En liten hattaffär på hörnet

The hat shop on the corner
Marita Conlon-McKenna

När Ellies mamma dör ärver hon hattaffären i centrala Dublin som varit i hennes mammas ägor. Men en gammaldags affär som dessutom är otroligt nischad får slå sig fram i en modern tid där stora köpcentrum tar över allt mer. Men Ellie lyckas och snart blomstrar både affärerna och kärleken.

6 utgåvor
Välj utgåva
En liten hattaffär på hörnetSvenska - Pocket
ISBN: 9789113020389
En liten hattaffär på hörnetSvenska - Pocket
ISBN: 9789113091358
En liten hattaffär på hörnetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113092218
The hat shop on the corner - Marita Conlon-McKennaEngelska - Okänt
ISBN: 9780553817898
En liten hattaffär på hörnetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113019086
En liten hattaffär på hörnetSvenska - E-bok
ISBN: 9789113109350
Om du vill läsa en riktig feelgood roman, är den här ett praktexempel. Stämningen är mysig med mycket hjärta. Du vet att det kommer att sluta bra och det är en del av charmen :)
Den här boken av Marita Conlon-Mckenna känns på något sätt så himla gammaldags och genuin. Det känns mysig rakt igenom och man kan verkligen känna värmen och kärleken genom boken.

Bokens huvudkaraktär heter Ellie Matthew och den utspelar sig i centrala Dublin. Där får hon ta över hattaffären när hennes mamma dör och hon får ta sig an utmaningarna som det innebär med att driva en liten butik när stora köpcentrum tar över. Men Ellie brinner för sitt arv, affärerna blomstrar och kunderna älskar henne. Och snart blomstrar även kärleken. Man får inte bara följa Ellies vardag och liv utan man får också följa hattarnas äventyr. Kunderna vill ha hattar som passar till alla möjliga olika tillställningar och man får ta en del av detta.

Det jag hade önskat mer av är djupare beskrivning av bokens karaktärer, både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Man får en bra uppfattning om Ellie och en fantastisk bild av alla de kreativa hattarna men jag saknar de där andra detaljerna som får karaktärerna att vakna till liv på riktigt. Men jag gillar författarens språk och berättelsen är verkligen bra.