Mannen som hyrde en familj

Bok av Susanne Brijker
Trots sin ålder på över åttio år har Gustav inga planer på att lägga ned sin framgångsrika karriär när han mitt under ett möte drabbas av en stroke. Stroken gör att han tvingas flytta in på ett äldreboende men här blir hans livsval tydligare än någonsin. Gustav har alltid strävat efter att vara lyckad istället för att vara lycklig och bestämmer sig helt enkelt för att hyra en familj.
6 utgåvor
Välj utgåva
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977606
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977590
Mannen som hyrde en familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789176971956
Mannen som hyrde en familjSvenska - E-bok
ISBN: 9789175577791
Mannen som hyrde en familjSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977583
Mannen som hyrde en familjSvenska - Pocket
ISBN: 9789175576428
Många kan känna rädslan över att bli ensam på ålderns höst. Att sitta på ålderdomshemmet och inte ha någon som kommer och hälsar på dig. Det händer Gustav.
Gustav har haft en lång och framgångsrik karriär i sitt liv, han har det gott ställt, ett bra jobb och en stort och fint hus alldeles för sig själv. Men mitt under ett viktigt möte drabbas Gustav av en stroke och ingenting blir sig likt i hans liv längre.
Han som är van att vara självständig och vara den som styr behöver nu hjälp av andra. Efter ett olyckligt fall hemma i huset inser han att det inte finns något annat att göra än att flytta in på ett hem. Han väljer det absolut bästa hemmet som finns att tillgå men väl där inser han hur ensam han har blivit.

Förut kunde han omge sig av kollegor och andra viktiga affärsmän, han var uppvuxen med ett helt dussin syskon och det var alltid liv och rörelse. Nu har han förlorat kontakten med alla syskon och när han försöker återuppta den inser han att ingen är kvar i livet.
På hemmet börjar han fundera över sina livsval och om han hade kunnat göra något annorlunda. För att råda bot på sin ensamhet bestämmer han sig för att han ska hyra en familj.

Författaren har på ett humoristiskt sätt gestaltat dels huvudkaraktären och ett liv i ensamhet. Susanne har verkligen lyckats fånga Gustavs personlighet och hans olika skämt genomsyrar hela boken. Mannen som hyrde en familj är en bladvändare men också en tankeställare om vad som faktiskt är viktigt i livet.