Resten av allt är vårt

Bok av Emma Hamberg
Författaren Emma Hamberg har ett minst sagt omtumlande år bakom sig där hon har tampats med flera av livets svårigheter. Det har varit sjukdom i familjen, separation, vilsenhet och känslor som vaknar till liv. Emma bjuder in sina läsare på en intim resa genom hennes livsomvälvande år och hon lämnar inga detaljer utanför.
En TYP självbiografi av och med Emma Hamberg. Man får följa ett händelserikt år i Emmas liv där hon lämnar pappan till sina barn, förälskar sig på nytt och samtidigt bollar livet med tre tonårsdöttrar och massa härliga vänner. En varm bok med livsglädje där man efter att ha läst boken blir sugen på fester, träffa vänner och leva life. Samtidigt är den även sorglig och eftertänksam. Men boken var väl kanske inte riktigt för mig, jag tycker den var lite för klämkäck och jobbig.
Jag vill inte kalla det Feel good för hur mycket Feel good är livet när det är på riktigt? Den här boken är en återgivning av Emmas verklighet under nästan ett år. Det känns äkta vilket gör att jag älskade den här boken. Den är på ett sätt detaljerad, men utan att fastna i detaljer. Den är rapp i sitt språk och det är härligt att följa både Emma, döttrarna och vännerna genom händelser och sms-konversationer. Läs den!
Detta var intressant och självutlämnande. Man får följa Emma Hamberg i egen hög person och det händer mycket i hennes liv denna period. Mycket läsvärd är den.
En bok som beskriver samtidens olika relationssvårigheter på ett varmt och hoppingivande sätt.
Emma tråcklar sig igenom medelåldern med barn på gränsen till vuxenlivet, sin egen relation till barnens pappa och mötet med en man hon redan träffat en gång för 25 år sedan. Däremellan kittas livet ihop av vänner och jobbet som författare. En bok jag hade svårt att lägga ifrån mig, stor igenkänningsfaktor!
Tyckte mycket om den här. Den är väldigt ärlig och man lär känna Emma Hamberg genom allt som sker i hennes liv så som en man med allvarlig sjukdom, skilsmässa, träffa ny kille, vänner och hennes känslor och tankar genom allt. Men också att vara mamma genom allt.

Den är rolig och är skriven på ett lättsamt sätt så man vill bara fortsätta läsa.
"Resten av allt är vårt" av Emma Hamberg är som att sitta vid någons köksbord och delar allt. En bok om livet som inger hopp. En livsbejakande bok.

Bokens yngsta dotter sammanfattar det med "Alla i den här familjen beter sig som fjortisar, utom jag. Som är fjorton."
En bok om Emma, vännerna, barnen, exmanen och den där killen som hon mötte i Paris. Det är en berättelse om kärlek. Hur kärlek förändras, tänds, slocknar, slår till med galen kraft, räddar Emma, familjen och världen.
Emma Hambergs bok är som gjord för sträckläsning. En bok med både sorg och kärlek och en hel del humor. Man vill hela tiden veta hur det ska gå och jag tror att alla kan känna igen sig i situationer i boken. Lycklig eller olycklig kärlek har nästan alla varit med om. Och många beskrivningar från familjelivets fram och baksidor.
Skriven på ett modernt sätt med många sms konversationer på ett luftigt sätt gör den mycket lättläst!
En självutlämnande bok om Emmas eget liv. Väldigt privat skrivet om en tuff period i hennes liv. Emmas blir plötsligt allvarligt sjuk men överlever med kroniska symtom. Där någonstans försvinner deras parrelation och skilsmässan blir ett faktum. I boken får vi följa Emma genom livet tiden efter skilsmässan, då hon försöker skapa sig ett nytt liv med sina barn och vänner. Boken är skriven med mycket humor, så trots det tunga ännet drar jag ofta på smilbanden
Jag har aldrig läst någon liknande bok. Den är som livet själv: en vardagsskildring i ett konstant flöde av känslor, tankar, händelser och en herrans massa sms. Det är roligt, sorgligt och känslosamt. Det är mycket goda vänner som alltid ställer upp, motsträviga tonårsbarn, ensamstående mamma som inte kan koncentrera sig på sitt författarjobb, en exman som är sjuk... Men mest av allt handlar det om kärlek, kärleken till livet, sina barn, vänner och en eventuell ny partner, vars kärlekshistoria skildras ingående i alla stadier du kan tänka dig. Det är hudlöst och roligt.
Jag var inställd på att det här enbart skulle vara en bok om sjukdom och att den skulle vara sorglig men redan efter två minuter skrattade jag rakt ut. Och så fortsatte det. Jag tycker att den är vansinnigt rolig även när de mörka ämnena berörs. Det är en väldigt tillåtande känsla som genomsyrar boken, att det är okej att vara ledsen och förbannad och skitglad. Det är okej att ha kassa dagar och det är okej att vara sig själv.

Missa inte denna om du behöver muntras upp och få skratta åt vad livet kan leverera.
Recension ? Resten av allt är vårt av Emma Hamberg

Jag har sträckläst Emmas självbiografiska feelgood. Helt underbar bok en livets med och motgångar. Jag älskar Emmas sätt att skriva. Boken är mycket lättläst och jag gillar att man får vara med i sms kommunikationer. Jag glömmer tid och rum när jag läser. Vill bara veta mer och ville inte att den skulle ta slut. Hoppas du skriver en till sån här bok.
Detta är min första bok jag läser men inte min sista hittade 3 olästa i min bokhylla av Emma. Hur kan jag missat ??
Får läsa dem snart.
Läs denna säger jag bara.
Mitt betyg blir toppbetyg
????? av 5.
Emma Hamberg har alltid varit en typisk "feel good" författare för mig. I denna pärla till bok lyckas hon med att skildra verkligheten, vardagen, relationer, familjeliv, precis så som det är, varken mer eller mindre, där någonstans mitt i ett hav av trotsiga tonåringar, snabbmakaroner och fredagsmyset. Språket är som alltid, fångande och träffsäkert. Men boken har också ett djup, och ett hav, eller en ocean av känslor. Jag grät när jag läste denna bok. Jag blev så berörd av den och jag fick lov att komma nära. Jag kan varmt rekommendera alla att läsa denna bok, oavsett hur ditt egna liv ser ut, men framförallt om Du har en relation. Det är inte enkelt med varken kärlek eller relationer.
Emma Hamberg har gjort succé med sina feelgood-romaner. Resten av allt är vårt är inte lik någon av de tidigare böcker hon har skrivit då denna är direkt inspirerad från hennes eget liv.

Hamberg har haft ett otroligt tufft år som har varit fyllt av sjukdom, sorg och en sorts vilsenhet. Men framför allt handlar den om kärlek. Kärlek som väcks till liv, kärlek som man tvingas ge upp, kärlek som alltid kommer att bestå.

Med den här boken får Emma läsaren att reflektera och stanna upp, men inte på något negativt sätt. Vad gör man när livet kanske inte riktigt blev som man hade tänkt sig? Emma bjuder verkligen på sig själv i denna bok och som läsare tillåts man att komma in under skinnet på författaren själv. Hela boken har en känsla av en genuin dagbok.