En liten hattaffär på hörnet

The Hat Shop on the Corner
Bok av Marita Conlon-McKenna
När Ellies mamma dör ärver hon hattaffären i centrala Dublin som varit i hennes mammas ägor. Men en gammaldags affär som dessutom är otroligt nischad får slå sig fram i en modern tid där stora köpcentrum tar över allt mer. Men Ellie lyckas och snart blomstrar både affärerna och kärleken.
Boken var bättre än vad jag förväntat mig. En lättläst feelgood bok som bjöd på många olika personskildringar.
Du får följa Ellies och hennes kunder i den lilla hattaffären som hon får ärva av sin mamma. Det blir både motgångar, kärleksbekymmer och livsavgörande ögonblick.
En riktigt bra feelgood roman som gör dig glad och får en konstig längtan att både skaffa eget företag samt att använda hatt.
En riktigt mysig feelgood roman som utspelar sig på Irland. Man får flera perspektiv invävda i historien vilket jag tyckte passade riktigt i historien. Av de tre böcker jag läst av henne tycker jag denna är den bästa.
Ett av de mysigaste och sötaste feel-good böcker jag läst.
Den fick mig att tänka på min pappas affär och alla känslorna och minnen som jag har därifrån. Förstod känslorna huvudkaraktären hade och jag hade ett speciellt band till boken kändes det som.
Om du vill läsa en riktig feelgood roman, är den här ett praktexempel. Stämningen är mysig med mycket hjärta. Du vet att det kommer att sluta bra och det är en del av charmen :)
Den här boken av Marita Conlon-Mckenna känns på något sätt så himla gammaldags och genuin. Det känns mysig rakt igenom och man kan verkligen känna värmen och kärleken genom boken.

Bokens huvudkaraktär heter Ellie Matthew och den utspelar sig i centrala Dublin. Där får hon ta över hattaffären när hennes mamma dör och hon får ta sig an utmaningarna som det innebär med att driva en liten butik när stora köpcentrum tar över. Men Ellie brinner för sitt arv, affärerna blomstrar och kunderna älskar henne. Och snart blomstrar även kärleken. Man får inte bara följa Ellies vardag och liv utan man får också följa hattarnas äventyr. Kunderna vill ha hattar som passar till alla möjliga olika tillställningar och man får ta en del av detta.

Det jag hade önskat mer av är djupare beskrivning av bokens karaktärer, både utseendemässigt och personlighetsmässigt. Man får en bra uppfattning om Ellie och en fantastisk bild av alla de kreativa hattarna men jag saknar de där andra detaljerna som får karaktärerna att vakna till liv på riktigt. Men jag gillar författarens språk och berättelsen är verkligen bra.