Crazy Rich Asians

Boken Crazy Rich Asians av Kevin Kwan är den första av tre böcker i en trilogi om just galet rika asiater. I centrum av handlingen finns det unga paret Nicholas Young och Rachel Chu. De träffades i New York där båda arbetar som professorer på New York University. Eftersom Nicholas ”Nick” och Rachel träffats ett tag tycker Nick att det är dags att Rachel följer med honom till Singapore där han växt upp, samtidigt som hon kan träffa hans släkt.

Rachel är uppväxt i USA med en ensamstående mamma som ger henne några goda råd om kultur och seder i Asien, men det ska visa sig att resan blir något helt annat än vad Rachel någonsin kunnat ana. Som bundsförvant i Singapore har Rachel sin gamla collegekamrat, Goh april Lin, vars familj är rik. Utan att avslöja handlingen kommer Rachel att få kontakt med både asiatisk kultur och galet rika asiater.

Boken Crazy Rich Asians erbjuder förutom en spännande och romantisk historia även en fantastisk beskrivning av livet i Singapore, vilket gör att det nästan känns som om man rest dit. Många kinesiska fraser är inkastade i texten, liksom frestande beskrivningar av asiatiska maträtter, drycker och inte minst bakverk.

Det enda man kan ha emot boken är de komplicerade släktträden med många asiatiska namn som alla har komplicerade relationer till varandra sedan flera generationer tillbaka. Dock finns en skiss över släktträdet i början av boken, förutsatt att man orkar bläddra fram och tillbaka.

Boken Crazy Rich Asians rekommenderas till alla som gillar en riktigt bra kärlekshistoria och kanske även gillar asiatisk mat och kultur. Även om man inte är intresserad av Kina och Singapore innan man läser boken kommer man garanterat att vilja veta mer efter att ha läst den! Sist men inte minst finns boken även som film med samma titel. Filmen är inte helt trogen handlingen i boken, men i stora drag och rekommenderas även den!
Jämför priser från 99 kr
Recenserad av
Jenny H.
12 oktober 2019
Fler recensioner från Jenny H.
Läs alla rekommendationer från Jenny H.
Jag lämnar ekorrhjulet : ett liv utan lönearbete av Åsa Axelsson
Språkläraren Åsa Axelsson har fyra barn och kände sig ständigt stressad, knaprade dagligen och tid ...
Jenny H. Postad på Omnible 20 september 2019
Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda... av Fatima Bremmer
Ett jävla solsken är titeln på en mycket läsvärd bok i form av en biografi om den svenska och Ester ...
Jenny H. Postad på Omnible 7 september 2019
China Rich Girlfriend av Kevin Kwan
Boken China rich girlfriend är den andra delen av tre i en trilogi av Kevin Kwan. Alla tre böckerna ...
Jenny H. Postad på Omnible 28 augusti 2019