Det här kommer göra ont

This Is Going to Hurt
Bok av Adam Kay
Det här boken handlar om en nyutexaminerad läkare som under sin AT-tjänst på ett stort sjukhus i London kämpar för att bemästra den surrealistiska situation han försatts i. Det är en sann historia och berättelserna är hämtade från läkarens egna dagboksanteckningar. Som läsare får du en inblick i en värld som du annars endast ser från andra sidan - som patient. Det är en gripande, hjärtvärmande, sorglig och något skrämmande inblick.
Nej men så rolig! En dagbok med anektoder från ett liv som förlossningsläkare. Galna patientmöten, inställt privatliv och toppar och dalar från läkaryrket. Ibland jobbig lyssning, speciellt för en tjeja som jag som snart är färdig läkare :)))) men framförallt rolig och varm med mycket humor.
En beskrivning av det kaos som råder inom den brittiska, fria sjukvården där många läkarstuderande gör sin första praktik. Via ST-läkarstudierna följer vi med på förlossningsavdelningens alla under och blunder som sker.
Kay skriver och beskriver med en komisk touch om patienter, kollegor och styrningen av resurser- som aldrig räcker till för övertiden som läggs ner.
En av mina favoriter när det kommer till självbiografier. Boken är skriven i form av dagboksinlägg, kan man säga. Det är humor blandat med det allvar över den faktiska arbetsbördan som ligger på vårdanställda i England (och typ överallt). Vill du ha något snabbläst, komiskt och som stundtals för dig att grimasera i sympatisk smärta, rekommenderar jag denna.
Mycket rolig bok. Dråpligt om det brittiska vårdsystemet. Ibland undrar jag om det verkligen kan vara sant när man läser, Misstag som får ödesdigra konsekvenser. Dock får jag intrycket av att författaren själv alltid är rätt person på rätt plats, och det är sällan hans egna misstag som skärskådas.
Det här kommer göra ont av Adam Key. Riktigt rolig bok om en Adam som är brittisk komiker och fd. Läkare i gynekologi & obstertik. Han delar med sig av unika historier från sitt arbete med en stor dos humor. Skrattade högt flera gånger!
Rekommenderas för den som vill läsa roliga böcker
En väldigt intressant skildring av en läkares liv. Skratt och tårar varvas om vartannat när författaren beskriver gamla patientfall och sina egna känslor när han arbetar mot sin dröm om att bli läkare.
En både förkrossande och väldigt rolig bok som handlar om författaren själv och hans egna dagboksanteckningar under sin tid som nybliven läkare och sin AT-tjänst i London. Roliga reflektioner, märkliga patientfall och oroväckande många främmande föremål som hittas på fel ställen.

En mycket gripande skildring av ett läkarliv och även ett nödrop inifrån ett krisande sjukvårdssystem.
Många härliga skratt fick jag!
Adam Kay, fd obstetriker, har med hjälp av sina dagboksanteckningar skrivit en bok som är full med humor och ironi men som även tar upp det tunga livet som läkare på en förlossningsavdelning. Hur de ofta jobbar dubbla pass och förväntas ordna ersättare vid sjukdom. Adam Kay har jobbat som läkare i England och jag vill tro att det är bättre i Sverige även om jag vet att de inom vården jobbar ”häcken av sig” - all eloge till dem!
Boken får mig att tänka på alla svenska läkare och undra hur de har det med arbetstider och trötthet. Är det lika illa som i författarens hemland? Några fniss och skratt blir det när jag läser om Adams väg uppåt som läkare.
Vi följer Adams karriär inom läkaryrket och han delar med sig av roliga anekdoter och sarkasm.

Den här boken har min typ av humor, fnissade högt ibland.
Lättsam och betoning på underhållande läsning. Rekommenderar mellan lite tyngre/mörkare läsning eller om man bara känner för lite kul men samtidigt intressant läsning.