Samtal med vänner

Conversations with Friends
Bok av Sally Rooney
Studenten Frances är praktikant i Dublin hos en litterär agent. Hennes bästa vän Bobbi, som tidigare var hennes flickvän, är vacker men ack så självupptagen. En kväll träffar Frances på paret Melissa och Nick. Melissa är fotograf och Nick är skådespelare. Under en tid växer något otillåtet fram mellan Nick och Frances. Hur ska hon nu lyckas hålla isär sina relationer mellan Nick, Bobbi samt hennes olyckliga far?.
"Samtal med vänner" av Sally Rooney handlar om studenten Frances, bästa vännen Bobbi och den gifta skådespelaren Nick. Frances och Nick utvecklar en relation, trots att Nick är gift och de båda vet att det är fel.

Tyvärr kan jag inte riktigt hålla med alla positiva recensioner som jag har läst. Jag hade väldigt svårt att fatta tycke för karaktärerna och kände mig mest irriterad under läsningen. Rooney lyckas definitivt med språket och med att involvera läsaren. Boken skapade känslor hos mig, jag drogs in i karaktärernas problem och helt ärligt ville jag mest gråta när jag läst ut den. Men ändå tycker jag inte att den var särskilt bra utan mer irriterande och tjatig.

Läsvärd? Kanske... "Samtal med vänner" lyfter viktiga ämnen och själva handlingen är djupare än vad man vid första anblick kan tro. Väldigt många tycker att det är en riktig höjdarbok så det kanske bara är jag som missat poängen. Men samtidigt är det några veckor sedan jag läste ut boken och jag skulle inte säga att jag bär med mig något alls från den.
Till en början var det ovant att läsa dialog utan talstreck eller citattecken, men vande mig rätt fort och gillade det faktiskt. Intressanta karaktärer, men som läsare gillar man inte någon av dem särskilt mycket. Blev lite besviken på den här boken, då jag hört så himla mycket bra om den innan jag läste den själv. Den var absolut inte dålig, och det var absolut en annorlunda, läsvärd kärlekshistoria, men den fick mig liksom aldrig helt fängslad. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att jag känner så. Funderar på att läsa om den vid ett senare tillfälle och se om jag ändrar åsikt då. Ska också bli intressant att se om den hyllade ”Normala människor” av samma författare passar mig bättre! ”Samtal med vänner” får dock pluspoäng för väldigt snyggt omslag!
Utan att något storartat egentligen händer i boken har Rooney skapat en trevlig och mysig miljö med verklighetstrogna karaktärer. Jag blev berörd och längtade ständigt efter att få fortsätta läsa.
Frances studerar i Dublin och praktiserar hos en litterär agent. Bobbi, tidigare flickvän, och hon utforskar livet tillsammans med det gifta paret Vanessa och Nick. Frances och Nick blir mer än vänner..