? En spännande psykologisk roman som fångade mig till sista sidan!
Innan jag påbörjade den här hade jag läst ganska många recensioner av den, så förväntningarna var höga. Infriades dom? Oh Yes! Det är fängslande läsning, välskrivet och spännande och manar absolut till sträckläsning.
Karaktärer med djup där man som läsare ömsom hejar på ömsom förfasas över

KÖP, LÅNA,LÄS
Riktigt spännande bok!
Vinfår börja med att följa huvudkaraktären som lever i ett polygami-äktenskap, där hon inte har någon kontakt med sin mans andra 2 fruar. Av olika anledningar blir hon dock nyfiken på att ta reda på mer, men får mer svar än hon räknat med. Men vems sanning är egentligen den äkta sanningen?
Flera vändningar och man visste aldrig vart det var påväg. Rekommenderas!
Fruarna är en berättelse om tre kvinnor som delar samma man, polygamisten Seth. Fruarna har aldrig träffats, men de känner till varandras existens. Huvudpersonen Thursday finner sig i arrangemanget för att hon älskar Seth, han är hennes allt. Men så en dag hittar hon något som gör att hon bryter deras överenskommelse, och söker upp en av de andra fruarna...

"Han kommer hit varje torsdag. Det är min dag, jag heter Thursday. Det är en hoppfull dag mitt bland alla andra viktiga dagar, inte någon början eller något slut, utan ett stopp på vägen. En aptitretare inför helgen. Ibland undrar jag över de andra dagarna, och om de undrar över mig."

En skruvad och fartfylld story, som till en början är lite komisk men efterhand blir alltmer obehaglig och komplicerad. Jag dras med i Thursdays jakt på sanningen. Det blir en resa av självtvivel, självhat och förvecklingar – men trots alla svårigheter så visar Thursday att hon besitter ett stort mod också. Hon gör det hon måste, kosta vad det kosta vill.

Jag fastnade direkt. Fruarna bjuder på överraskande vändningar, intressanta relationer och är galet spännande. En välskriven bladvändare, passande den som uppskattar ett riktigt mindfuck, där man till slut ifrågasätter allt och alla!