En skopa kärlek

The Undomestic Goddess
Bok av Sophie Kinsella
Samanta Sweeting är nykläckt jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt, har inget socialt liv och satsar allt på bli firmans yngsta delägare någonsin. Men när hon en dag begår ett misstag som hotar hela hennes karriär ställs allt på sin spets. I stället för att stanna och försöka fixa till det flyr hon kontoret och hoppar på närmaste tåg utan att se vart det går. Hon kliver av vid en okänd station, går på måfå fram till ett hus och ringer på dörren. Familjen som öppnar tror att hon söker jobb som hembiträde och utan att veta hur det gick till har Samantha ett nytt jobb. Problemet är att hon trots en Cambridgeexamen och ett IQ på 158 inte har en aning om hur man sätter på en ugn Samantha gör allt för att hålla sin bakgrund hemlig, samtidigt som hon kommer familjen allt närmare in på livet. När hon även lär känna den trevliga trädgårdsmästaren kompliceras allt ytterligare. En skopa kärlek är en charmig romantisk komedi om ödets nyckfullhet och oväntade nystarter. Den har tidigare givits ut under namnet Karriär och köksbesvär (2008).
Samantha Sweening, stjärnadvokat i London, som lägger ner själ och hjärta i sitt jobb, blir en dag indragen i en stor penningvärde som gör att hon tappar jobbet. Hon sätter sig på första bästa tåg ut ur London och hoppar av i en liten by där tåget råkar stanna. När hon knackar på i ett hus för att be om ett glas vatten, blir hon misstagen för den hushållerska som väntas. Samantha, som inte ens kan koka ett ägg, försöker finna sig i sin nya roll, och en hel del trassel uppstår...

En charmig, lättläst feelgoodroman med en stor dos humor och en gnutta kärlek som är svår att motstå.
Min absoluta favoritbok av Kinsella! Om förväxlingar, misslyckanden, mat och kärlek! Hur slump och lögn leder till förväxlingar och gapskratt.
En härlig bok som jag sträckläste. Mycket underhållande och fick mig att skratta många gånger. Rekommenderar denna för alla som vill få sig ett gott skratt och en del romantik.
En underbar feel good där Sophie Kinsella verkligen har tagit ut svängarna för att skapa komik.
En lyckad jurist råkar göra ett misstag som får katastrofala följder. Men det får henne också att ifrågasätta hela sin livsstil. Klart läsvärd! Har redan beställt fortsättningen.
Ett antal roliga tankeställare fick man i denna boken. Hur ett misstag i jobbet kan ha sådanan katastrofala följder.

Och allt är inte alltid som man tror, vem ska man lita på när allt går fel? Så huvudpersonen sätter sig på ett tåg... Och lyckas på något vis hamna i en ny roll utan erfarenhet eller liknande gör hon det bästa hon kan. Skrattat högt på vissa ställen i boken.