Binas historia

History of Bees : A Novel
Bok av Maja Lunde
Boken "Binas historia" är en roman av den svenska författaren Maja Lunde. Bokens historia rör sig genom tid och rum. Från 1800-talets England till Sverige under 2007, och slutligen till ett framtida Kina år 2098. I fokus finns bina och boken handlar om vad som kan komma att hända om bina dör ut.
Vilken viktig historia.
Det är 3 historier i olika tidsepoker och som har en relation till bin. Vad händer om alla världens bin försvinner?
Överlever människan?
3+
Alla tre berättelser i Binas historia är oerhört intressanta att få följa. Binas historia är en dystopisk framtidsvision som även är lärorik och viktig för att lära oss om vad konsekvenserna kan bli om bina försvinner. Den är mörk och väcker många tankar, men är samtidigt en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig, både för att den påverkar en så mycket att det är omöjligt att inte tänka på den när en väl lagt ifrån sig boken men också för att en bara vill fortsätta läsa. Nu är jag väldigt sugen på att läsa de andra böckerna av Maja Lunde!
Binas historia: om bidöden, familjerelationer och tre personer vars berättelser vävs samman över generationer. Fin, intressant och jag kan varmt rekommendera denna!
En fantastisk historia som alla bör ta del av. Här får vi följa tre människor från olika tider och platser. Det som förenar dem är bin och deras livsviktiga betydelse för vår jord.
En dystopisk framtidsvision som kanske blir vår verklighet?

Vi får följa binas, och några personers, historia. Från familjen Savage på 1800-talet via deras ättlingar som under 2007 upplever de stora bi-kollapsen. Vi får också följa Tao i en möjlig framtid, som ser allt annat än ljus ut. Tyvärr kanske den framtid som våra barn går till mötes?

Både tankeväckande och illavarslande men oj, så otroligt viktig! Det är med en känsla av svårmod som jag läser och förundras över vilka idioter vi människor är, trots all den kunskap vi besitter. Att vi behöver göra något nu, blir mer än tydligt!

Trots den mörka historien är det en otroligt bra bok, som jag rekommendera alla att läsa!
Em viktigt bok och fint skriven bok som jag kan tycka att alla borde få ta del av!
Bladvändare som utspelar sig under olika tidsepoker som vävs samman till slut.
Romanen "Binas historia" tar sin början i framtida Kina. Här jobbar man med att pollinera träd eftersom det inte längre finns några bin kvar i världen. Det kan låta harmlöst, men de små surrande insekterna är en av världens väldigt viktiga varelser för att jordens ekosystem ska fungera. Författaren Maja Lunde har i sin roman "Binas historia" skrivit en historia om en möjlig katastrofal framtid.

Genom att berätta tre olika historier, skilda över tid och rum, binds den här berättelsen samman. Det som historierna har gemensamt är deras fokus på bin.

Maja Lunde har skrivit en vacker bok om hur något som kan ses vara så obetydligt kan få förödande konsekvenser för vår jord. Det är en viktig bok som alla bör läsa. Inte bara för att budskapet är viktigt, utan även för att boken är så himla bra och läsvärd!
Biforskaren, biodlaren och mänskliga pollinerare väver samman denna fantastiska berättelse om bin. Dåtid, nutid och en möjlig framtid alterneras för att läsaren ska få en så bra bild som möjligt om binas liv. Varje tidsepok är en roman i själva romanen. Läsvärd!
En viktig och bra skriven bok. Tre århundranden vävs samman och skildringen av människornas livsöden är välskrivna.