Det sista brevet

Postscript
Bok av Cecelia Ahern
Det här är den efterlängtade uppföljaren till succéromanen P.S. I Love You. Sju år har förflutit sedan Hollys man dog, och det har gått nästan lika lång tid sedan hon läste hans gripande avskedsbrev där han uppmanade henne att gå vidare med sitt liv. Holly har på många sätt lämnat det gamla bakom sig, men en dag gör det förflutna sig påmint då en klubb plötsligt kontaktar henne.
11 utgåvor
Välj utgåva
PostscriptEngelska - Pocket
ISBN: 9780008194888
PostscriptEngelska - Okänt
ISBN: 9780008194871
Postscript : The Sequel To Ps, I Love YouEngelska - Pocket
ISBN: 9780008194918
Postscript - Was ich dir noch sagen möchteTyska - Ljudbok
ISBN: 9783839817681
Det sista brevet : romanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789170286070
PostscriptEngelska - Ljudbok
ISBN: 9780008195120
Det sista brevetSvenska - Okänt
ISBN: 9789170286087
PostScriptEngelska - Inbunden
ISBN: 9781538746592
PostScriptEngelska - Pocket
ISBN: 9781538746608
PostscriptEngelska - Okänt
ISBN: 9780008194901
Jag blev så glad när jag fick veta att Ahern skrivit uppföljare till boken "P.S Jag älskar dig"! Jag har saknat karaktärerna och det var trevligt att möta de igen i den här boken.
Denna bok, "Det sista brevet" är en på sina ställen tung och sorglig men också en fin berättelse som handlar om rädsla att möta framtiden utan att svika det som varit. Om att möta något man lämnat bakom sig och att se på detta på nya sätt.
Uppföljare till PS. Jag älskar dig.

Det har gått sju år sedan Hollys man Gerry dog, och sex år sedan sista brevet, där han bad henne att gå vidare.

Det var inte lätt att gå vidare, men Holly har hittat kärleken igen.

Holly blir inbjuden att gästa en podd, och går då veta att det finns en grupp som kallar sig PS. Jag älskar dig. Ingenting blir längre sig likt.

Gruppen PS. Jag älskar dig består av människor som alla är obotligt sjuka, och som vill lämna något efter sig.

De vill ha hjälp av Holly, men hon är inte så pigg på att dras tillbaka till alla jobbiga minnen, som hon försökt lägga bakom sig.

Åh vilken bok. Det gick inte att lägga den ifrån sig. Den är så gripande och fin, men även sorglig. Var beredd med näsdukar, för tårarna rinner.

Man berörs verkligen av karaktärerna som är så underbara.Tycker verkligen om de alla.

Trots det sorgliga finns här mycket glädje och skratt.

Även om du inte läst första boken går det att läsa denna.
En fin uppföljare till boken PS jag älskar dig som jag tyckte så mycket om. I denna bok har det gått 7 år sen som Hollys man dött alldeles för tidigt.
Jag läste P.S I love you när den släpptes på svenska för ett antal år sedan. Jag gillade den och blev väldigt berörd av den hjärtknipande historien. Efter sen jag läst boken har jag såklart också sett filmen som spelats in, den var också bra. Jag blev glad när jag såg att författaren efter så många år plötsligt har skrivit en fristående fortsättning på den förra boken. För nog har jag undrat hur det har gått för Holly, skulle hon klara av att gå vidare.?
I det sista brevet har det nu gått sju år sedan Hollys man dog. Hon har en pojkvän, jobbar i en butik hos sin syster och har det egentligen ganska bra. Tills hon dras in i Ps. Jag älskar dig klubben och alla minnen kommer tillbaka.
Jag tror jag hade lite för höga förväntningar på den här boken. Jag hoppades att den skulle vara lika bra som den förra men jag tycker inte riktigt att den lever upp till den nivån. Det är en berättelse som underhåller och jag blir till viss del berörd av den. Men ibland känns det som historien bara står still och stampar utan att det händer så mycket, den kommer inte riktigt framåt utan blir istället lite seg. Men sen mot den senare delen av boken tycker jag den tar sig igen och blir bra. Även om boken inte blev en megahit för mig så är jag ändå glad att jag läste den, för nu vet jag hur det gick för Holly och jag gillar hur författaren knöt ihop säcken till slut, det blev ett bra slut på det hela!