Drömhuset

The Forever House
Bok av Veronica Henry
Hunters Moon är det ultimata drömhuset. Det ligger bredvid en porlande flod i Peasebrook Valley i Cotswolds, och har tillhört familjen Willoughby i över femtio år. Nu är det dags för mäklaren Belinda Baxter att hitta nya ägare. Men försäljningen av Hunters Moon öppnar dörrarna till en livstid av hemligheter. Och även Belinda blir tvungen att möta sitt förflutna. Veronica Henry är en av Englands mest omtyckta feelgoodförfattare. 2019 ger Printz Publishing ut hela tre fristående romaner av henne, en för varje årstid. Den första heter Familjereceptet, den andra Drömhuset och den tredje Hjärtats bokhandel.
Mysig bok som fick mig att bara försvinna in i bokens värld med alla skildringar, målande beskrivningar och vackra bilder som ploppade upp i huvudet.
Den här boken osar höst och är full av beskrivande miljöskildringar som gör att man som läsare inte kan undgå att smittas av atmosfären som byggs upp. Läses bäst med en kopp kaffe och lite tända ljus!

Henry är en ny författare för mig, näst intill då jag enbart läst en tidigare bok av henne. Jag känner redan nu att hon är en framtida favorit inom sin genre och hennes andra böcker har fått hoppat in i mitt bibliotek på @storytelsverige .

Är du ute efter en mysig feelgood med karaktärer du känner skulle kunna vara dina vänner, ett vackert hus med en näst intill magisk atmosfär och en historia som är förutsägbar men utan att vara tjatig och dålig- då är det här en bok för dig.
Feelgood i sitt esse!
Nutid och dåtid flätas samman då huset i Cotswald ska säljas av mäklaren Belinda. Huset som visar sig ha en personlig anknytning till henne men även rymma en helt egen historia.
Lättläst feelgood men inte en av Henrys bästa. Ser fram emot julboken!
Nu är det dags för mäklaren Belinda Baxter att hitta nya ägare till Hunters Moon som är det ultimata drömhuset. Huset ligger bredvid en porlande flod i Peasebrook Valley i Cotswolds, och har tillhört familjen Willoughby i över femtio år.
Men försäljningen av Hunters Moon öppnar dörrarna till en livstid av hemligheter. Och även Mäklaren Belinda blir tvungen att möta sitt förflutna.
Boken följer familjen Willoughby och tar oss med till 1960-talets England fram till nutid och är en mysig och hjärtevärmande feelgood.
Drömhuset är en otroligt mysig och underbar bok!

I Drömhuset får vi följa nutidens Belinda, mäklaren som ska sälja huset Hunter's Moon, men också dåtidens Sally, Alexander och hans härliga familj som bor i Hunter's Moon. Det är riktigt kul att se hur allt knyts samman i boken.

Jag har tidigare läst Familjereceptet av Veronica Henry och den berörde mig otroligt mycket, den gav mig både glädjetårar och sorgsna tårar.

Författaren är väldigt duktig på att blanda kapitel från dåtid och nutid. De är enkelt att urskilja kapitlen och det gör boken mer intressant! I denna bok är Sallys kapitel är mina favoriter.

Jag har egentligen ingenting negativt att säga om boken, även om jag inte grät som jag gjorde till Familjereceptet så var detta en bok som var fin och logisk. Jag ville inte att den skulle ta slut!

Jag ser fram emot att läsa fler böcker av Veronica Henry i framtiden!

5/5 stjärnor i betyg! ✨