Lyckan finns i ett ögonblick

Only You
Bok av Kate Eberlen
Kate Eberlens kärlek till dans i alla dess former och staden Rom gav henne inspirationen till den nya romanen Lyckan finns i ett ögonblick. Letty och Alf träffas på en kurs i italienska för utlänningar i Rom, ett språk som båda kämpar med. Men det språk de kan tala utan svårighet är dansens. Letty började sin bana som balettdansös innan karriären tog slut på grund av en knäskada, medan Alf är brittisk mästare i pardans. Hon kommer från London och han från Blackpool och deras olika ursprung har ingen betydelse så länge de upptäcker Rom och lär känna varandra. Men i ett slag förändras allt när båda konfronteras med sitt förflutna och deras respektive hemligheter hotar att röjas. Vad var det som fick dem att lämna England, och vad flyr de ifrån? Letty och Alf får allt svårare att berätta sanningen om sina liv för varandra. Letty återvänder till London och Alf till Blackpool. Frågan är om de kan hitta en framtid tillsammans?
En romantisk pärla! Jag gillade Som om du inte fanns väldigt mycket, och även denna🥰Letty och Alf träffas i Rom, och blir förälskade. Men båda har ett bagage som de inte berättar utan lever i nuet. När de bestämt sig för att satsa på varandra, kommer det förflutna i kapp. Finns det en chans för dem att gå vidare? 4 av 5 i betyg. Svår att släppa, och karaktärer och dialoger känns på riktigt👍🏻
Vi får följa Alf och Letty som träffas när de är i Rom och börjar på en kurs i italienska. De börjar tillbringa allt mer tid tillsammans, men det finns hinder som gör att allt inte flyter på som det borde.

Beskrivningarna av de olika städerna i den här boken är underbara och det känns verkligen som att man får resa.
Lycka finns i ett ögonblick är en väldigt fin och välskriven bok där alla händelser kännas väl genomtänkta.

Språket är bra och författaren är väldigt duktig på att måla upp både miljöer, händelser och människor på ett levande sätt. Man får en fin rundtur i Rom och dess omgivning och det är inte utan att jag blir sugen på att åka dit.

Men tyvärr var detta ingen bok för mig. Jag hade svårt att komma in i handlingen och boken griper inte riktigt tag i mig förrän de sista 100 sidorna.

Jag upplevde att det var för mycket italienska ord och blev förvirrad då allting andades typ 20-tal. Hux flux pratades det om Instagram och google och då kom storyn av sig.

Men detta är mina högst personliga åsikter och jag tycker absolut att du ska läsa boken och bilda dig en egen uppfattning. Jag vet att många lovordar den.
Lyckan finns i ett ögonblick är definitivt en vacker historia, och det var mycket jag gillade med den, men den är lite väl klyschig för min smak tyvärr då den blir lite väl sockersöt. Det är definitivt en smakfråga, så avskräcks inte om ni gillar denna typ av romaner. Jag gillade däremot att en får följa både Alf och Letty, få deras perspektiv på händelserna. Den innehöll även en del trevliga miljöbeskrivningar vilket jag gillade och som ger en fantastisk bild av Rom.
I Kate Eberlens nya bok får vi resa genom boken i Rom. Det är en stad som jag aldrig har besökt men efter att ha läst boken så känns det nästan som jag varit där. Författaren gör målande beskrivningar och via karaktärerna Alf och Letty så får vi ta del av många fina miljöer i Rom. De fina miljöerna blir en perfekt kuliss för ljuvlig romantik vilket också karaktärerna i boken får uppleva. Det är en berättelse som tar tid och som broderas ut sakta men utan att bli det minsta seg. Vi får ta del av berättelsen i nutid men också dåtid och anledningen till att både Alf och Letty lämnade London respektive Blackpool för att hamna i Rom på samma språkkurs.
Det är en romantisk berättelse om kärlek med komplikationer som värmer hjärtat. Jag tycker att den var bra även om den i mina ögon inte nådde upp till riktigt samma nivå som författarens förra bok Som om du inte fanns. Men det är en mysig bok att sjunka in i en regnig sommardag och drömma sig bort till Italien med.
På en italiensk språkkurs i Rom, träffas Letty och Alf. Båda kommer från England, men hamnar i Italien av olika anledningar. De upptäcker att de har dans som gemensam passion.

De börjar umgås mer och mer, känslor uppstår, och en passionerad kärlekshistoria inleds.

Båda två har hemligheter de inte berättat, som de absolut inte vill berätta. Men så kommer det förflutna ifatt. Letty lämnar hastigt Rom, och Alf gör allt för att få kontakt med henne igen.

Kommer de hitta tillbaka till varandra igen, eller kommer deras hemligheter stoppa det?

Detta är en passionerad kärlekshistoria. Kärlek, vänskap, sorg och romantik. Jag var fast direkt. Både Letty och Alf är karaktärer man direkt tycker om.
Man vill bara åka till Rom efter alla fina miljöbeskrivningarna.
Letty och Alf träffas i Rom, på en kurs i Italienska. Båda är från England men har av olika anledningar hamnat här.
Tillsammans utforskar de staden och varann.
I boken berättar de sin version om deras möten. Och deras respektive historier om varför de är i Rom.

Vågar man lita på nån man nyss träffat?
Och vad är det som gjort att de rymt från England?
En söt och lätt bok, som tar upp en del obekvämligheter.